Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

Спининг риболов - какво , с какво , как и кой ?
Модератори: Павел Иванов, sestrata
-
- научил се да хвърля
Re: Спининг риболов - какво , с какво , как и кой ?
Нека се изкажат местните, пак казвам в реката не съм ловил и не съм компетентен. Знам, че има малки пъстърви, но дали са 2-3 не мога да кажа 

- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
Ами до колкото видях , един от тях се изказа доста конкретно :svetlio80tm написа:Нека се изкажат местните,...
Мунчо написа:... не е уместно да давате фалшиви надежди на колегата...
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
-
- научил се да хвърля
Говорех за колеги от гр. Трявна. Нека не ставаме дребнави, всичко е въпрос на проби. В крайна сметка важното е удоволствието от риболова, далеч съм от мисълта да давам невярна информация на когото и да било във форума 

... Ами добре, колега.
Както казвате, става дума за проби. Нека пробват и се установят сами какво има и какво - не.
п.с. Там ми е селото, но се извинявам, че се изказах.

п.с. Там ми е селото, но се извинявам, че се изказах.

"Еби им майката на другите и в себе си утеха намери. И ако в себе си утеха не намериш, еби си майката и ти!"Malemi написа:Нишо не сте хванали но поне сте спасили патката и шуката ( тя маи е мъртва но нищо )
http://www.starividri.org/" onclick="window.open(this.href);return false;
Така и така бях там и мятах в реката около 3часа,защото не знаех къде другаде да отида.За съжаление Мунчо се оказа наполовина прав - да е изумен, че има пъстърва и сгреши за 2-3бр.
и тях ги няма.

Мунчо написа:Изумен съм, че в реката в Трявна имало пъстърва. Може да има примерно 2-3 бройки, слезли от майната си, но не е уместно да давате фалщиви надежди на колегата...
Най-вероятно да ги изконсумирали още миналата година. За успокоение ще кажа, че и нагоре около и над Плачовци работата е същата, ако това ще донесе някакво удовлетворение.
А е възможно 2-3-те броя да са се изтеглили нагоре, при което са се концентрирали до 3-4 броя в Балкана.
Там за драматизъм и по необясними причини дори има табели с надпис "Риболова забранен". 

А е възможно 2-3-те броя да са се изтеглили нагоре, при което са се концентрирали до 3-4 броя в Балкана.

"Еби им майката на другите и в себе си утеха намери. И ако в себе си утеха не намериш, еби си майката и ти!"Malemi написа:Нишо не сте хванали но поне сте спасили патката и шуката ( тя маи е мъртва но нищо )
Напоследък ми се случва да улавям мирни риби на спининг.Улових четири прилични каракуди на ръчно изработен миниатюрен спинербейт и два скобара на Страйк про бейби или нещо такова.Искам да попитам някой лови ли условно казано - целенасочено каракуда, шаран,бабушка, скобар на изкуствени примамки и на какви? Споделете.
Здравейте колеги, не знам дали тук е мястото да задам този въпрос но имам молба да ме посъветвате за блеснарка със следните параметри която искам да купя 2,70 /10-35/до180гр. да е тежка с нея имам намерение да ловя в гърция/лаврак ,лефер и някоя друга баракуда/ . Тази година риболовсвах с arex spin30-60 на филстар но ми е много тежка и искам да взема нещо по леко. макарата ми е ryobi zauber 3000. И накрая за паричките да не е по скъпа от 180 лв. ЩЕ ВИ БЪДА МНОГО БЛАГОДАРЕН ЗА СЪВЕТИТЕ!
Хващал съм скобари морунажи и някоя мрена.всички на стандартни примамки за кефал .lomsky написа:Напоследък ми се случва да улавям мирни риби на спининг.Улових четири прилични каракуди на ръчно изработен миниатюрен спинербейт и два скобара на Страйк про бейби или нещо такова.Искам да попитам някой лови ли условно казано - целенасочено каракуда, шаран,бабушка, скобар на изкуствени примамки и на какви? Споделете.
Според мен проблема е намирането на зажаднелите за плячка "мирни риби" а не вида и
размера на примамките,3-та година ловим скобари и други в 3 вирчета на Росица Иначе
Mosca завинаги

...хаосът се намира в най-голямо изобилие там, където някой се стреми да въведе ред.
И хаосът винаги надмогва реда, защото е по-добър организатор.
И хаосът винаги надмогва реда, защото е по-добър организатор.
''Мирна,, риба е условно понятие. Всяка риба при определени условия може да бъде провокирана да прояви поведение, което да бъде класифицирано като хищнческо по наши мерки - било поради глад, агресия, любопитство, борба за територия или прочие рибешки мотиви, неразбираеми за нас.
- Vid
- кандидат преподавател
Я, ловя целенасочено морунаж на въртележки на Мерс на една рекичка... Обикновено това се случва непосредствено след забраната и рибите кълват като полуделиlomsky написа:Искам да попитам някой лови ли условно казано - целенасочено каракуда, шаран,бабушка, скобар на изкуствени примамки и на какви? Споделете.

Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Сенека
- the_mechanic
- новобранец
искам да попитам колеги при слънчево време по голяма ли е успевоемостта от колкото в мрачно време при риболов с блесна или воблер
Рибата не се съобразява с почивният ни ден!
-
- новобранец
Според мен, няма такава закономерност. По скоро има значение например атмосферното влияние. Иначе, дали е слънчево или облачно (мрачно) е въпрос на проби на различни примамки..the_mechanic написа:искам да попитам колеги при слънчево време по голяма ли е успевоемостта от колкото в мрачно време при риболов с блесна или воблер
Подобно определение би било елементарно. По-интересен е въпроса как изглежда тъмната и светлата примамка в условията на силна и слаба осветеност, нейната контрастност и прочие...the_mechanic написа:искам да попитам колеги при слънчево време по голяма ли е успевоемостта от колкото в мрачно време при риболов с блесна или воблер
- danev69
- сериозен играч
Да не забравяме и цвета на водата.Мунчо написа:Подобно определение би било елементарно. По-интересен е въпроса как изглежда тъмната и светлата примамка в условията на силна и слаба осветеност, нейната контрастност и прочие...the_mechanic написа:искам да попитам колеги при слънчево време по голяма ли е успевоемостта от колкото в мрачно време при риболов с блесна или воблер

При слънчево време по тъмни примамки,при облачно по лъскави. Същото важи и за цвета на водата. За по-интересно някой път всичко е наопаки.
Успех
човек е толкова голям,колкото са големи мечтите му