Къде се намирам:  
  Риболов
 Риболов

Сладководен раздел
 Сладководен раздел

Специализиран риболов
 Специализиран риболов

Риболов на мирни риби
 Риболов на мирни риби

naRiba.com

Форум
 Риболов
 Риболов

Сладководен раздел
 Сладководен раздел

Специализиран риболов
 Специализиран риболов

Риболов на мирни риби
 Риболов на мирни риби

Отглеждане на каракуда
Модератор: sapuna
- antivik
- кандидат преподавател 
Re: Отглеждане на каракуда
Що бре, по нататък нема ли да се похвалиш какво става с живинките?

Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!

Хлорните съединения във водата не са никакъв проблем в случая - тъкмо каракудите на колегата ще се стерилизират външно и вътрешно от паразити 

"Еби им майката на другите и в себе си утеха намери. И ако в себе си утеха не намериш, еби си майката и ти!"Malemi написа:Нишо не сте хванали но поне сте спасили патката и шуката ( тя маи е мъртва но нищо )
http://www.starividri.org/" onclick="window.open(this.href);return false;
- SBANKOV
- ще става разбирач 
Ето малко интересен опит от мен.
Родителите ми имат на къщата едно езерце, ей така за разкош точно с тия параметри, и точно от стар басейн дълбоко е около 1 метър. Със саксия с трастика и водни лилии. Вътре пуснах миналата година 15-на бройки, понеже бях обещал да го "зарибя" нищо им нямаше, проблема беше в котарака който се научи да ги дебне отгоре и да ги вади с един удар на лапата. Другия проблем бяха къртиците, който редовно пробиваха басейна.
  нищо им нямаше, проблема беше в котарака който се научи да ги дебне отгоре и да ги вади с един удар на лапата. Другия проблем бяха къртиците, който редовно пробиваха басейна.

Родителите ми имат на къщата едно езерце, ей така за разкош точно с тия параметри, и точно от стар басейн дълбоко е около 1 метър. Със саксия с трастика и водни лилии. Вътре пуснах миналата година 15-на бройки, понеже бях обещал да го "зарибя"
 нищо им нямаше, проблема беше в котарака който се научи да ги дебне отгоре и да ги вади с един удар на лапата. Другия проблем бяха къртиците, който редовно пробиваха басейна.
  нищо им нямаше, проблема беше в котарака който се научи да ги дебне отгоре и да ги вади с един удар на лапата. Другия проблем бяха къртиците, който редовно пробиваха басейна.Детето в мен продълажва да си играе с кибрит, но – странно – вече иска и пура, и Chivas...

Каракудите са пуснати .. всичко върви добре за сега  храня ги с червеи и хляб
 храня ги с червеи и хляб 

храня ги с червеи и хляб
 храня ги с червеи и хляб 
- nocalled
- научил се да хвърля 
това, че тоя род теми не се трият - ок, може някой от модераторите да има странно чувство за хумор.
но това, че давате съвети на момчето как да си гледа рибите в басейна пълен с чешмянка - е, това сами си преценете...

но това, че давате съвети на момчето как да си гледа рибите в басейна пълен с чешмянка - е, това сами си преценете...
you'd better run...

Каракудата е доста издръжлива риба  .И без циркулация на водата ще ти изкара прилично време . Слагал съм жива каракуда около 350-400 гр в найлонов плик от онея без дръжките  в хладилник , за да не се развали и след 18 часа , когато го извадих да я изчистя още мърдаше, така че прави си сметката .

- SBANKOV
- ще става разбирач 
nocalled написа:това, че тоя род теми не се трият - ок, може някой от модераторите да има странно чувство за хумор.
Кое да преценявам, в събота чистихме езерото, за да може да се пуснат водните лилии в него, извадих чима с тръстиката и от него изшляпа една каракуда, видимо пораснала, събрах още 5 големи и над 100 с големина от 8-10см. А водата беше не повече от 25см. останала.
Е малките вече плуват в друго езеро с площ от 10декара.
Сега сигурно ще пишете че правя и неконтролирано зарибяване.
Детето в мен продълажва да си играе с кибрит, но – странно – вече иска и пура, и Chivas...