Доспат -по Великден

Модератори: bobopeli, sapuna

ВАЛЬО
ще става разбирач
ще става разбирач

Доспат -по Великден

Мнение от ВАЛЬО »

Не бях ходил от 4-5години предвид липсата на всякаква перспектива за риба.На Доспат в момента кълват-агнета ,теленца и други вкусотии в околните кръчмета които са супер добри.Откъм риба- йок,в екстрите влизаше и кофтито време по Възкресение.Според мен този прекрасен язовир,един от най красивите в БГ трябва да се забрани в продължение поне на пет години,и въпреки това ако не се зарибява яко е "мисия невъзможна".Определено и местните трябва да се замислят за зарибяване а не само да пускат тъпи партенки за скъсани сатки,защото това вече не лови декиш никъде освен при децата и в платената преса , ще дойде време когато построеното около гьола ще се ползва само по 3-4 празници в годината.
smillo9123
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Re: Доспат -по Великден

Мнение от smillo9123 »

Единственото което трябва да се направи да се засили контрола и да има наказание за бракониерите ,риба в язовира има достатъчно за всички рибари . Но за съжаление от десетки години местните си пускат всяка вечер мрежите във всяко заливче и обират и мало и големо ама това е ... Според мен е смешно да има един горски който да охранява целия язовир и в 90% от времето да лови риба редом с другите рибари но факт :) Аз лично съм се обаждан няколко пъти в ИАРА ,че местните си вадят мрежата пред мен но никой не се отзовава на сигнала както дори и на 112 съм звънял същото .
Изображение
ЖАБИ-2
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Re: Доспат -по Великден

Мнение от ЖАБИ-2 »

Това важи за всички язовири в България... всички до един са много красиви, предразполагат развитието на добри популации различна риба, но навсякъде браковците им разказват играта. Тъй като говорим за България, по-добре забравете за нормален риболов в близките години - манталитета на народа няма да се промени скоро, така че наслаждавайте се на природата и гореспоменатите агнета, теленца и т.н.
И най-лошия ден на риболов е много по-добър от най-добрия ден на работа!
Публикувай отговор

Обратно към “Моят риболовен излет”