Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

Екологичен излет :)
- G.Petkov
- и господ не е толокова добър
Екологичен излет :)
Щом просветна малко небето и излязох да направя излет за костури
!
Поради сложната метео-обстановка смених езерото -

Много бистра бе водата и в това езеро,

За съжаление лошото време бе прогонило рибите от крайбрежните води,
Няколко дребни костурчета ме спасиха от капото
!
Но пих първата пролетна бира на пролетното слънце
,

И като няма риба, набарах един екологически чист лапад
,
Та след агнешкото да изкарам малко на зелена диета
,

И защото няма да мога да участвам в еко-акцията на "На риба" около я.Сопот,
Реших да започна битката с боклука сам,
Запасил съм се с чували и ръкавици и ето го първият резултат,

Напълно осъзнавам, че това е невъзможна мисия,
Въпреки това чистя около себе си от години!
Боклуците стават все повече и повече
!
Наясно съм, че сто човека, възприемащи природата в естествения и вид, са ужасяващо малко на фона на 95-те % дегенерати, които с "гордост и самочувствие" си изхвърлят боклука където им падне. Незаконните сметища, освен по реките и язовирите, с всяка измината година се разрастват неимоверно по полетата и планините на България. Поне около София е така.
И сякаш няма сила да ги спре.
Ама да опитам
!
Поне там, където живея и там, където ходя на риболов !!!!!!!!
Искам да помоля, колегите, които имат желание да споделят мнение в тази тема,
Да го подкрепят със снимка от почистване или поне да разкажат за него
!

Поради сложната метео-обстановка смених езерото -
Много бистра бе водата и в това езеро,
За съжаление лошото време бе прогонило рибите от крайбрежните води,
Няколко дребни костурчета ме спасиха от капото

Но пих първата пролетна бира на пролетното слънце

И като няма риба, набарах един екологически чист лапад

Та след агнешкото да изкарам малко на зелена диета

И защото няма да мога да участвам в еко-акцията на "На риба" около я.Сопот,
Реших да започна битката с боклука сам,
Запасил съм се с чували и ръкавици и ето го първият резултат,
Напълно осъзнавам, че това е невъзможна мисия,
Въпреки това чистя около себе си от години!
Боклуците стават все повече и повече

Наясно съм, че сто човека, възприемащи природата в естествения и вид, са ужасяващо малко на фона на 95-те % дегенерати, които с "гордост и самочувствие" си изхвърлят боклука където им падне. Незаконните сметища, освен по реките и язовирите, с всяка измината година се разрастват неимоверно по полетата и планините на България. Поне около София е така.
И сякаш няма сила да ги спре.
Ама да опитам

Поне там, където живея и там, където ходя на риболов !!!!!!!!
Да го подкрепят със снимка от почистване или поне да разкажат за него

Re: Екологичен излет :)
Снимки ,бай Георге ,нямам ,но и аз чистя след нас ,където ходим.Даже уча и внучката да помага в това.Вече не е малка-първолаче е и да свиква от сега.
- Красимир Атанасов
- учете се от него
Да ти е жива и здрава.danikl написа:първолаче е и да свиква от сега.
Не я учи да чисти на другите боклуците,а да не замърсява!
- GODzillata
Във всеки смисъл на думата, уви!G.Petkov написа:Боклуците стават все повече и повече!

На риба - като на война! Fish'n'chicks!
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

-
- сериозен играч
Браво за излета и най вече за екологичната му част!
Наистина похвално дело,ама си мисля,нали сме в Европейския съюз,където всеки ден е ден на нещо-ден на крака,на главата и т.н.Що пък да не си въведем Ден на почистване на водоемите?
- Баш Щукар
- ще става разбирач
Похвално! Адмирации!!! 

- СЪНДИ
- вече хвърля и на тежко
Не съм си и съмнявал в теб........ 

Не е важно колко си живял.А как си живял.
Както каза и Краси Атанасов ,научете децата да не замърсяват.
Колкото повече се говори да изчистим България за един ден,толкова повече се цапа.
Защо ли ,ами според мен защото има кой да чисти.Голяма част от българите обичат да серат на метеното.
Колкото повече се говори да изчистим България за един ден,толкова повече се цапа.
Защо ли ,ами според мен защото има кой да чисти.Голяма част от българите обичат да серат на метеното.
- G.Petkov
G.Petkov написа:..............
Да го подкрепят със снимка от почистване или поне да разкажат за него!
Абе, замислих нещо друго,
Но, явно не се получава

Идеята беше да покажем в снимки или разказ, повече събрани боклуци,
А не теоретични разсъждения върху темата

Засега надделява теоретизирането,
Няма нито един пост със снимка на последователи

Само danikl сподели за неговите усилия !!!!!!!
- stefanotis
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Браво, дано всеки прави това което правиш ти !!!
Големите Рибари сме известни с достойнството си, а достойнството изключва хвалбата.
- StaAnt
- ще става разбирач
Aко до всяко добро същество зaстaне поне още едно............

Краси,тя е научена да НЕ замърсява ,а ние я учим и да ПОЧИСТВА ,което може да се почисти.Да са живи и здрави и вашите деца и внуци и да следват примера ви.Снимки-който може да снима-има какво да се покаже -и хубаво и не толкова.
+1staant написа:Aко до всяко добро същество зaстaне поне още едно............![]()
![]()
![]()
![]()

Жоро, поздравления за репортажа!
Пролетната биричка е едно от нещата, за които си мисля цяла зима! Слънце и хладни кехлибарени мехурчета...
А пролетните костури за сега поне са тера инкогнита за мен, може би, защото не им знам "ямите".
Почистването...
Винаги, абсолютно винаги си почистваме мястото след риболов! Още със стъпването на водоема определяме една "еко торбичка", а в края на деня - в първия казан по пътя или дори - в казана до вкъщи!
За съжаление, здраво съм започнал да се отчайвам... Разпръснати следи от биваци, с изпепелена пръст през 10 метра... Където огън е горял, с години нищо не расте! Палете си лагерния огън във вече обгорени места, по възможност, разбира се.
Купища торбички натъпкани с всевъзможна смет оставени "грижливо" накуп в средата на поляната, зад някое шипково храстче, натрупани върху "огнището"... И какво сте сторили мили ми господа? Просто сте "регламентирали" поредното сметище насред чистото. С други думи - като кучето на нивата...
А за милиардите бирени бутилки, кутийки от стръв, тенекиени кутийки, стъклени бутилки, найлони от захранки, мокри кърпички , пластмасови чинийки, с недоядени остатъци от храна и какво ли още не дори няма смисъл да говорим...
До преди време правехме и оборка около нас, но вече се отчаяхме... Ефектът трае точно 2,5 седмици. След това - положението е абсолютно същото. Сякаш народът като види неоцапано и гледа да го наклепа, ей така - за уют... Може човек да направи цяло разследване по минути на запоя и простотията, които са царили междувременно... И се отказахме!
Хулете ни, но... поне се опитваме да не цапаме повече...
Пролетната биричка е едно от нещата, за които си мисля цяла зима! Слънце и хладни кехлибарени мехурчета...
А пролетните костури за сега поне са тера инкогнита за мен, може би, защото не им знам "ямите".
Почистването...
Винаги, абсолютно винаги си почистваме мястото след риболов! Още със стъпването на водоема определяме една "еко торбичка", а в края на деня - в първия казан по пътя или дори - в казана до вкъщи!
За съжаление, здраво съм започнал да се отчайвам... Разпръснати следи от биваци, с изпепелена пръст през 10 метра... Където огън е горял, с години нищо не расте! Палете си лагерния огън във вече обгорени места, по възможност, разбира се.
Купища торбички натъпкани с всевъзможна смет оставени "грижливо" накуп в средата на поляната, зад някое шипково храстче, натрупани върху "огнището"... И какво сте сторили мили ми господа? Просто сте "регламентирали" поредното сметище насред чистото. С други думи - като кучето на нивата...
А за милиардите бирени бутилки, кутийки от стръв, тенекиени кутийки, стъклени бутилки, найлони от захранки, мокри кърпички , пластмасови чинийки, с недоядени остатъци от храна и какво ли още не дори няма смисъл да говорим...
До преди време правехме и оборка около нас, но вече се отчаяхме... Ефектът трае точно 2,5 седмици. След това - положението е абсолютно същото. Сякаш народът като види неоцапано и гледа да го наклепа, ей така - за уют... Може човек да направи цяло разследване по минути на запоя и простотията, които са царили междувременно... И се отказахме!
Хулете ни, но... поне се опитваме да не цапаме повече...
Аматьорски Спининг Клуб "С Брат ми"