Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Въдици и макари
naRiba.com

Форум

Помощ при избора на мачова макара
Модератор: sapuna
Помощ при избора на мачова макара
Здравейте колеги..Христос Воскресе.
...Може ли да ви задам един въпрос...Значи двоумя се от няколко дни за закупуването на мачова макара...Спрял съм се на легендата Shimano Exage MRC High Speed...Най-вече ми харесва че е бързооборотна и с добър външен вид..Цената и е около 140-150 лева...Другия вариант е предложиха ми един човек да играе на търг в Ebay..Понеже има специална карта да играе и да ми спечели един японски страдик...Кое е по-добрия избор нов ексейдж или втора ръка страдик...Във някой от постовете на колегата Върбанов..Бях прочел нещо от типа на това че страдика имал червячна предавка което давало мощ колкото 3 ексейджа....?? Дайте ми предложение кое да избера..Макарата ще е със заден аванс..Най-вече искам да си купя една от двете заради палчето на аванса..Много е яко
..Но все пак искам да е ползвам поне 3-4години

Re: Помощ при избора на мачова макара
Аз имам Страдик, имам и Ексейдж, бих казал, че е доста вярно това твърдение.Страдика тръгва по-бавно, но пък като се развърти усещаш силата му, докато Ексейджа върти леко.
Ако трябва да избирам определно бих избрал втора ръка Страдик пред нов Ексейдж, но бих избрал да е с преден аванс.
Успех в избора.
Ако трябва да избирам определно бих избрал втора ръка Страдик пред нов Ексейдж, но бих избрал да е с преден аванс.
Успех в избора.
Страдика!!!
-
- разбира нещата
Няма смисъл даже и да питаш- страдика естествено..а и за търга няма смисъл защото и тук излизат често за продажба..
Добре значи да дебна за страдик...Защото казаха ми че ексейджа бил по-бърз и по-леко въртял а страдика по-тежко..Страдика дали ще има проблеми с риби до 7-8кг на мач ? на платен водоем.С културни шарани :Д
Ексейджа си мисля ,че ще се скапе при това натоварване на големи риби..Пък и този последния модел MRC high speed..Казват че нещо не го бивало ?
- М. Сталев
- разбира нещата
Избора е Страдик но да е запазен !!! Иначе вземай Ексейдж ,много си е добра макаричката за парите си ,не ги слушай форумните разбирачи,че не струвала и т.н 

- тончо тончев
- фен клуб-скобар
И двете за мен са добри имал съм Ексейдж
но Страдика макара мечта
цената показва качество
но Страдика макара мечта
цената показва качество
Мисля да взема страдик !!!
- тончо тончев
- фен клуб-скобар