Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

МАРИЦА-всичко за и по реката
Модератор: sapuna
- daniel defoe
- разбира нещата
Re: МАРИЦА-всичко за и по реката
Колеги,
моля, дайте актуално инфо за цвета и нивото на реката около Пловдив
моля, дайте актуално инфо за цвета и нивото на реката около Пловдив

-
- научил се да хвърля
цвят кафяв ,ниво високо...
- vobler4o
- вече хвърля и на тежко
Като гледам времето и по зле ще стане.luka написа:цвят кафяв ,ниво високо...

Тайната на успеха се крие в това - човек да не се страхува да експериментира!!
Колеги, ще споделите ли малко информация за района около Димитровград и близките села ( Брод, Нова надежда), има ли раздвижване на щуката по тези места ?
Нивото как е колеги, мътилка ли е? Става ли за риболов ?
- vobler4o
- вече хвърля и на тежко
Днеска ако имам време ,ще отида да погледна и ще пиша.afgany написа:Нивото как е колеги, мътилка ли е? Става ли за риболов ?
Преди седмица реката беше отврат, високо ниво, силно течение, мътилка и за капак треви до кръста, змии и комари на килограм... Аз лично поне още седмица няма да риболовствам на Марица... ако не вали.
Когато човек е на лов или риболов, Господ не му брои дните!
Айде да ви ъпдейтна за района на Пловдив от вчера.
Има слабо подобрение в цвета и състава на водата, но е минимално. Водата си е висока както преди 2 седмици.
Забелязах дребни рибки по-крайщата 2-3 см, което е доста добре в сравнение с предишното мъртвило.
Нямам удар, предимно распер търсех, но и земетресението си е фактор, аз не че имам удар на Марица тази година за 4-5 излета. Дано се оправи до края на седмицата или другата.
Има слабо подобрение в цвета и състава на водата, но е минимално. Водата си е висока както преди 2 седмици.
Забелязах дребни рибки по-крайщата 2-3 см, което е доста добре в сравнение с предишното мъртвило.
Нямам удар, предимно распер търсех, но и земетресението си е фактор, аз не че имам удар на Марица тази година за 4-5 излета. Дано се оправи до края на седмицата или другата.
What a beautiful rod, but I just lost the debate about why I needed another rod, she said that I have to many now. And if I am honest with myself, she is right and I do not think she really knows about all of them.
Aма пък с Шимано и Зога си е друга бира...нали...nestor7 написа:
Нямам удар.... аз не че имам удар на Марица тази година за 4-5 излета...

robo_kop написа:Aма пък с Шимано и Зога си е друга бира...нали...nestor7 написа:
Нямам удар.... аз не че имам удар на Марица тази година за 4-5 излета...![]()
![]()

Ще дойде и времето на това тенри, че другите ги сефтосах по няколко пъти.
What a beautiful rod, but I just lost the debate about why I needed another rod, she said that I have to many now. And if I am honest with myself, she is right and I do not think she really knows about all of them.
- vobler4o
- вече хвърля и на тежко
Колеги ,Марица висока и мътна ,надявам се с тези горещини да се подобри драстично до 1 седмица.Имаше един човек който беше за кефал ,но незнам к'во е хванал.
- vobler4o
- вече хвърля и на тежко
Колеги ,тъкмо се връщам от реката висока и мътна ,но има много риба както и рибари аз ловях на плувка и дъно както и колегите до мен на дъно по рядко ,но по едри иска малко захранка и стръв торен червей много каракуда и един колега да мен изкара едно шаранче което за съжаление беше глътнало на вътре и не можахме да го пуснем ,а има много гонене на хищник мисля сом и щука в ръкави направо малките рибки скачат на брега някъде от 14:00 до 16:00 гонеше и после спря ,търсете по тихи места за плувка.
-
- разбира нещата
В такива ситуации,режа влакното и пускам рибата.Има голям шанс да оцелее.vobler4o написа:.... и един колега да мен изкара едно шаранче което за съжаление беше глътнало на вътре и не можахме да го пуснем
Без лоши чувства,колега!Просто съвет.

"Пише жени - влизаш то тоалетна"
- vobler4o
- вече хвърля и на тежко
Разбирам те колега ,но както съм написал по горе не го хванах аз ,а друг колега.Вчера пак бях на реката ,към 20-30 каракуди ,като най-голямата беше 700-800гр.Да допълня че ме провериха за билет ,един колега леко гоvalmet написа:В такива ситуации,режа влакното и пускам рибата.Има голям шанс да оцелее.vobler4o написа:.... и един колега да мен изкара едно шаранче което за съжаление беше глътнало на вътре и не можахме да го пуснем
Без лоши чувства,колега!Просто съвет.

- vobler4o
- вече хвърля и на тежко
Днеска реших да сменя плувката с железа ,но пълно капо до мен имаше един колега с 3 дънни
който изкара само едни клони.