Големи дилеми

Модератор: Paublo_Eskobar

whipa
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Големи дилеми

Мнение от whipa »

питането ми е следното практикувам много видове риболов на тежко на фидер на на щека от скоро и мач но за сега мачовия риболов не мога много да го разбера с тия ваглери и слаидери примерно ваглера пише 6 грама слагам 6 грама и седи потънал има едни шайби махам от тях но реално колко грама поема а при слайдера пише 6+4 4+3 което означава че слаидера тежи 6 гр и трябва да се добавят още 4 гр да стане в работно положени е или обратно то тежи 4 гр и трябва да се добавят 6 обяснете ми купих около 10 ваглера 10 слаидера и като ловя на мач слагам плувка за було не смея да ползвам тия чудесии но като чета не става без тях .
Holly
новобранец
новобранец

Re: Големи дилеми

Мнение от Holly »

За слайдера 6 грама е неговото утежнение и добавяш 4 грама на линията за да застане в работно положение. С този тип ваглер, който си описал не съм работил, но би трябвало ако няма указание като при слайдера не се слага утежнение на линията. В случай че искаш сачми по линията следва да махнеш някоя шайба и съответно да утежниш със същото тегло по самата линия. Пак казвам не съм работил с такива модели и само предполагам, но тук има достатъчно знаещи колеги да ме поправят, че и аз да се науча.
Такъмчето

KARPELA TEAM BULGARIA
whipa
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от whipa »

Извинявам се на модераторите че сам пуснал еднаква тема прегледах раздела че имам такава тема но явно нищо не сам разбрал ако може една от темите да бъде премахната извинявам се пак за моето невнимание .
Lecho
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от Lecho »

Добър ден колега,
изгледай тeзи клипчета:

Доста добре е обяснено как се утежнява ваглера при различните видове риболов.
Иначе това е доста динамичен и приятен риболов.
Успех в начинанието! :smt023
Алекси Николов

ЕЛКО ЕООД
електроинструменти -Makita, Festool, Laserliner
http://www.elko.bg" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
antivik
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от antivik »

Абе....приятни филмчета, сал де като го гледам как пуска ваглерите да стигат апачик до утежнението без да остави мегдан, дъл няма да има едни много хубавички оплитания.....? :roll:
Инак за туй де питаш общо взето са ти отговорили, не е кой знае каква философия и бързо ще и свикнеш. Гледай на всичките му там ингилизки измишльотини /ваглери, слайдери и нам си к`во/, като на различни по големина плувки и експериментирай. Изобщо по-големите и тежки се ползват при лошо време и вълни или кога търсиш дистанция, но тук па идва проблема с виждането/що на далеко може и да не мож го видя/. И другия пиниз който е да свикнеш да храниш и замяташ точно на захраненото. Другото вече е въпрос на условия, проби и късмет.
И да знаеш - ако във водата няма риба, к`вото и както и да го вържеш, изобщо не кълве :wink: .
Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!
Lecho
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от Lecho »

Значи плувката, която стига до самото утежнение е слайдер, а на осталати клипчета се вижда кое утежнение кога се ползва. Монтажите на Георги Кръстев са плод на доста проби през годините.
Аз също ги ползвам, а оплитанията които имам са може би две-три за цял ден риболов. :smt023

whipa написа:... а при слайдера пише 6+4 4+3 което означава че слаидера тежи 6 гр и трябва да се добавят още 4 гр да стане в работно положение
Колега, това са си ваглери. При 6+4 означава, че имаш 6 гр тежест в самата плувка и трябва да се добавят още 4 гр по линията за да застане ваглера в работно положение, както сам си написал.

antivik написа:И да знаеш - ако във водата няма риба, к`вото и както и да го вържеш, изобщо не кълве :wink: .
Е, те това си е абсолютно вярно :D
Алекси Николов

ЕЛКО ЕООД
http://www.elko.bg" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;
Lecho
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от Lecho »

Lecho написа: Колега, това са си ваглери. При 6+4 означава, че имаш 6 гр тежест в самата плувка и трябва да се добавят още 4 гр по линията за да застане ваглера в работно положение, както сам си написал.
А при липса на вятър, съвсем нормално си ловиш до 4 м дълбочина.

Успех!
Алекси Николов

ЕЛКО ЕООД
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на мач”