яз. Широка Поляна

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

kolio mamicata
новобранец
новобранец

яз. Широка Поляна

Мнение от kolio mamicata »

Здравейтее колеги . Нов съм във форума , понеже се заинтересувах от този язовир. Скоро мисля да отскоча до там и ако може някой да ми каже по това време на годината каква риба преобладава там , на какво да залагам като стръв , захранка и тем подобни. Ще съм ви благодарен.
nnedialko
новобранец
новобранец

Re: яз. Широка Поляна

Мнение от nnedialko »

В момента има забрана за почти всички видове риби.
remarketo
новобранец
новобранец

Мнение от remarketo »

Мдаааа ,освен че забраната за риболов е в пълна сила :axe: ,язовира е на около 1500-1600 метра надморска височина.Риболова там започва да върви след като се затопли.
Иначе е едно от райските местенца в нашата родина.
Ако пиеш ром в 10 сутринта, това не те прави алкохолик, а пират!
Аватар
Vid
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Vid »

Не са аби там. Миналия уикенд бях и сняг ме валя и дъжд и нищо не пипна. По добре слез до яз.Доспат, на входа на града, ще видиш къде е нашествието от рибари...., имаше такива де влачеха на тролинг :lol:
Забрана за пъстърва няма.
‎Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
AlbinoTrout
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от AlbinoTrout »

Имало големи риби , но след източването не се чуват много неща оттам.
Минавал съм един път от там - старо горско с рибно стопанство и един тих гьол зад тях.
Чак пък "райско място"..
Но с повече разузнаване (вътрешен човек), е възможен добър риболов.. :roll:
Liubomir Genkov
новобранец
новобранец

Мнение от Liubomir Genkov »

Преди час се прибрах от разходка до Широка поляна, водата се е вдигнала има още да качва, но и за разходка не става 5-6 градуса и кал колкото искаш.Колегата преди моя пост явно не познава добре язовира и си мисли че той е само ръкава около пътя.Рано е още за там, а и нека да спазваме забраната щото водоемите ни останаха без риба от тарикати на дребно.
s.garnoev
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от s.garnoev »

Забраната е в сила и за този язовир.Изчакай да се затопли и тогава гони костур,каракуда,кефал.
kolio mamicata
новобранец
новобранец

Относно забраната не се притеснявам. Ще ходя на едно Вилно Селищо , което се казва " Романтика " и собственикът е успял да разреши риболова само на неговите гости. Мислехме със семейството там да отидем да починем за няколко дена. Другият вариант беше Кърджали , или по-точно село Кирково. Там имало някакъв водоем . Някой има ли информация за него ?
Аватар
Vid
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Vid »

Точно през миналия уикенд бях там- Романтика, на яз.Широка поляна. Два дена сняг ни валя. Много е прилично, както вилите, така и ресторанта. Персоналът е много отзивчив... Вилите се отопляват с камини, за което ни се обадиха предварително, кога ще пристигнем за да я напалят и да ни е топло. Всичко беше както трябва.....

А, онова в Кирково пак се нарича Романтика. Там съм минавал само пътьом, не че е зле, но по добре ходи на Широка поляна, риба едва ли ще хванеш, но поне ще се насладиш на природа за месец напред :D :D

п.п. Я, мъчих рибите на двата моста, стените де, преди да стигнеш до вилното селище.
Ако уловиш нещо, споделяй, че пак мислЪ да се върна там и да се "надъхам" с чист въздух..... :lol:
Сенека
kolio mamicata
новобранец
новобранец

Vid , мястото е хубаво , нали ? Предполагам е приятно за риболов , стига да е и хубаво времето. Успя ли да хванеш нещо за тези два дена ? И ако да , сподели на какво и каква риба. Благодаря предварително. А за другото място - да . И то се казва романтика и селото се казва Кирково. Там също ни хареса , но е малко далечко, за това искам и първо да разуча къде какво ... На Баташкото езеро или на Доспат как е ? Някаква информация за там - какво можем да хванем , през коя част на деня и на каква захранка , стръв ?
Аватар
Vid
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Vid »

kolio mamicata написа: Успя ли да хванеш нещо за тези два дена ?
НЕЕ..., без малко да хвана пневмония...., добре, че се вразумих овреме и наблегнах на други неща на масата пред камината.. :lol: :lol: :lol:
Сенека
kolio mamicata
новобранец
новобранец

Жалко ... наистина се надявах поне риболовът там да е както беше преди години. Но може би е и твърде рано. Благодаря колега, но все пак как са условията там за почивка ?
Аватар
chirusa_bg
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от chirusa_bg »

Условията са страхотни, но риболова е все така забранен, без значение, какво казва някой си собственик.
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
asen77
новобранец
новобранец

Мнение от asen77 »

Колега рано е за там има и забрана.Всяка година ходя там за седмица към средата на юли.За мен е най добрия язовир за почивка палатката в боровете а пред теб водата.Тия от горското въобщте не ги интересува язовира за това време не са минали 1 път.Последния шаран го хванах преди 5 години а миналата и клена почти го нямаше.Положително е че поставиха поне контеинери за боклук в селото.ДА ПАЗИМ ПРИРОДАТА НЕКА СЕ РАДВАТ НА НЕЯ И ДЕЦАТА НИ.
AlbinoTrout
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от AlbinoTrout »

Още нещо за водоема:
1. Ако не кълве наблизо правят много мазни кюфтетата дето въвят добре с бира.
Като се пристигне веднага от лявата страна се вижда едно бетонено с синьо парапетче. Намира на около 50 метра от пътя.Там е дълбоко и се събира всякаква риба. Вижадъл съм големи каракуди и кефали.
Предвид надморската височина рибата се размножава , активизира и наближава брега в различно от другите водоеми време.Затова ни трябва и някой по-опитен да ни насочи.
В началото на лятото са правени невероятни излети на кефал на плувка със захранване бял червей. Но сега май му е рано за това.
Най-добре след забраната с повечко захранка и разузнаване.
Наслука!
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”