Жребчево

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
Аватар
vanboxer
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Re: Жребчево

Мнение от vanboxer »

Сега като прочетох какво им пише на сайта, разбирам защо хората се изнервят и дразнят.Всеки я тълкува както му изнася тая забрана.Ситуацията пак ще е същата като миналата година- НИКАКВА ЯСНОТА,само двусмислие и " САПУНИСАНИ"от проверяващите ентусиасти.И въпреки всичко вярвам повече на това което ми казаха моя човек и баща ми отколкото на изкривеното побликуване и тълкуване в сайта на ИАРА.
ЖРЕБЧЕВСКИ ВЪЗПИТАНИК
Аватар
миро мачтийм
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от миро мачтийм »

Твоя човек му кажи да си прочете законите с приложенията, за чието спазване е отговорен. Или е парашутист от горе, или скоро ще си ходи заради некомпетентност.
Кво тълкуване, ква неяснота, кво двусмислие.
Що ли се занимавам, стой си в къщи колега.
Последно промяна от миро мачтийм на Пон Апр 21, 2014 9:22 pm, променено общо 1 път.
sara2
новобранец
новобранец

Мнение от sara2 »

vanboxer написа:Сега като прочетох какво им пише на сайта, разбирам защо хората се изнервят и дразнят.Всеки я тълкува както му изнася тая забрана.Ситуацията пак ще е същата като миналата година- НИКАКВА ЯСНОТА,само двусмислие и " САПУНИСАНИ"от проверяващите ентусиасти.И въпреки всичко вярвам повече на това което ми казаха моя човек и баща ми отколкото на изкривеното побликуване и тълкуване в сайта на ИАРА.
Такива като този "твой човек" им е най-добре да е забранена през цялата година, за да не ги безпокоят риболовците като звънят на тел.112, когато са по водоемите. Като са толкова "отворени" да публикуват тази тяхна заповед и да спрат споровете между нас. Сканирай им заповедта и я публикувай във форума, толкова ли е трудно или е "строго секретна". Звънете като забележите бракониери по водоемите на тел.112, за да се научат да работят "парашутистите" в ИАРА. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Krasi-ribata
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Krasi-ribata »

Подкрепям те
Аватар
vanboxer
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от vanboxer »

Нека да дойде 1.05, пък ще видим кой крив кой прав.Поздрави!
Последно промяна от vanboxer на Сря Апр 23, 2014 5:05 am, променено общо 1 път.
ЖРЕБЧЕВСКИ ВЪЗПИТАНИК
Аватар
Бай Иван
фен клуб-скобар
Обратна връзка:

Мнение от Бай Иван »

Колега, абцолЮтно не си прав, само това ще ти кажа!!!! Внимателно прочети ЗРА и отделните Заповеди и ще ти стане ясно кое е зимно-пролетно и прелетно-лятно размножаване, но чети точка по точка, ред по ред, без предварителни нагласи!!!
Аватар
миро мачтийм
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от миро мачтийм »

vanboxer написа:Нека да дойде 1.05, пък ще видим кой крив кой прав.Поздрави!
Виждам че си си променил поста в който раздаваше :finga: за ядене.
http://iara.government.bg/?p=12750" onclick="window.open(this.href);return false;
Това може да го покажеш на твоя човек от ИАРА и на баща си :smt021
Това не е нова заповед, а пояснение поради многото запитвания, за тези дето трудно проумяват.
Аватар
vanboxer
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от vanboxer »

Така съм съгласен, поне този път са го написали без догадки.Дано само тази заповед да стигне до контролните органи, защото пак казвам че според мен ще има напрежение.
Да промених си поста защото малко прекалих и си изпуснах нервите, за което се извинявам ако съм обидил някой!
И въпреки всичко си държа на мнението, че когато има забрана тя трябва да се отнася за всички видове, защото със сигурност от 1.05 ще се хваща (случайно)повече бяла риба отколкото щука ама това е за друга тема.
ЖРЕБЧЕВСКИ ВЪЗПИТАНИК
Аватар
миро мачтийм
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от миро мачтийм »

Преди общата забрана също се хващаха бели рибки и распери на бял червей въпреки забраната им, да не говорим че и не ги пускат половината. Различни риби, различни срокове, това е. Едни роптаят за хищниците, други за мирните риби. Ако продължаваме най много да си издеистваме една дълга обща забрана от 15 февруари до 1 юни със нов закон, и тогава бая време ще си бъркаме в носа.
Колегите от ИАРА са като нас, тълкуват различно до като не им кажат началниците. Миналата година в Русе ИАРА твърдяха че распера е разрешен, като реално забраната му беше в сила още преди седмица. След обаждания и недомлъвки се усетиха и разнесоха заповидта из риболовните магазини, само че след цяла седмица.
Не разбрали винаги ще има....НАСЛУКА.
Аватар
afgany
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от afgany »

Да дръпнем темата по-нагоре, че умряла... На Жребчево щука не кълве, поне от брега, обиколих много места. Язовирът в широката част на устието беше много кален преди няколко дни, даже се чудех дали не е замърсен нещо. Водата беше с почти черен цвят, не се шегувам. Нивото е на макс в дърветата. На 16ти ще откия бялата риба... някой да е ходил с лодка за щука?
Аватар
batceco
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от batceco »

аз бях вчера с лодка - щуки няма само маломерни бели рибки. Имаше и други лодки - надявам се колегите да са ги пускали.
Аватар
maranzika
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от maranzika »

batceco написа: щуки няма, само маломерни бели рибки. Имаше и други лодки - надявам се колегите да са ги пускали.
Хахахаха...Вярно ли вярваш че са ги пуснали.. :lol: :lol: :lol: Те половината от лодките са ТОЧНО за бяла риба..
cnbl
новобранец
новобранец

Мнение от cnbl »

Миналата седмица ходих 3 дни на Жребеца. Плачевно е ! Нямаше уловена щука от никой от колегите които видях.Всички търсиха целенасочено бяла риба, видях само един да я пуска обратно . На римския братята с лилавите венци си опъват по 2-3 дънни на човек , явно са открили мирната риба . Имаше доста голямо присъствие на ИАРА на язовира , лагера им беше на върбите , като видях да се разхождат с катера до устието. На устието точно срещу нас имаше 5-6 мангала , видях ги да вадят едно сомче което се прибра в багажника и интересното е че имаха пусната мрежа. В момента които вадиха мрежата мина катера на ИАРА , тъкмо си викам ха сега ще видим малко сейр , ама не.Пичовете даже не спряха , а съм обеден че видяха мрежата .. така че имаше присъствие на контролните органи на язовира но никаква файда от тях ;/ Даже почнах да се чудя как ги вадят тия мрежи за които пише в сайта им...
Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от Troli Rapala »

maranzika написа:
batceco написа: щуки няма, само маломерни бели рибки. Имаше и други лодки - надявам се колегите да са ги пускали.
Хахахаха...Вярно ли вярваш че са ги пуснали.. :lol: :lol: :lol: Те половината от лодките са ТОЧНО за бяла риба..
Ма ти Кашпировски ли си или на Ревизоро се праиш? :rolleyes: :twisted: Гледай си в твоята паничка на джиг през Януари-Февруари,га се фащат едрите женски бели риби,напращели от хайвер и как след 30-тата риба почваш релийза на сулчета извадени от 20-30метра дълбочина! :rolleyes: :mrgreen: Ела и почвай да глобяваш на място,къде не ти е мястото! :wink: :drinkers: Щот друг Риболовен Рибообвилен Светец кат теб не съм виждал до сега,ашколсун! :butthead: Берекет-версим другарю! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :finga: :drinkers:
Аватар
maranzika
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от maranzika »

Сашо,ти вярно ли започваш да пишеш като удариш няколко чашки бре?Хубаво те изгониха от Манията,дано и от тука скоро те изгонят... :lol: :lol: :lol:
Значи от такива БРАКОНИЕРИ С ВЪДИЦИ като тебе рибите на нашият язовир бяха изчезнали в продължение на 10-тина години.Не заради герими и мрежи ,а точно заради пролетният риболов на гнездата.И сега искат отново да стане същото,ама няма да стане.Аз какъв съм ти не можеш да знаеш,защото явно си с малък умствен багаж.Ама то няма и да стане повече.Бягай си пълни мивката с бели рибки и снимай.После да има с какво да се хвалиш из форумите какъв голям рибар си.СМЕШНИК. :axe:
Ааа,забравих да ти кажа че от 5 месеца не съм ходил да ловя риба на джиг.За разлика от тебе явно....Пък през миналата зима понеже не съм голям рибар като тебе (с лодка) имам 3-4 бели риби извадени .Та инфото ти е грешно или ракията много... :lol: :lol: :lol: :lol:
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”