Спининг въдици на достъпна цена

Модератори: Павел Иванов, sestrata

Публикувай отговор
certate
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Re: Спининг въдици на достъпна цена

Мнение от certate »

Всяка една въдица може да мине за бюджетен вариант

Зависи колко е бюджета и какво съответно искаш да получиш!
.........!
ndd1976
новобранец
новобранец

Мнение от ndd1976 »

Здравейте колеги, досега хващах риба с едни китайски геги с акции...... Та по случай наближаващото откриване на риболова за щука реших и аз да взема нещо от ниския клас въдици и живот и здраве догодина да се „усъвършенствам”. След прочитане на цялата тема стигнах до тези 2 избора и Моля да дадете мнение за тези въдици:
1.Berkley-Cherrywood Pro Spin-2,70 м., акция 9-28 грама тегло 210 грама.
2. Sert – Exceed SPX-2,70 м., М акция 5-21 грама тегло 184 грама. /2,40 м., МН акция 7-28 грама тегло 178 грама./
Ще се ползва основно за щука и едри кефали на средно-голяма река с блесни и воблери между 5-15 грама. Притеснява ме, че досега ловях с „по-мощни въдици”, с оглед на големия брой закачки на излет в крайбрежна растителност и силово откачане.
Мисля на първо време да взема макара Ryobi Ecusima 2000 тегло 262 грама. Не знам с нея ще стане ли баланса с тези въдици. Ако ли не то Ryobi Zauber 2000 тегло 280 грама. Надявам се да получа мнения по въпроса.
Аватар
Д.Граховски
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Д.Граховски »

Ами ако примамките са ти всички до 15 20 грама си вземи нещо с тест 5-15 или 5-20, а за въдицата не се притеснявай като я пипнеш и усетиш ще разбереш как да се отнасяш с нея. Баланса можеш да го налучкаш като земеш гегата ис нея у агазина на проба с макари. И да не са заубери нещо близко или равно по грамаж
Tell people there’s an invisible man in the sky who
created the universe, and the vast majority believe you.
Tell them the paint is wet, and they have to touch it to be sure.

Изображение

[url]http://maximo.bg/url]
Аватар
radogagov
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от radogagov »

Според мен си вземи на 2,40 дължина, ще ти върши прекрасна работа и няма да те умалява ръката бързо. Грамажа, колегата преди мен ти е написал. Аз имам Бърклито на 2,40 8-25гр. и мога да ти кажа, че блесни №3 по номерацията на Мепс (6,5гр) ги мята и усеща много добре. Серта също е много удачен избор, само дето е с двуделна дръжка :(
Изображение Изображение Изображение
petrovivo
новобранец
новобранец

Мнение от petrovivo »

ndd1976 написа:Здравейте колеги, досега хващах риба с едни китайски геги с акции...... Та по случай наближаващото откриване на риболова за щука реших и аз да взема нещо от ниския клас въдици и живот и здраве догодина да се „усъвършенствам”. След прочитане на цялата тема стигнах до тези 2 избора и Моля да дадете мнение за тези въдици:
1.Berkley-Cherrywood Pro Spin-2,70 м., акция 9-28 грама тегло 210 грама.
2. Sert – Exceed SPX-2,70 м., М акция 5-21 грама тегло 184 грама. /2,40 м., МН акция 7-28 грама тегло 178 грама./
Ще се ползва основно за щука и едри кефали на средно-голяма река с блесни и воблери между 5-15 грама. Притеснява ме, че досега ловях с „по-мощни въдици”, с оглед на големия брой закачки на излет в крайбрежна растителност и силово откачане.
Мисля на първо време да взема макара Ryobi Ecusima 2000 тегло 262 грама. Не знам с нея ще стане ли баланса с тези въдици. Ако ли не то Ryobi Zauber 2000 тегло 280 грама. Надявам се да получа мнения по въпроса.
Моя съвет е да огледаш: Sert – Exceed SPX-2,40 м., акция 5-21
Пробвал съм всичките изброени и най ми допада серта на 2,4.
Успех.
Аватар
maranzika
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от maranzika »

Наскоро си заприходих Siweida Stalker 1,7m. 0-8gr.За любителите на ултралайта е супер пръчка за около 50лв.Днес ходих да я пробвам и за пъстърви и се справи доста добре.Извадих една американка около 28см. без никакви ядове .Пробвах я и с различни блесни и се справя с блесни до №3 на Мепс.Нагоре вече и идват тежки.Ето и няколко снимки:
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
niki23
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от niki23 »

акцията отговаря ли
certate
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от certate »

Това за което питаш, се нарича тест а не акция.
.........!
Аватар
Мунчо
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Мунчо »

Няма смисъл да го напомняме - просто колегите не желаят да се поограмотят и толкова...
Malemi написа:Нишо не сте хванали но поне сте спасили патката и шуката ( тя маи е мъртва но нищо )
"Еби им майката на другите и в себе си утеха намери. И ако в себе си утеха не намериш, еби си майката и ти!"

http://www.starividri.org/" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
Мрак
новобранец
новобранец

Мнение от Мрак »

maranzika написа:Наскоро си заприходих
Изображение
Мале,Илияне,много жълто бе :) до розовото има само една крачка :D
Аватар
maranzika
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от maranzika »

Колкото повече порастваме(одъртяваме) ,толкова повече залитаме по изскрящите цветове .... :lol: :lol: :lol: Ама последната крачка е голяма и се не плаша.. :lol: :lol: :lol: :lol:
Osi
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Osi »

Илияне, с какъв връх е пръчката с монолитен или с кух? Виждам, че пише "Микро джиг", а повечето такива пръчки са с плътен връх.
Аватар
maranzika
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от maranzika »

Osi написа:Илияне, с какъв връх е пръчката с монолитен или с кух? Виждам, че пише "Микро джиг", а повечето такива пръчки са с плътен връх.
С плътен е... :wink:
Osi
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Osi »

Да задам и аз един въпрос, който не ме оставя на мира вече доста време. Та каква пръчка бихте ми препоръчали за туичване на воблери в т.ч. и повърхностни примамки - попери, уокъри и т.н. в рамките на диапазона от 5-7гр до към 21-25гр.? Търсената пръчка е необходимо да бъде 180-200см. в краен случай 210см. изхождам от това, че не съм от най-снажните и да се побира в бюджет от порядъка на до към 120-130лв. :wink:
karaburov
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от karaburov »

Osi написа:Да задам и аз един въпрос, който не ме оставя на мира вече доста време. Та каква пръчка бихте ми препоръчали за туичване на воблери в т.ч. и повърхностни примамки - попери, уокъри и т.н. в рамките на диапазона от 5-7гр до към 21-25гр.? Търсената пръчка е необходимо да бъде 180-200см. в краен случай 210см. изхождам от това, че не съм от най-снажните и да се побира в бюджет от порядъка на до към 120-130лв. :wink:
Изображение
Без съмнения е търсената от теб пръчка.....работи много добре и с джигове :wink:
http://www.masterfishing.bg/ribolovni-vadici" onclick="window.open(this.href);return false;
Публикувай отговор

Обратно към “Спинингов риболов”