Риболов в Софийска област-язовири,кариери,реки....

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Заключено
Аватар
SBANKOV
ще става разбирач
ще става разбирач

Re: Риболов в Софийска област-язовири,кариери,реки....

Мнение от SBANKOV »

gloupan написа:Дай инфо как и къде лови-захранка, монтаж, поводи ..
Е как, стандартно два фидера, единия на метод, другия на кошничка, къси поводи с тънки влакна и 12 -ки куки, шарана излезе на земен червей, но масово се вадеше на пуканка, ни ние пробвахме ама нищо, пастървата излезе на бял, като колега до нас я ловеше на паста/ имаше две пастърви/ като монтажа беше оливета около 10-на грама и повод с кука на дъно, като пръчката се монтираше права и се следеше върха. Друг колега до нас извади на фидер монтаж като стръвта беше бял червей.
Захранките бяха различни/пакети готова/ но в обща линия с аромат на риба, нашия удари на един експеримент, галета забъркана с сухо мляко на аптамил и консерва кучешка храна със северна треска и скариди, просто кучето не я яде а жена ми я е взела погрешка, и тъй де няма да ходи зян я :mrgreen:, кофтито е че събра яко костури и слънчаци по едно време На холанския футболист не пипна изобщо. На разните му конопи и ягоди и ванилия също.
Детето в мен продълажва да си играе с кибрит, но – странно – вече иска и пура, и Chivas...
Аватар
empar
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от empar »

Колеги в опит да разсея напрежението в темата, да попитам някакво прясно ипфо от свободните за риболов водоеми около София? Има ли смисъл в тоя студ да пробва където и да е, каквото е да е? Не съм наясно с риболова по баластриерите, така че моля за помощ! :rolleyes:
'начиии толко' много кълвеше....хвърляш-вадиш, хвърляш-вадиш и по едно време толко' се разкълва, че немаш време да хвърлиш.....САМО ВАДИШ!!!
Аватар
G.Petkov
и господ не е толокова добър

Мнение от G.Petkov »

ogi_peugeot написа:...Понеже съм ходил стотици пъти там ...Аз лично го зачеркнах този гьол пък ...
Оги,
Е това съчетание не го разбрах :D !

Като ще добавя, че на седмиците никога не съм ходил !
Обаче ходя на платено през зимата, става за почивка :D !
lusienn

Мнение от lusienn »

И сега какво-къде ще се чеша крастата.
:D Мир любов и щастие за всички

Риболовци.
Аватар
G.Petkov

Мнение от G.Petkov »

naskobo написа:... Колко риба очаквате да хванете, че и вие да сте доволни и арендатора да е на печалба ...
Наско,
За арендатора не знам :D ,
Ама мен лично, между 3 и 5 кг ме устройват :wink: !
Ама пъстърва, шаран - не ща !

Иначе - не стъпвам, еййййййййй :D !
Аватар
Garbolino
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Garbolino »

Днес сутринта на Панчарево си беше студеничко и рибите (бабушки, уклей) ги нямаше в плиткото. Само някое кефалче се завърташе от време на време.

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение
Аватар
ILEGAL
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от ILEGAL »

lusienn написа:И сега какво-къде ще се чеша крастата.
И аз това питам?
Аватар
ninini
новобранец
новобранец

Мнение от ninini »

колеги,някакво инфо за негован платения.благодаря предварително!
Аватар
BACARDI
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от BACARDI »

Garbolino написа:Днес сутринта на Панчарево си беше студеничко и рибите (бабушки, уклей) ги нямаше в плиткото. Само някое кефалче се завърташе от време на време.

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение
Браво колега благодаря за инфото. Ах като видя тая зелена тревичка и че няма никой на това местенце и много ми се доходи ама времето е ужасно :(
http://aquaristicabg.com" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
MiTaKa™
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от MiTaKa™ »

Оги ти не спря да мрънкаш след , след като започна да хващаш само по 2-3 риби на излет , но преди това друго говореше. Рибата се изхитре и започна да търси по финни линии , по-качествена захранка с различни добавки и атрактори и ароматизатори . Как очакваш да кълве постоянно , като там под 20 коли трудно да има, и само се пляскат пружини и капани с най-обикновената захранка .Това нещо се наблюдава на всеки вървежен язовир , като има маса народ няма как да се прави добър риболов , същото е и на Суходол с разликата ,че там пускат по-малко риба , но навалицата е същата . Рибата иска нещо различно ,като стръв и монтажи. Аз ходя на язовири с трофейни риби и мога да кажа ,че на Суки последните 2 години риболова е много труден , масово са валатите там , като се зарибява всяка година , а риба не се взима , нито собствениците правят мизерии. Замислете се малко , причините за вашите неуспехи не са главно на арендаторите
Изображение
KOSIO669
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от KOSIO669 »

MiTaKa™ написа:Оги ти не спря да мрънкаш след , след като започна да хващаш само по 2-3 риби на излет , но преди това друго говореше. Рибата се изхитре и започна да търси по финни линии , по-качествена захранка с различни добавки и атрактори и ароматизатори . Как очакваш да кълве постоянно , като там под 20 коли трудно да има, и само се пляскат пружини и капани с най-обикновената захранка .Това нещо се наблюдава на всеки вървежен язовир , като има маса народ няма как да се прави добър риболов , същото е и на Суходол с разликата ,че там пускат по-малко риба , но навалицата е същата . Рибата иска нещо различно ,като стръв и монтажи. Аз ходя на язовири с трофейни риби и мога да кажа ,че на Суки последните 2 години риболова е много труден , масово са валатите там , като се зарибява всяка година , а риба не се взима , нито собствениците правят мизерии. Замислете се малко , причините за вашите неуспехи не са главно на арендаторите
Водоеми (или то не е точно водоем)като Суходол,няма смисъл въобще да ги обсъждаме,камо ли за пример да даваме.Евала на момчето за излета на Пънча.
Аватар
G.Petkov

Мнение от G.Petkov »

Garbolino написа:Днес сутринта на Панчарево си беше студеничко ...

Еееее,
Щом и в ден като днешния, Garbolino е ходил на Панчака - много е як :D !

Не случайно е сам на най-хубавото място :wink: !

Преди доста години, по това време, на това място хванах най-голяматата си щука за мен до сега !
Ама тогава имаше и доста щуки на Панчарево !
Аватар
BACARDI
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от BACARDI »

Ей само съм чувал слухове и легенди за тия щуки на Пънча
http://aquaristicabg.com" onclick="window.open(this.href);return false;
(bubsa)
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от (bubsa) »

Знам за 12кг щука извадена на малкото гьолче до платеното :shock:
Pu6ap
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Pu6ap »

Колеги,в понеделник към 11 часа мисля да отскоча на някое водоемче близо до нас (живея в Надежда). Ще ловя на плувка (болонезе 4 метра)и си мисля да отида някъде измежду локвите 2 на 2 метра Волуяк (платеното),Требич или дори Суходол . Имате ли актуална информация за някой от водоемите, а ако не имате ли за някой друг водоем наблизо.
Заключено

Обратно към “Водоеми и реки”