Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Жребчево
Модератор: sapuna
- vanboxer
- вече хвърля и на тежко
Re: Жребчево
Сега като прочетох какво им пише на сайта, разбирам защо хората се изнервят и дразнят.Всеки я тълкува както му изнася тая забрана.Ситуацията пак ще е същата като миналата година- НИКАКВА ЯСНОТА,само двусмислие и " САПУНИСАНИ"от проверяващите ентусиасти.И въпреки всичко вярвам повече на това което ми казаха моя човек и баща ми отколкото на изкривеното побликуване и тълкуване в сайта на ИАРА.
ЖРЕБЧЕВСКИ ВЪЗПИТАНИК
- миро мачтийм
- вече хвърля и на тежко
Твоя човек му кажи да си прочете законите с приложенията, за чието спазване е отговорен. Или е парашутист от горе, или скоро ще си ходи заради некомпетентност.
Кво тълкуване, ква неяснота, кво двусмислие.
Що ли се занимавам, стой си в къщи колега.
Кво тълкуване, ква неяснота, кво двусмислие.
Що ли се занимавам, стой си в къщи колега.
Последно промяна от миро мачтийм на Пон Апр 21, 2014 9:22 pm, променено общо 1 път.
Такива като този "твой човек" им е най-добре да е забранена през цялата година, за да не ги безпокоят риболовците като звънят на тел.112, когато са по водоемите. Като са толкова "отворени" да публикуват тази тяхна заповед и да спрат споровете между нас. Сканирай им заповедта и я публикувай във форума, толкова ли е трудно или е "строго секретна". Звънете като забележите бракониери по водоемите на тел.112, за да се научат да работят "парашутистите" в ИАРА.vanboxer написа:Сега като прочетох какво им пише на сайта, разбирам защо хората се изнервят и дразнят.Всеки я тълкува както му изнася тая забрана.Ситуацията пак ще е същата като миналата година- НИКАКВА ЯСНОТА,само двусмислие и " САПУНИСАНИ"от проверяващите ентусиасти.И въпреки всичко вярвам повече на това което ми казаха моя човек и баща ми отколкото на изкривеното побликуване и тълкуване в сайта на ИАРА.

-
- ще става разбирач
Подкрепям те
- vanboxer
- вече хвърля и на тежко
Нека да дойде 1.05, пък ще видим кой крив кой прав.Поздрави!
Последно промяна от vanboxer на Сря Апр 23, 2014 5:05 am, променено общо 1 път.
ЖРЕБЧЕВСКИ ВЪЗПИТАНИК
- Бай Иван
- фен клуб-скобар
- Обратна връзка:
Колега, абцолЮтно не си прав, само това ще ти кажа!!!! Внимателно прочети ЗРА и отделните Заповеди и ще ти стане ясно кое е зимно-пролетно и прелетно-лятно размножаване, но чети точка по точка, ред по ред, без предварителни нагласи!!!
- миро мачтийм
- вече хвърля и на тежко
Виждам че си си променил поста в който раздавашеvanboxer написа:Нека да дойде 1.05, пък ще видим кой крив кой прав.Поздрави!

http://iara.government.bg/?p=12750" onclick="window.open(this.href);return false;
Това може да го покажеш на твоя човек от ИАРА и на баща си

Това не е нова заповед, а пояснение поради многото запитвания, за тези дето трудно проумяват.
- vanboxer
- вече хвърля и на тежко
Така съм съгласен, поне този път са го написали без догадки.Дано само тази заповед да стигне до контролните органи, защото пак казвам че според мен ще има напрежение.
Да промених си поста защото малко прекалих и си изпуснах нервите, за което се извинявам ако съм обидил някой!
И въпреки всичко си държа на мнението, че когато има забрана тя трябва да се отнася за всички видове, защото със сигурност от 1.05 ще се хваща (случайно)повече бяла риба отколкото щука ама това е за друга тема.
Да промених си поста защото малко прекалих и си изпуснах нервите, за което се извинявам ако съм обидил някой!
И въпреки всичко си държа на мнението, че когато има забрана тя трябва да се отнася за всички видове, защото със сигурност от 1.05 ще се хваща (случайно)повече бяла риба отколкото щука ама това е за друга тема.
ЖРЕБЧЕВСКИ ВЪЗПИТАНИК
- миро мачтийм
- вече хвърля и на тежко
Преди общата забрана също се хващаха бели рибки и распери на бял червей въпреки забраната им, да не говорим че и не ги пускат половината. Различни риби, различни срокове, това е. Едни роптаят за хищниците, други за мирните риби. Ако продължаваме най много да си издеистваме една дълга обща забрана от 15 февруари до 1 юни със нов закон, и тогава бая време ще си бъркаме в носа.
Колегите от ИАРА са като нас, тълкуват различно до като не им кажат началниците. Миналата година в Русе ИАРА твърдяха че распера е разрешен, като реално забраната му беше в сила още преди седмица. След обаждания и недомлъвки се усетиха и разнесоха заповидта из риболовните магазини, само че след цяла седмица.
Не разбрали винаги ще има....НАСЛУКА.
Колегите от ИАРА са като нас, тълкуват различно до като не им кажат началниците. Миналата година в Русе ИАРА твърдяха че распера е разрешен, като реално забраната му беше в сила още преди седмица. След обаждания и недомлъвки се усетиха и разнесоха заповидта из риболовните магазини, само че след цяла седмица.
Не разбрали винаги ще има....НАСЛУКА.
Да дръпнем темата по-нагоре, че умряла... На Жребчево щука не кълве, поне от брега, обиколих много места. Язовирът в широката част на устието беше много кален преди няколко дни, даже се чудех дали не е замърсен нещо. Водата беше с почти черен цвят, не се шегувам. Нивото е на макс в дърветата. На 16ти ще откия бялата риба... някой да е ходил с лодка за щука?
аз бях вчера с лодка - щуки няма само маломерни бели рибки. Имаше и други лодки - надявам се колегите да са ги пускали.
- maranzika
- сериозен играч
Хахахаха...Вярно ли вярваш че са ги пуснали..batceco написа: щуки няма, само маломерни бели рибки. Имаше и други лодки - надявам се колегите да са ги пускали.

Миналата седмица ходих 3 дни на Жребеца. Плачевно е ! Нямаше уловена щука от никой от колегите които видях.Всички търсиха целенасочено бяла риба, видях само един да я пуска обратно . На римския братята с лилавите венци си опъват по 2-3 дънни на човек , явно са открили мирната риба . Имаше доста голямо присъствие на ИАРА на язовира , лагера им беше на върбите , като видях да се разхождат с катера до устието. На устието точно срещу нас имаше 5-6 мангала , видях ги да вадят едно сомче което се прибра в багажника и интересното е че имаха пусната мрежа. В момента които вадиха мрежата мина катера на ИАРА , тъкмо си викам ха сега ще видим малко сейр , ама не.Пичовете даже не спряха , а съм обеден че видяха мрежата .. така че имаше присъствие на контролните органи на язовира но никаква файда от тях ;/ Даже почнах да се чудя как ги вадят тия мрежи за които пише в сайта им...
-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Ма ти Кашпировски ли си или на Ревизоро се праиш?maranzika написа:Хахахаха...Вярно ли вярваш че са ги пуснали..batceco написа: щуки няма, само маломерни бели рибки. Имаше и други лодки - надявам се колегите да са ги пускали.![]()
![]()
Те половината от лодките са ТОЧНО за бяла риба..

- maranzika
- сериозен играч
Сашо,ти вярно ли започваш да пишеш като удариш няколко чашки бре?Хубаво те изгониха от Манията,дано и от тука скоро те изгонят...
Значи от такива БРАКОНИЕРИ С ВЪДИЦИ като тебе рибите на нашият язовир бяха изчезнали в продължение на 10-тина години.Не заради герими и мрежи ,а точно заради пролетният риболов на гнездата.И сега искат отново да стане същото,ама няма да стане.Аз какъв съм ти не можеш да знаеш,защото явно си с малък умствен багаж.Ама то няма и да стане повече.Бягай си пълни мивката с бели рибки и снимай.После да има с какво да се хвалиш из форумите какъв голям рибар си.СМЕШНИК.
Ааа,забравих да ти кажа че от 5 месеца не съм ходил да ловя риба на джиг.За разлика от тебе явно....Пък през миналата зима понеже не съм голям рибар като тебе (с лодка) имам 3-4 бели риби извадени .Та инфото ти е грешно или ракията много...

Значи от такива БРАКОНИЕРИ С ВЪДИЦИ като тебе рибите на нашият язовир бяха изчезнали в продължение на 10-тина години.Не заради герими и мрежи ,а точно заради пролетният риболов на гнездата.И сега искат отново да стане същото,ама няма да стане.Аз какъв съм ти не можеш да знаеш,защото явно си с малък умствен багаж.Ама то няма и да стане повече.Бягай си пълни мивката с бели рибки и снимай.После да има с какво да се хвалиш из форумите какъв голям рибар си.СМЕШНИК.

Ааа,забравих да ти кажа че от 5 месеца не съм ходил да ловя риба на джиг.За разлика от тебе явно....Пък през миналата зима понеже не съм голям рибар като тебе (с лодка) имам 3-4 бели риби извадени .Та инфото ти е грешно или ракията много...