Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

За първи път на платена любов.
- azareus
- ще става разбирач
За първи път на платена любов.
Здравейте колеги, понеже тече забраната за риболов, а в нашият район единственият свободен водоем, който си заслужаваше е вече в трагично състояние, дойде момента и аз да се запозная с платената риболовна любов.
08:00ч. приготовления минаване до риболовният магазин за разни дреболии и от там право към водоема намиращ се до с.Градец на около 15-на километра от Видин. Водоема ме посрещна с леко мрачно време, но по всичко си личеше, че слънце ще има, а също така и вятър. С вятъра веднага отпадна варианта да се лови на мач и съответно в боя влезе новата ми страст - фидера. Ето и малко снимки от настаняването.
След оглед на водоема реших да се разположа в близост до шаварите, където ми изглеждаше доста надеждно място за днешната цел, а именно: шарани на метод фидер. Монтажа изгледаше така: основно 0.22 инлайн метод хранилка 15гр. и повод 10см. 0.16 с кука Камасан B987 Power Carp номер 8 вързана на косъм. За тези около 5 часа риболов единственият недостатък, който открих на този монтаж бе косъмът вързан с монофил, но нямах друг вариант. Храната на Силвия Спорт - Фидер и стръв сладка царевица.
Риболова започна доста добре още на първото мятане след захранване на петното последва удар, кратка борба и откачане точно преди да го кепна.
Това само ме мотивира още повече. През целият ден взимаше най-добре на 3-4 зрънца сладка царевица нанизани на косъм и затапване с естествен стопер (парче от сухо стръкче трева) любимият ми стопер и изобилства от него.
Риболова беше доста динамичен като шарковците не ме оставяха да скучая въобще. Имаше и късания, 2 от закачки и едно от сериозна риба. След като баба им ми скъса на 0.16 повод, поставих 0.18 и кълването рязко намаля, при което предпочетох отново да мина на 0,16.
Общо взето доста приятна неделя се получи. Ето и още малко снимки за цвят. Та така мина моята първа платена любов, хареса ми и определено ще повторя.

08:00ч. приготовления минаване до риболовният магазин за разни дреболии и от там право към водоема намиращ се до с.Градец на около 15-на километра от Видин. Водоема ме посрещна с леко мрачно време, но по всичко си личеше, че слънце ще има, а също така и вятър. С вятъра веднага отпадна варианта да се лови на мач и съответно в боя влезе новата ми страст - фидера. Ето и малко снимки от настаняването.
След оглед на водоема реших да се разположа в близост до шаварите, където ми изглеждаше доста надеждно място за днешната цел, а именно: шарани на метод фидер. Монтажа изгледаше така: основно 0.22 инлайн метод хранилка 15гр. и повод 10см. 0.16 с кука Камасан B987 Power Carp номер 8 вързана на косъм. За тези около 5 часа риболов единственият недостатък, който открих на този монтаж бе косъмът вързан с монофил, но нямах друг вариант. Храната на Силвия Спорт - Фидер и стръв сладка царевица.
Риболова започна доста добре още на първото мятане след захранване на петното последва удар, кратка борба и откачане точно преди да го кепна.

Общо взето доста приятна неделя се получи. Ето и още малко снимки за цвят. Та така мина моята първа платена любов, хареса ми и определено ще повторя.

"Основен недостатък на човека е, че не предвижда буря, когато времето е хубаво..." /Макиавели/
-
- научил се да хвърля
Re: За първи път на платена любов.
Браво!Супер!Важното е да има кълванета и да не се скучае.Явно арендаторите добре са зарибили водоема.
- dragonaz
- научил се да хвърля
Поздравления за чудесния излет и риболов!
Това, което тъпчеш в хранилката някакъв вид качамак ли е?

Значи и в така наречената "северозападналата" част на България има и много хубави места за риболов, т.е. не е чак толкова "западнала"!
Дано да е все така добре и всичко да се подобрява! Поздрав!

- azareus
- ще става разбирач
Не, това е захранка за фидер на фирмата "Силвия Спорт" от Монтана. Като я гледам преобладава мляна царевица, бисквита и слънчогледов шрот. За цената и съм доволен от резултатите. Скоро ще пробвам едно сръвнение със скъпа захранка, макар че резултатите ще са доста относителни.dragonaz написа:Поздравления за чудесния излет и риболов!
"Основен недостатък на човека е, че не предвижда буря, когато времето е хубаво..." /Макиавели/
- borislav58
- сериозен играч
- omegasportz
- новобранец
Поздравления
Каква захранка използваш 

- viktor_jor
- новобранец
Сериозно ли???omegasportz написа:ПоздравленияКаква захранка използваш
-
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Браво.Като идвам във Видин да ме заведеш там.....ако може де....
-
- новобранец
omegasportz написа:
Поздравления
Каква захранка използваш 
Сериозно ли???
Колегата може да има в предвид ти как си се подхранвал по време на риболова

Поздравления

Сериозно ли???
Колегата може да има в предвид ти как си се подхранвал по време на риболова

- Иво Вълов
- фен клуб-скобар
Момчето, да си спретнем едно състезанийце, аз и ти ? кой падне черпи Шоколад ?
Че се надъхах нещо за тоя Градец ?
Че се надъхах нещо за тоя Градец ?
- Баш Щукар
- ще става разбирач
Супер риби!

Страхотен излет колега! Що се отнася до платените водоеми,и аз не ги признавах,но се научих да ги признавам.След като в държавните язовири всичко е опустошено,какво друго ни остава!
-
- вече хвърля и на тежко
Екстра риболов по време на забраната. На първите две снимки виждам познати риболовни аксесоари
.

Процесът по улова на риба е толкова увлекателен, че с времето от навик той се превръща във всепоглъщаща страст.