Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Риболов в Софийска област-язовири,кариери,реки....
Модератор: sapuna
-
- ще става разбирач
Re: Риболов в Софийска област-язовири,кариери,реки....
Отлично представяне,само си представям каква кал е там.
- G.Petkov
- и господ не е толокова добър
chirusa_bg написа:...Разходих се до Пънча, естествено далече от навалицата...
Еййййй, това Чируса е седнал на най-хубавото място, бре

Има обаче и още едно, още по-хубаво, малко по-наляво !
Само дето там кал не съм виждал никога, ама ..... щом казват

Кърца,Кърцата написа:... ма било добре щото им писнало цяла година само бабушки да ядат...
От многото години, които съм прекарал на Панчака,
Съм се убедил, че голяма част от рибарите там действително ядат това което хванат.
И отдавна не ги обвинявам, че прибират всичко.
Само като ги погледна е ясно, че нищетата ги е сполетяла.
А и гладът не търпи компромиси !!!
Хаха ей на това му се вика разнообразие. А на малкото до платеното не беше ли същата история, защото щом са тръгнали до канала трябва и там да са тръгнали. Панчарево е готин гьол, до толкова че има доста дребна риба и може да се разпусне, но старците са голяма работа.Кърцата написа:Вчера се разходих до там.chirusa_bg написа:Благодаря ти, петък съм тамmiro253 написа: Водата беше на 2-3 метра от шубраците.
Цирк. Каракудата се е навряла от лявата страна на острова, където се влива канала с отпадните води. Старците са наредени рамо до рамо още от тъмно. Дълбочината е около 30 сантиметра. Казаха, че ловят по 2-3-4 каракуди на ден, ма било добре щото им писнало цяла година само бабушки да ядат. Ако някой изкара рибка, веднага натам политат няколко плувки, и от съседите му и отсреща, от острова. Един беше метнал дънни и извади каракуда. Веднага друг се съблече и се бухна във водата и невъзмутимо дошляпа баш там където другия субект меташе дънните. На подвикванията отговори, че гьола е на всички, колегиалност не го интересувала...
Погледах, погледах и отидох на втичалото, под моста. Там имаше само един с булдо и нулев резултат. Помятах един час, колкото да установя, че реката отгоре вкарва студена вода (и мътилка) и риба в тоя район няма и се изнесох.
Аз успях само да мина следобяда сомо на разходка. Огледах стената. Имаше няколко колеги, които ловяха абсолютно случайни риби, но риба там има. Всчко каквото се хващаше отиваше към пържене.chirusa_bg написа:Разходих се до Пънча, естествено далече от навалицата. Рибите са в деветия месец и много ги мързи, но все пак хванах обичайните 100 риби, макар и доста по-дребни от последния път. ]
Днес следобед се разходих до баластриера "Враждебна" - летището. Не бях посещавал въпросния водоем от няколко години и гонен от чисто любопитство, събрах набързо такъмите и отпраших за гьола. На място не открих нищо необичайно, освен многолюдно рибарско нашествие. Всички места в плитките участъци на водоема бяха окупирани от риболовци, които приоритетно търсеха щука.
Липсата на място ме принуди да си намеря такова във водата
И моят улов. Двадесетина каракуди с тегло от 100 до 250 гр.
Липсата на място ме принуди да си намеря такова във водата

Някой ходил ли е скоро на Хераково да сподели инфо. На слука колеги и весели празници.
-
- научил се да хвърля
Някъде костурчета излизат ли на силиконче или блесни?
-
- научил се да хвърля
Здравейте колеги!
Бих искал да попитам за язовира в Бистрица. Интересува ме статутът му в момента, ако е арендован какви са условията и евентуално съвети каква риба мога да търся (ако язовирът е арендован, разбира се). Благодаря предварително!
Бих искал да попитам за язовира в Бистрица. Интересува ме статутът му в момента, ако е арендован какви са условията и евентуално съвети каква риба мога да търся (ако язовирът е арендован, разбира се). Благодаря предварително!
Няма вода там - сух еchelebiev написа:Здравейте колеги!

Един ден , ще накарам България да се гордее с мен .......
-
- научил се да хвърля
pampasa написа: Няма вода там - сух е
Благодаря колега!
Преди малко се прибрах от Казичене-ските, нямах удар от 12 до 21, говорих с няколко колеги и при тях така. Не знам на какво се дължи, пробвах всичко, което се сетих и като захранки и стръв, може да не е било ден. Направи ми впечатление, че нямаше много колеги. Смених и места. По информация на пазача по успешно се лови на плувка, но не знам колко е така, защото не носих с мен. Това е от мен. Наслука.
Някой колега с информация от другите платени около София? На 777 какво дава и изобщо дава ли нещо?
Някой колега с информация от другите платени около София? На 777 какво дава и изобщо дава ли нещо?
Колеги някой да е ходил на Доганово през тези почивни дни? Интересуваме водоема с дървото , таксата там е 10 лв и рибата е хвани - пусни.
Благодаря предварително за инфото.
Благодаря предварително за инфото.
Опазвайте Рибата , за да има какво да се лови !!!
Нещо за суходол ?
Малко не е по темата...Днес минах и разгледах в '' Майсторски риболов'' и видях,че се събират средства за зарибяване с амур и шаран на Волуяк.Помогнете,ако можете колеги,защото водоема е страхотен и ако се пази ще е наистина уникален.. а и ми е най-близо

П.П Не правя реклама

П.П Не правя реклама

-
- научил се да хвърля
Аз също бях на Казичене от 11 до 18,имах 6 удара,от които извадих 3.Колегите около мен също извадиха по 2-3 риби.Рибите излизаха предимно на дъно и фидер.glmv написа:Преди малко се прибрах от Казичене-ските, нямах удар от 12 до 21, говорих с няколко колеги и при тях така. Не знам на какво се дължи, пробвах всичко, което се сетих и като захранки и стръв, може да не е било ден. Направи ми впечатление, че нямаше много колеги. Смених и места. По информация на пазача по успешно се лови на плувка, но не знам колко е така, защото не носих с мен. Това е от мен. Наслука.