Със спининг по Дунава - фоторазкази

Модератори: bobopeli, sapuna

Публикувай отговор
Аватар
SBANKOV
ще става разбирач
ще става разбирач

Re: Със спининг по Дунава - фоторазкази

Мнение от SBANKOV »

06:00 Ставам по биологичен часовник. WC.
06:10 Пия сутрешното кафе. Проверявам Времето и Нивото. Духа умерен ветрец, нивото качва. Дотук добре. Хвърлям един поглед на форумите. Няма убити и ранени. И тук добре.
06:40 Вземам си въдицата и елека с примамките и отивам на Реката.
07:00 Вече къпя един 20 грамов джиг. Странно, никакъв живот. Нямам бутване. Сменям няколко места. Нищо.
07:40 Анемично кълване. Засичам. След малко рибката е в ръката ми. 46 см. До тук добре.
08:00 Закачам и късам. Прибирам въдицата.
08:20 Паркирам пред блока. Зяпам как пишат актове за неправилно паркиране. Актуваните се суетят.
08:25 В мазето съм. Претакам си зелето. Скоро ще стане готово.
08:30 Удома съм. Вземам бърз душ. Внимателно се бръсна.
09:00 На работа съм. Вече ме чакат на вратата. Усмихвам се...
Павка, да ти имам организацията и дисциплината.
Ако решиш да организираш курсове за млади спинигисти ме брой като първи записан, обещавам да го играя "кеди" ако трябва, само и само да науча тайната ти.
Надявам се да не зазимяваш такъмите.
Детето в мен продълажва да си играе с кибрит, но – странно – вече иска и пура, и Chivas...
Аватар
sestrata
Модератор
Модератор

Мнение от sestrata »

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК, КОЛЕГИ! :D
---
Традициите са такива, каквито са - на Никулден се ходи за риба. За целта станах по-рано и преди работа отскочих до Реката. Температурата беше градус-два под нулата, но подухваше леден ветрец и водачите почнаха да замръзват. Скоро имах хубав удар и водих рибата няколко метра докато се откачи. С изгрева се постопли, утихна и измъкнах от голяма дълбочина желаната рибка за Празника. Следват снимки на арестуваната - в профил, анфас и изотзадзе... :)

Изображение

Изображение

Изображение

Поздрави на всички и приятно напиване довечера! :D
jivko.uzunov
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от jivko.uzunov »

:smt023 Хубав рибок за Никулден!!!
Аватар
bkd
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от bkd »

Честито :drinkers:.............на всички колеги :drinkers:
ИСКАМ МРАКА НА ЗОРАТА,А НЕ ЗАЛЕЗА НА СВЕТЛИНАТА...
Аватар
sestrata
Модератор
Модератор

Мнение от sestrata »

24 ДЕКЕМВРИ 2013

Предколедно парти на Дунав с дребни рибки...

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

При 3 градуса на водата къвяха доста анемично, по-скоро натискаха примамката.

Изображение

Днес, черешката постави Светльо. :)

Изображение

http://www.youtube.com/watch?v=H9c3MipKBnQ" onclick="window.open(this.href);return false;

Весела Коледа! :)
Аватар
JettroniX
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от JettroniX »

Точно така!! Нека им порастат зъбките и мустаците на тия пичлигарчета :smt038
Весело да е !! :drinkers: :smt023
Изображение
Аватар
bkd
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от bkd »

.............и Честита Коледа де , вече.... :drinkers:
ИСКАМ МРАКА НА ЗОРАТА,А НЕ ЗАЛЕЗА НА СВЕТЛИНАТА...
kretenizum
новобранец
новобранец

Мнение от kretenizum »

:drinkers: :prayer:
Само аз и ДУНАВА........
kretenizum
новобранец
новобранец

Мнение от kretenizum »

Темата се чете на един дъх.Заспивам ама немога да спра. :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes: Накрая умората надделява. :( Сънувам распери. :lol: :lol: /То вечер през вечер така де ама..../
Благодаря за споделеното инфо и красивите снимки/никъде не мога да се почувствам така както на ГОЛЯМАТА река/ :-D :-D .Надявам се да съм си извадил правилните изводи/опитът ми в спининга се свежда до метане на някой друга блесна ей така за удоволствие и епизодични успехи/.От миналата година обаче се преоборудвах /фърлих таа ГЕРМИНА де..ба плексит ми докара :lol: /.купих си некой друг воблер .maver stralis strong plus+RyobiSauber и тотално го преоткрих тоа риболофффф./Дънните яко прашасват/ :lol: Е нема такова удоволствие/ама то кво да обяснявам/За съжаление сега нямам никакво време за риболов ама се надявам най–късно март да се засечем някъде по РЕКАТА/тва русенци от малки сме си по нея и не мога да си представя да живея някъде където няма ДУНАВ/От теб има много какво да се научи пък на нас остава да черпим :drinkers: :drinkers:
ПП:ЖИВ и ЗДРАВ и съжалявам ако съм бил досаден/то сигурно имаш десетки такива на главата :lol: :lol: :lol: /
Само аз и ДУНАВА........
Аватар
SBANKOV
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от SBANKOV »

Павка, надявам се искренно да не си зазимил примамките, и през тоя един месец където не си писал да си снимал и хващал, че твойте репортажи ги чакам като баба епизод на сериал.
Детето в мен продълажва да си играе с кибрит, но – странно – вече иска и пура, и Chivas...
Аватар
stefan4etoo
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от stefan4etoo »

SBANKOV написа:Павка, надявам се искренно да не си зазимил примамките, и през тоя един месец където не си писал да си снимал и хващал, че твойте репортажи ги чакам като баба епизод на сериал.
И aз се нaдявaм скоро дa изригне,че дa пооплaкнем окото :shock:
searnox
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от searnox »

Какво става тука, 2 месеца нищо? Има нещо нередно!
pav4o79
новобранец
новобранец

Мнение от pav4o79 »

searnox написа:Какво става тука, 2 месеца нищо? Има нещо нередно!

Ами забрана е , след 30 април , ще се пише всеки ден .
Аватар
sestrata
Модератор
Модератор

Мнение от sestrata »

Да продължа до където бях стигнал.

19 ЯНУАРИ 2014

133 см/ 5.1 градуса, топло за сезона и почти тихо. Най-сетне мъглата се вдигна. Поразходих се по Реката и намерих рибите в един участък около 50 м. Тотално игнорираха едрите примамки и след като не помогнаха джърковете, големите клатушки, блесни и силикони, опитах с миниатюрен "бъстър шад" на Delalande. С него улових две щуки над 50. На малко по-голям "DLL шад", една около 60 атакува няколко пъти, но захапваше само опашката. Подобна активност имаше и към ДУО Рюки спиърхед 70. Рибата се спускаше стремително без да го захапе.

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

23 ФЕВРУАРИ 2014

Тези дни полових на затворено. Вчера след обед рибите се бяха омешали, имаше доста празни удари, като поне три бяха от телата на мирни риби. Един толстолоб се откачи, друг 13 кг извадих, и само една почти мерна бяла рибка.
Днес задуха студен ветрец, белите рибки кълвяха по-уверено и успях да уловя 5-6. Както обикновено имаше и сблъсък с местните торпили. Един толуп повлече и след минута се откачи, а друг от най-големите искаше да ми счупи въдицата. Половин час се разхожда без умора и накрая се заплете във въжето на гребния коридор. Загубих още един час да го чакам да се освободи сам, накрая ми писна и скъсах.
Иначе джигити имаше доволно много, доста повече от уловените риби... :)

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

9 МАРТ 2014

Днес отидох по обед, когато слънцето се беше скрило и задуха ледения северняк...

Изображение

Изображение

43 см

Изображение

14 кг

Изображение

Изображение

11 АПРИЛ 2014

Да споделя два излета - от 9 април и днес 11 април.

На 9-ти - сряда, около 17:30 след работа имах невероятен удар на силикон - туба на "Action Plastics" цвят "перла".

Изображение

Държах рибата около половин час, но не успях да я вдигна. Няколко пъти я удържах на място, при което усещах мощни тласъци и после пак вземаше аванс. Слезе стотина метра по течението и накрая скъса. Изкарах два метра слуз...

Изображение

Изображение

Тая вечер по същото време имах нов удар - на 10 см туистер "Action Plastics" - цвят "перла". Рибата беше много по-малка (85 см) и излезе за по-малко от минута...

Изображение

Изображение

12 МАЙ 2014

За пъстърва ходя малко по-често от ходжата на черква, затова ми е кеф да се разписвам. Още повече, улових пъстървите с кастингов такъм (за пъстърви), а доколкото имам спомен, това не се е случвало досега. :) Реката и местата около Румянцево са известни на всички. Първо улових няколко дребни рибки около мярката с бяла пантерка 4, а след това с рюки 5 откачих една едра и извадих друга над две педи. За каймак улових и клен с подобни размери...

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

17 МАЙ 2014

Работя и не стига ред за Реката... Обаче днес станАх рано и ги ИзненадАх! :) Надърпах няколко бухалки с бейт и финес. :lol:
Можеше и по-добре, но се вадят много шибано... :?

Изображение

Изображение

19 МАЙ 2014

Вчера използвах някакъв повод да се завъртя из района. Реката беше още по-висока, но все още достатъчно прозрачна. Започнах с воблери и след час липса на кълване, минах на блесни. Имах всичко три удара. Първата, доста едра скочи над водата, след това рязко дръпна настрани и се откачи. После на задържане улових една по-малка, но след няколко секунди и тя успя да се освободи. Тъкмо се канех да сменям куката на злополучната блесна, когато я закачих неспасяемо и така се отървах от нея. Със следващата блесна нещата потръгнаха. Вдигнах една дребна и хванах друга. Лових с кастингов такъм и монофил 0.16

Изображение

5 ЮНИ 2014

Нивото при Русе 590 (-30), вода 19 градуса, видимост 10-15 см.
Въдица Filstar Pro Black Shadow 86H - 2.62 m, 10-35 gr, extrafast, 15-25 lb, PE 0.8-2.5
Макара Daiwa Exist 3000, Влакно - 200 м Daiwa Samurai 20 lb + 100 m Lazer L8 PE #2.5
25 gr jig Dragon + 4" Action Plastics туистер цвят "перла".
Епична битка, продължила 5 часа и 40 м...
В 5:25 ч от първа проводка имах силен удар, на втората ме взе мощно и безапелационно се разходи срещу и по течението. Успях да го върна пред себе си, влезе още наколко пъти навътре и накрая легна на дъното на около 30 м пред мен.
В 7:20 се обадих на Asio да вземе въже и да дойде да помага. Колегата пристигна в 8:10. Десетина пъти опитах силово да го изтегля към брега и всеки път се връщаше обратно и лягаше на дъното. В 9:20, когато изглеждаше, че вече се уморява, тръгна мощно срещу течението, обиколи и слезе 250 м надолу. В един момент влакното почти привърши и като натоварих линията, пръчката и себе си до краен предел, метър по метър го върнах пред мен. Бях накрая на силите си, а рибата не показваше признаци на умора. От 10 до 11 ч го вдигах многократно и всеки път като излезеше на плитко се завръщаше към дупката си. Първия мехур въздух изпусна в 11 ч. Дойде лодка да помага, качих се и се опитах няколко пъти да го приближа. В 11:05 влакното се скъса...

Аватар
Skellington
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Skellington »

Време беше! Последната случка чак и мен ме въвлече, това наистина е било епично, колко ли голям валяк е бил отдолу :?:
Публикувай отговор

Обратно към “Моят риболовен излет”