Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

Разходка до Donauinsel.
- barutchiata ©
- Администратор
Re: Разходка до Donauinsel.
Здравейте батковци!
В събота едвам изтраях да свърша работа и звъннах на колегата с който ходим nariba, за да се разберем за неделя. Ани вика, много вятър и да се чуем в неделя в 8.00 часа. Тоа път станах на време в 7.00 часа. Гледам на вън ... вятър. Пу да го ева, викам си отиде ми риболова. Към 8.00 се чухме и моя човек като един познавач на мястото вика, да изчакаме да спрат шлюзовете на обед и да сме там в 12.00. Едвам издържах и по график бях на паркинга. Ани и той, и понеже знае, че имам само една шаранджийка вика, донесъл съм ти една моя стара въдица дето вече не ловя с нея. Колко риба съм извадил с нея само тя си знае. Охоо, щом е разработена викам, давай я насам. Нарамихме багажа и след още 5 мин. бяхме на местото. Вятъра беше още там и нямаше намерение да си ходи. Разпъваме въдиците и зачакахме.
Има няма 10 мин. и на старата биячка свирна аванса. Кратка борба и един 43 см. шарко изскочи на брега. Тръгнах да търся фотоапарата за обичайната фото сесия и се сетих, че още си стои да се зарежда в къщи. Пуснахме го да расте и продължихме с риболова. Мина един час в приказки и презареждане на въдици и биячката отново свирна. Тоа път беше един 57 см. хубавец. Тръгнах да го пускам и се сетих, че имам таблет. Та го фотнах за да има някоя снимка за цвят.
Новият стол, че то шаранджийския риболов не е като спининга.
Биячките, като втората е разработената.

Риболова продължи като ударите бяха само на старата биячка.
. В един момент си помислих, че таа въдица и в локва да хвърля, пак ще и свирне аванса.. На края им смених местата за да се уверя, дали е от местото или въдицата е къдемлийка.
. Минаха около 20 мин. и на моята въдица свирна аванса. Успокоих се, че и тя си ги лови. Тоа път беше 70 сантима шаран.
. Като тегля чертата имах 6 удара и 6 извадени риби. Бях променил и линията като накрая бях сложил един метър 0,45 мм. флуорокарбон, заради мидите които предния път ми надираха линията и скъсах.
Започна да се стъмва, а и вятъра си беше още тук. В отсъствието на РАЙЧО си беше студено. Събрахме багажа и тръгнахме към колите. Бях гроги, но и удоволствието от деня беше на макс. Пожелавам на всички успех и подобни изживявания.
Снимах с екшън камерата и ще видя как мога да извадя снимки от клиповете, ако стане ще ги постна и тях.

В събота едвам изтраях да свърша работа и звъннах на колегата с който ходим nariba, за да се разберем за неделя. Ани вика, много вятър и да се чуем в неделя в 8.00 часа. Тоа път станах на време в 7.00 часа. Гледам на вън ... вятър. Пу да го ева, викам си отиде ми риболова. Към 8.00 се чухме и моя човек като един познавач на мястото вика, да изчакаме да спрат шлюзовете на обед и да сме там в 12.00. Едвам издържах и по график бях на паркинга. Ани и той, и понеже знае, че имам само една шаранджийка вика, донесъл съм ти една моя стара въдица дето вече не ловя с нея. Колко риба съм извадил с нея само тя си знае. Охоо, щом е разработена викам, давай я насам. Нарамихме багажа и след още 5 мин. бяхме на местото. Вятъра беше още там и нямаше намерение да си ходи. Разпъваме въдиците и зачакахме.
Има няма 10 мин. и на старата биячка свирна аванса. Кратка борба и един 43 см. шарко изскочи на брега. Тръгнах да търся фотоапарата за обичайната фото сесия и се сетих, че още си стои да се зарежда в къщи. Пуснахме го да расте и продължихме с риболова. Мина един час в приказки и презареждане на въдици и биячката отново свирна. Тоа път беше един 57 см. хубавец. Тръгнах да го пускам и се сетих, че имам таблет. Та го фотнах за да има някоя снимка за цвят.
Новият стол, че то шаранджийския риболов не е като спининга.

Биячките, като втората е разработената.

Риболова продължи като ударите бяха само на старата биячка.

Започна да се стъмва, а и вятъра си беше още тук. В отсъствието на РАЙЧО си беше студено. Събрахме багажа и тръгнахме към колите. Бях гроги, но и удоволствието от деня беше на макс. Пожелавам на всички успех и подобни изживявания.
Снимах с екшън камерата и ще видя как мога да извадя снимки от клиповете, ако стане ще ги постна и тях.
- antivik
- кандидат преподавател
Бравос наборе, добре си си изкарал ако и да е било ветровито с тези шарани.
Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!
- barutchiata ©
- Администратор
Ето и снимки от екшън камерата.
- Красимир Атанасов
- учете се от него
Деба тез австрийци как са го измислили с тези сантиметри!
Могат лесно да вкарат човек в беля.
Да не стане шефе твойта терца бие моето петдесе.
Иначе добри риби и снимки.
- barutchiata ©
- Администратор
Краси, австрийците много бързо измислят противодействие на всичко което е в ущърб на държавата и природата им. Никой не тегли рибите, всичко е до сантиметри и бройки. Така оставят все пак и хората да преценят какво да вземат и какво да върнат. То сигурно и при вас е така.Красимир Атанасов написа:Деба тез австрийци как са го измислили с тези сантиметри!
Все повече се убеждавам, че релийза е голямо нещо, остава удоволствието от риболова, изчезва главоболието и хамалогията от чистенето.

- GODzillata
- и господ не е толокова добър

Мани ги тия шарковци, виж хвани някой голяяяяям тулуп или пък някой хищник, там ще има екшън!

На риба - като на война! Fish'n'chicks!
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

- barutchiata ©
- Администратор
GODzillata написа:Косьо, чак не мога да повярвам каква муза ти е дошла, 'баси якия репортаж
, сигурно ти е първи?
![]()
Мани ги тия шарковци, виж хвани някой голяяяяям тулуп или пък някой хищник, там ще има екшън!
Колкото до музата, аз винаги я имам, ама зависи кой стои срещу мен.

- GODzillata
- и господ не е толокова добър
Еее, много си непостоянен!
Последно беше фен на морския риболов...
Сега с тия шарани...
...през колко ли нуди плажове минаваш?
Желая ти да измъкнеш някой трофей!

Последно беше фен на морския риболов...

Сега с тия шарани...

Желая ти да измъкнеш някой трофей!

На риба - като на война! Fish'n'chicks!

- barutchiata ©
- Администратор
Казват хората има равновесие в природата, и е така. Таа неделя се бях нахъсал да им късам шортите на рибите, ама и тука заваля дъжд, и лощото е, че го дават така цяла седмица. Няма само у БГ да вали, нека и тука да усетим малко разочарование.
Та седях си в къщи и се блещих у форума и се сетих, че бухалката ми за умъртвяване на рибите (която е задължителна тук) е кофти. Викам си да взема да си направя една като хората. Бях накупил от OBI едни струговани метровки с различно фи. Избрах една голяма и като задялках в кухнята, стана като у дърводелница.
Поиграх си и сътворих това. То малко като вибратор, ама кво да направя като на попчето главата е такава.

Та седях си в къщи и се блещих у форума и се сетих, че бухалката ми за умъртвяване на рибите (която е задължителна тук) е кофти. Викам си да взема да си направя една като хората. Бях накупил от OBI едни струговани метровки с различно фи. Избрах една голяма и като задялках в кухнята, стана като у дърводелница.

- Красимир Атанасов
- учете се от него
Добре се е получила.
Надявам се да е достатъчно твърда да убие рибата и достатъчно мека да не ти счупи пръстите
Тук гледам се продават метални и ако се измахам,гаранция ще проговоря шведски без акцент.
Надявам се да е достатъчно твърда да убие рибата и достатъчно мека да не ти счупи пръстите

Тук гледам се продават метални и ако се измахам,гаранция ще проговоря шведски без акцент.
- barutchiata ©
- Администратор
Красимир Атанасов написа:Добре се е получила.
Надявам се да е достатъчно твърда да убие рибата и достатъчно мека да не ти счупи пръстите![]()
То и тука има разни модели, ама като немам кво да правя.

- Красимир Атанасов
- учете се от него
Аз напълно подкрепям Home made work-работите!Просто целиш се,целиш се и не мърда рибата,замахнеш и някак си незнайно пръста ти попада под хамърчето и .........майката....ти пък к'во ма гледаш.....смешно ли ти е и т.н.
- barutchiata ©
- Администратор
- sapuna
- Модератор
- Обратна връзка:
Има някои дребни детайли за корекция /видимо от снимките/ ,но не е болка за умиране!
Завиждам ти наистина!
Добре дошъл в отбора Косе!!!
п.п. И да купиш и на Орела една въдица вече!
Завиждам ти наистина!
Добре дошъл в отбора Косе!!!

п.п. И да купиш и на Орела една въдица вече!