Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Риболов в Софийска област-язовири,кариери,реки....
Модератор: sapuna
-
- вече хвърля и на тежко
Re: Риболов в Софийска област-язовири,кариери,реки....
И аз бях от същата страна, но по-средата между началото на язовира и стената.Колеги от коя страна на язовира ловяхте?
Aз бях нa зaливчето преди стенaтa от към стрaнaтa нa фургонa.
- gloupan
- разбира нещата
През нощта на плувка излизат сомета на втичалото, ако търсиш шаран дистанция 50+ метра на фидер откъм плажа между двете лампи, но по към края.Заложи на рибни аромати.wassim написа:Здравейте ,колеги.
Искам да попитам някой ,ако е ходил на 777 ,какво е положението ? Защото мисля да пренощувам утре там.
Благодаря
Успех!!!
TRS70MLF2
- geibriel
- вече хвърля и на тежко
Колеги малкия гьол до пънчарево - плажа не е ли забранен за риболов тъй като днес беше обграден отвсякъде 

Не сме народ
Не сме народ, не сме народ, а мърша,
хора, дето нищо не щат да вършат.
Всичко тежко, всичко мъчно е за нас!
"Аз не зная! Аз не мога!" - общ е глас.
Не сме народ! Не сме народ, а мърша,
пак ще кажа и с това ще да свърша.
1875
Не сме народ, не сме народ, а мърша,
хора, дето нищо не щат да вършат.
Всичко тежко, всичко мъчно е за нас!
"Аз не зная! Аз не мога!" - общ е глас.
Не сме народ! Не сме народ, а мърша,
пак ще кажа и с това ще да свърша.
1875
- TRAP
- ще става разбирач
Ами не и миналата година си беше разрешен.
Аз ходя по брега и викам рибката да идва тя при мен сега.
Колеги на Панчарево на гумаджийницата прави ли се някакъв риболов на червеноперка?
- empar
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Червеноперка е невъзможно да хванеш, но бабушка се лови при правилен подход.glmv написа:Колеги на Панчарево на гумаджийницата прави ли се някакъв риболов на червеноперка?

'начиии толко' много кълвеше....хвърляш-вадиш, хвърляш-вадиш и по едно време толко' се разкълва, че немаш време да хвърлиш.....САМО ВАДИШ!!!
Извинявам се за неправилното определяне на рибата, имах предвид бабушка. Благодаря ти за информацията.empar написа:Червеноперка е невъзможно да хванеш, но бабушка се лови при правилен подход.glmv написа:Колеги на Панчарево на гумаджийницата прави ли се някакъв риболов на червеноперка?

- empar
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Наслука и дано уцелиш правилния подход.glmv написа:Извинявам се за неправилното определяне на рибата, имах предвид бабушка. Благодаря ти за информацията.empar написа:Червеноперка е невъзможно да хванеш, но бабушка се лови при правилен подход.glmv написа:Колеги на Панчарево на гумаджийницата прави ли се някакъв риболов на червеноперка?

'начиии толко' много кълвеше....хвърляш-вадиш, хвърляш-вадиш и по едно време толко' се разкълва, че немаш време да хвърлиш.....САМО ВАДИШ!!!
- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
Който явно е строго секретен 

- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
Хората учат с години за риболова на бабушкаchirusa_bg написа:Който явно е строго секретен

-
- научил се да хвърля
Колеги някои има ли инфо за Волуяк,кълве ли сравнително малката каракуда там или се занимава със хвърлянето на хаивера.
Явно има някаква разлика от предходни години, ще опитам, а пък каквото стане. Все си мисля, че с по-читава храна, глина, фин такъм би трябвало да стане, а пък ако не иска, ще се потърси уклея. Ако някой иска може да сподели тази година как ги лови.miro253 написа:Хората учат с години за риболова на бабушкаchirusa_bg написа:Който явно е строго секретен. Горе на малкия гьол да не са пуснали пак от предизборните шаранчета?
За малкия гьол надали са пуснали малки шарани, по скоро каракудата се е раздвижила и се бие в шавара и нея ловят. Както един колега по - горе сподели разговор, на който е станал свидетел - омръзнала им е бабушката за ядене

- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
Първо ги лових на стрелба на пинки. После почнах със захранка, ама има нещо, което не разбирам.
Последния път ги пробвах, като им къпирах инертна храна с глина 1:1 и отделно ароматизирана глина с боя и пинки.
Резултата е все един и същ, каквото и да правя. Не минавам 5кг и това ти си е.
Всъщност ги минах веднъж, с лекота и с много, което съвсем мо обърка.
Проблема е, че сам се учи трудно, но опитите продължават. Събота пак там и така до успех или отчаяние
Последния път ги пробвах, като им къпирах инертна храна с глина 1:1 и отделно ароматизирана глина с боя и пинки.
Резултата е все един и същ, каквото и да правя. Не минавам 5кг и това ти си е.
Всъщност ги минах веднъж, с лекота и с много, което съвсем мо обърка.

Проблема е, че сам се учи трудно, но опитите продължават. Събота пак там и така до успех или отчаяние

- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
Идеята ми е инертна храна, малко по- навътре - около 20м, с цел малко по едри бабушки. Знам че кълванетата ще са по малко, но се надявам поне рибите да са малко по-едри. Захранка ВДЕ червеноперка и може би дайнамит фидер, поради голямото и съдържание на коноп. Ще сложа и малко изпънат бял за да я задържи нещо на петното. Аз също за утре го мисля.
Утре и аз ще съм там. Мисля да се пробвам с Turbo или G5 на Van Den Eynde, глина, бял и една бира. Още се чудя кое да е мястото, че пролетния риболов като цяло си е шантава работа, но ще го измисля.