Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Риболов във Варненска Област? Рибарници, язовири, реки?
Модератор: sapuna
-
- научил се да хвърля
Re: Риболов във Варненска Област? Рибарници, язовири, реки?
Няма и грам песимизъм в думите ми колега а това си е реалността и за да го казвам това,значи лично с очите си съм видял нещо нередно,то форума няма как да съм се информирал тъй като ме нямаше в България доста време.Предната неделя обаче на 6 април ходих на провадийска река и на връщане реших да видя какво става на язовир Тръстиково,влязох от към бензиностанцията на Синдел и излязох горе на големите сектори 23,24 и какво да видяlishev_64 написа: Ееее, не толкова песимизъм. Ти видя ли "какво е станало с яз. Тръстиково", или се информира от форумите? Доста неща се "изхортуваха" за водоема, кои верни, кои неверни. Каквото и да се е случило, който е запознат с водоема, трябва да е спокоен - риба в него ще има!![]()
![]()

- felippemassa
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Дълбочината на 11.5 м беше 1.40, а на 13 около 1.60. Ловях с различни линии. На единия топ сет лежах на дъното с 10 см. Плувката -1 гр, основно 0.148, повод 0.128 ФК,като може и повече заради тръстиките,кука Гамакатсу 2210б, 14 номер. На другия топ сет плувката пак беше грам, издължена, основното и повода бяха същите, кука 12 номер. На третата линия бях с плувка 0.75, на 20 см над дъното, А четвъртата- плувка 0.5, основно 0.128, повод 0.105 ФК, на 50 см дълбочина, на пропадане.vladofommi написа: Браво колега.По празниците и аз мисля да последвам твоя пример,че ми писнаха тея бабушки. Така като гледам си бил застанал на опашката.Дълбочината горе долу каква е? Да направя предварително линиите. Гледам си ловил на щека,сподели моля те нещо за линията с която си ловил (ластик,основно и тн.),че аз те първа навлизам в този вид риболов и имам няколко проблема за решаване.Предварително благодаря.
На първата линия в комбинация с царевица донякъде елиминирам таранките.
На втората заповчват да зачестяват, като вече излизат и бонусчета.
Третата не съм я ползвал, а на последната линия на пропадане взех 6 червеноперки и доста таранки. Куката не може да пробие горния слой от риба. Ако не искаш да ловиш таранки, най-голямата грешка е да сложиш бял в захранката. Няма да можеш да се отървеш от тях и от раците до края на риболова. Накрая бях на 10 номер с 9 червея и пак нямах откачена таранка правете си сметката.

Това са мои виждания, не ангажирам никой с тях.

И аз мисля да отдам един от почивните дни за пълен релакс на някой водоем . Мисля си между Николаевка и Бозвелийско
Всяко хоби е за удоволствие 

- vladofommi
- вече хвърля и на тежко
Колеги някой да знае развъдниците на засмяново дали работят?
единственото хубаво нещо на риболова във варненска област е темата във форума
Да работят колега.
-
- новобранец
Da popitam na Kiselovo v momenta e pozvolen ribolovat nali ? I ako mojete dami kajete usloviata kakvi sa , taksa ,kakvo izliza 

Някой да има информация за 1 развъдник на николаевка , такси , условия?
Позволен е такса 10лв. за 24ч излизат дребни таранки(каракуди) и ако е останало някое заблудено шаранче от кило!Svetlyor13 написа:Da popitam na Kiselovo v momenta e pozvolen ribolovat nali ? I ako mojete dami kajete usloviata kakvi sa , taksa ,kakvo izliza
Здравейте колеги малко инфо от днес за Блъсково малкия. Трима души 9 въдици от които 7 на дъно пробвахме на какво ли не да намерим Шарко но резултата 10 маломерни кустура и 1 таранка. Имаше още две групички и те на същото дередже. Няма и следа от зарибяване.
[quote="sambernar"]Здравейте колеги малко инфо от днес за Блъсково малкия. Трима души 9 въдици от които 7 на дъно пробвахме на какво ли не да намерим Шарко но резултата 10 маломерни кустура и 1 таранка. Имаше още две групички и те на същото дередже. Няма и следа от зарибяване.[/quote]
И за какво бяха тези реклами
, то голямо хвалене, голямо чудо.Пък насреща нищо. Икво остава за бедния Варненски риболовец - да биеш път от Варна до Блъсково и накрая нищо
. Как я смятат тия хора не знам, ама знам че никога няма да я посетя тая локва.
Че аз днес на Николаевка на Седмия от 11 до 16ч. налових окло 7 кг. таранкани и дребни шаранета. Да, платих 15 лв. и взех 10 едри таранки ама поне риби хащах през цялото време. А сега на топло агнешко със студена бирка
.
А таранките за утре като си поемат солчицата
. Айде със здраве и умната с рекламите на куците локви, че взе да им писва на хората.
И за какво бяха тези реклами

Че аз днес на Николаевка на Седмия от 11 до 16ч. налових окло 7 кг. таранкани и дребни шаранета. Да, платих 15 лв. и взех 10 едри таранки ама поне риби хащах през цялото време. А сега на топло агнешко със студена бирка

А таранките за утре като си поемат солчицата

Еее,толкова бе колега,ти какво искаш-за 15 лева такса-15 костурчета ли да хванеш?10 костурчета е добреsambernar написа:..... днес за Блъсково малкия...... резултата 10 маломерни кустура и 1 таранка..... Няма и следа от зарибяване.

-
- новобранец
На Николаевка Големия рибите са много едри от 60 кг нагоре-намират се на брега и кълват на 15лв.
-
- научил се да хвърля
Днес бях там-пълно разочарование.Такса 15лв-риба няма,с изключение на едно шаранче около 300грама.На тръгване прескочих до седмия развъдник-колегите имаха доста риби,другия път там.z0mbata написа:Някой да има информация за 1 развъдник на николаевка , такси , условия?
Днес се разходих до Засмяново , доста водорасли имаше. Но за риба да не говорим от 8,00 до 13,00 само една заблудена таранка . Риба скачаше но не кълвеше.
Всяко хоби е за удоволствие 

Здравейте и от мен
днес на Добротич освен таранка, друго не можах да излъжа.Около мен положението беше същото.
днес на Добротич освен таранка, друго не можах да излъжа.Около мен положението беше същото.