Дунав-всичко за и по реката

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
Аватар
trepachoo
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Re: Дунав-всичко за и по реката

Мнение от trepachoo »

Тази сутрин пробвах скумриите по Силистра....,ама без успех.Но довечера пак,утре пак....
orlin_kunchev
новобранец
новобранец

Мнение от orlin_kunchev »

колеги по празниците ще отида до Оряхово.Разрешено ли е за тези скумрии.Какав монтаж се прави.Предварително благодаря за инфото.
ristich
новобранец
новобранец

Мнение от ristich »

Забранено е за скумрии, както и за всичко друго в момента!
Пазете природата!
martineti
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от martineti »

Колеги някой може ли да каже как е Дунава в момента. Мътна ли е реката? Има ли шанс да открием риболова на спининг и скумрия?
Маска за лице с краставица: Oбелва се и се нарязва.Добавя се олио и оцет.Изяжда се с ракия.Лицето се разтяга в блажена усмивка и поруменява.
niko_tod
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от niko_tod »

Забрави за спининга, от 01.05 е разрешена само скумрията. И аз се точех сутринта да хвърлям за скумрия , а после за щуки и смъдоци , но забраната за тях е до 24.05.
Аватар
миро мачтийм
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от миро мачтийм »

За все още не разбралите...
http://iara.government.bg/?p=12750" onclick="window.open(this.href);return false;
maverini
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от maverini »

martineti написа:Колеги някой може ли да каже как е Дунава в момента. Мътна ли е реката? Има ли шанс да открием риболова на спининг и скумрия?
Имам инфо от вчера 27.04. Дунава леко спада, водата е'' чекърлия ''просто перфектна.Незнам обаче за скумрията дали не трябва да е по-бистра.Носи се слух че са заловени бракониери извършващи стопански риболов в Дунав конфискувани са лодки и са писани актове по 5 000 лева но незнам колко е вярно.
lacho44
новобранец
новобранец

Мнение от lacho44 »

martineti написа:Носи се слух че са заловени бракониери извършващи стопански риболов в Дунав конфискувани са лодки и са писани актове по 5 000 лева но незнам колко е вярно.
Следи тук http://iara.government.bg/ в сектора новини. Съмнявам се да го пропуснат, ако е истина.
martineti
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от martineti »

niko_tod написа:Забрави за спининга, от 01.05 е разрешена само скумрията. И аз се точех сутринта да хвърлям за скумрия , а после за щуки и смъдоци , но забраната за тях е до 24.05.

Колега прочети закона преди да пишеш глупости.

Изображение

Ако пак не искаш да повярваш прочети в сайта на ИАРА http://iara.government.bg/?p=12750" onclick="window.open(this.href);return false;
Маска за лице с краставица: Oбелва се и се нарязва.Добавя се олио и оцет.Изяжда се с ракия.Лицето се разтяга в блажена усмивка и поруменява.
Николай-Русе
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Николай-Русе »

"сроковете за забраната за риболов на щука е определена от 15 февруари до 30 април, за распер от 1 март до 30 април, а за бялата риба от 15 март до 15 май."
Давай на душата каквото иска,че ще дойде време нищо да не ще!!
niko_tod
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от niko_tod »

Грешката е моя. Около 15.04 говорих с инспектор от ИАРА , и тогава информацията , която ми даде беше за край на забраната, както писах. Идеята е била за всеобща забрана , за да може да се контролира и да няма недоразумения , но явно не е прието. Ще взимам и аз спининга. :oops:
Аватар
murphymet74
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от murphymet74 »

Ето един трик от мен как да ловите с цяло чепаре без ИАРА да ви "закачат"
По закон имате право на 2 куки,така и направете. Оставяте най горната и най долната кука на чепарето като на останалине режете работещата част(извивката) . Оставащите ламенца играят ролята на атрактор дразнещ рибата и си я ловите на останалите работещи куки. При проверка на съответните органи сте ОК и нямат основание да ви закачат. При мен системата работи и резултатите са доста по добри от тези на колеги ловящи с 2 куки на чепаре. Надявам се да съм обяснил точно начина си на риболов на скумрията.
Наслука!
ristich
новобранец
новобранец

Мнение от ristich »

Благодаря колега! Хитро и интересно, ще се пробва. Утре ще бъдеш ли на Райчев, че да ти благодаря лично?
:)
Пазете природата!
Аватар
murphymet74
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от murphymet74 »

ristich написа:Благодаря колега! Хитро и интересно, ще се пробва. Утре ще бъдеш ли на Райчев, че да ти благодаря лично?
:)
Там съм от рано!
Пия Стела Артуа-ха-ха...
Аватар
rap66
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от rap66 »

murphymet74 написа:Ето един трик от мен как да ловите с цяло чепаре без ИАРА да ви "закачат"
Оставяте най горната и най долната кука на чепарето като на останалине режете работещата част(извивката) . !
Хитро, с една малка забележка - оставете 1-ва и 2-ра (или 1-ва и 3-та) куки отдолу. Първите 2-3 куки са най-уловистите при чепарето. На последната (най-горна) много рядко има нещо.
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”