Доспатското клане!!!!!!!

Модератор: sapuna

Аватар
Кърцата
фен клуб-скобар

Доспатското клане!!!!!!!

Мнение от Кърцата »

Праскам темата тука щото става дума за пъстърва (поне доколкото смятаме хамериканката за такава) и с уточнението че това за мен не е риболов!!!!

Та така. потегляме в 11 вечерта. Инфото е че в 3 сутринта вече няма места. Очаквано, макар че съм малко резервиран към такива изпълнения.
Изображение
По пътя вече взех да се съмнявам че положението ще е зле, особенно след като в Пещера ни спряха полицаи и като видяха въдиците ни казаха че преди 5 мин. са спрели кола с риболовци от Бургас!!! Били тръгнали в 5 следобед. Луда работа.
Пътя нагоре е ужасен. Прилича на огледало и скорост от 40-50 км. си е убииственна
Изображение

Както и да е, в 2,30 сме там. Навсякъде по брега се виждат светлини, викове, гърмежи.... като нова година е. тръгваме по брега и се установяваме на първото свободно място. Ситуацията е такава , че ако видиш свободно място го заемаш , защото ако го подминеш и след 5 мин. се върнеш вече е заето.
Хвърляме 1 дънна и започваме да чакаме утрото... така!
Изображение
това в шишето не е кола... нито пък вино :wink:
и така...
Изображение
ввсичко това е придружено с непрестанни скандали с все повече и повече рибари с приближаването на сутринта. Имаше даже хора на които една въдица на четирима им се видя много и настояваха да я махнем за да застанели. Друг пристига в 5 сутринта и заявява че 4 плувки и едно дъно ни били много и щял да вика горските, че нямало място за неговите 2!! въдици. Горката дънна бе закачена около 10 пъти от "колеги". добре че бе с 0.30 :wink:
Други замятат под ъгъл от вътрешноста на залива навътре, което значи перпендикулярно пред нас , на около 7,8 метра. И скандали , скандали. Особено лошо стана около 5 сутринта , когато в залива се завъртя пасаж дребна пъстърва. Рибетата бяха около 100- 150 грамови , но това не пречеше повсеместно да се прибират и хората да се карат кой пред кого е заметнал и т.н. Ужас. Единствените които пускахме обратно бяхме ние и един човек до нас.
По това време вече бях готов да си ходя. Не стига че рибите дребни , ами и трябва да се караш за правото на място да ги ловиш. както казах там: " Цяла седмица се карам с шефа и съм дошъл уж да си почина и тука пак същото. Да си бях стоял у офиса , там шефа поне ми плаща да се карам с него."
Абе ужас.
Изображение
Накрая около 6 сутринта след поредната засечка нещо напъва навътре. Първата нормална риба
Изображение
пасажа обаче се завъртя в залива само на разсъмване и излезе. Целия ден се въртя пред залива и на 10 метра от нас, на носа, ги скъсваха а ние гледахме филма. само отвреме навреме единични риби влизаха колкото да ни нахъсат
Изображение
Ивака в деиствие!!!!! Забележете как държи въдицата субекта оазад. И това бе дънна!!!!! смях в залата!!!!!!11
И пак ТОЙ!!!!
Изображение

Масовия размер:
Изображение
рибите са около половинка, най-едрите , които извадихме бяха по около 7 -800 гр.
Отзад, зад Ивака се вижда част от тълпата.
Всеки можещ да държи въдица от местното население е там и пълни чували. Жени, деца, старци са нарамили въдици от магазина за "1 лев", мачове и болонезета преправени на дъно. Масовия монтаж е две куки на бял , отдолу гайка вместо олово. по напредналите са сложили пружинка на мястото на гайката , пълна с кус-кус. но като той свърши продължават да маат с празната пружинка. Местата където се държи рибата не се освобождават денонощно. Ако някой реши да си ходи, звъни на друг да дойде да го смени.
Изображение
Това е панорама на залива, където не кълвеше и се извадиха по 2-3 риби на човек рано сутринта. представете си гледката там където кълве. Наредени са в две редици. Вадят промишлени количества.
Отделно едно корабче снове и пуска и вади мрежи на 50 метра пред брега.
Ние след много надлъгване направихме по 6-7 риби за целия ден. Не броя пуснатите маломерки.
Рибата е наплашена и кълве много плахо. Те и затова местните я церят на гайка на около 30 метра.
Щяхме да оставаме и на другия ден, но решихме да си ходим, че не ни се висеше цяла нощ да пазим някакви пикливи места. Там мръднеш ли мястото се заема автоматично.
На връщане, докато стигнем до Батак , се разминахме с поне 50 коли бързащи натам. Като вземем впредвид че и почти никой не си тръгна... представете си каво е днес...
Мерси но това не е моят риболов!!!!!!:evil: :evil: :evil: :evil: :evil:
Все пак който му се ловят броилери, карайки се с озверяла тълпа и разплитайки цял ден такъм след замотаваме със стотиците плувки около неговата, да пали колата и да ходи
Наслука!!!!!!!!
само русалки НЕ ловя и то защото не им знам мезето

http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=25&t=18972- ПАК ЩЕ ДОЙДЕМ!!!!!!!!!

http://standartparket.com/
tetko
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от tetko »

Мила родна къртинка :!: :!: :!:
За един ден на риба , Господ два дена дава !
snegk
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Мнение от snegk »

Красива простотия,това е Доспад.Жалко за такива хубави колеги като вас,които са решили да релаксират след седмичен труд.Къртината е тепично нашенска,аз просто се моля да свърши веднъж завинаги тази риба и да мирясат простаците.Когато всички живи твари изчезнат,тогава ще разберем какво сме изгубили.Знам,че много от тях четът форума,искам да им кажа-дано да ви приседнат дребосъците.Хайде стига съм писал,че започнах да се вбесявам и ще трябва да копувам пак нов лап топ.
Аватар
петър власев
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от петър власев »

Доспат ми е любимото място в българия
такава красота няма
познавам полвината град и доста хора от околните села
Винаги ми се обажда някой когато изтърват садка но никога не съм се юрвал да ходя точно поради тази причина
Иначе личният ми рекорд на балканка/1360гр./ е на една река близко до Доспат

чуден репортаж иначе поздрави
я чувствась себя очен хорошо
Аватар
MITKO70
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от MITKO70 »

Чух за това преди няколко дни ,но нямаше нищо актуално.Евала на наще момчета ,пак са били на "огневата линия",ама защо ли.В днешните вестници пише ,че били скъсани садки/те/ от водолази ,умишлено.Става калабълък,касаплък ,но не и нормален риболов,българска работа.
Всичко може,но не всеки го можe.
Изображение
m_nanchev
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от m_nanchev »

ПОСЛЕ НЯКОЙ ДА НЕ ПИТА ЗАЩО НЯМА РИБА.
Аватар
ivan_yo
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от ivan_yo »

Моето мнение е: Колкото по-бързсе излови свободно плуващата АМЕРИКАНКА в нашите водоеми толкова по-добре за популацията на останалите НАШЕНСКИ риби.Риба която неможе да се размножава в нашите условия и е навсичкото отгоре ХИЩНИК е по-добре навреме да се унищожава. със зарибяването на някои балкански реки с тази хАМЕРИКАНКА изчезнаха нашите БАЛКАНКИ
Последно промяна от ivan_yo на Нед Фев 03, 2008 6:29 pm, променено общо 8 пъти.
ИМА НЯМА АЗ СЪМ ДЛЪЖЕН ДА ПРОВЕРЯ-СУХО ДУПЕ РИБА НЕ ЯДЕ
Аватар
ivan_yo
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от ivan_yo »

m_nanchev написа:ПОСЛЕ НЯКОЙ ДА НЕ ПИТА ЗАЩО НЯМА РИБА.
ЗАЩО НЯМА балканка
ИМА НЯМА АЗ СЪМ ДЛЪЖЕН ДА ПРОВЕРЯ-СУХО ДУПЕ РИБА НЕ ЯДЕ
Аватар
IVKOPIVKO
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от IVKOPIVKO »

По интересно е друго&гт;? Кои малоумник за 2 или 3 пут си изспуска рибата в тоя язовир че да тича народа масово на там и да се избиват един друг. Тоя малоумен ли е къв е ? Някекъв сигурно пулно ку-ку. :евил:
Аватар
dimi
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от dimi »

Същата работа като на яз.Широка поляна преди около месец зарибиха 25000 броики балканка нашите "рибари" от околноста вадеха на човек по 300 броки като най-голямата е колкото 10 сантиметров воблер рибарско кошче се пални с 200 риби.Мога само да повторя ПОСЛЕ НЯКОЙ ДА НЕ ПИТА ЗАЩО НЯМА РИБА.
Аватар
Мунчо
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Мунчо »

Aбе свинска работа, какво да каже човек...чудя се, накъде сме тръгнали...
Malemi написа:Нишо не сте хванали но поне сте спасили патката и шуката ( тя маи е мъртва но нищо )
"Еби им майката на другите и в себе си утеха намери. И ако в себе си утеха не намериш, еби си майката и ти!"

http://www.starividri.org/" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
AL KAPONE
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от AL KAPONE »

snegk написа:Красива простотия,това е Доспад.Жалко за такива хубави колеги като вас,които са решили да релаксират след седмичен труд.Къртината е тепично нашенска,аз просто се моля да свърши веднъж завинаги тази риба и да мирясат простаците.Когато всички живи твари изчезнат,тогава ще разберем какво сме изгубили.Знам,че много от тях четът форума,искам да им кажа-дано да ви приседнат дребосъците.Хайде стига съм писал,че започнах да се вбесявам и ще трябва да копувам пак нов лап топ.
:evil: Не съм си мислил, че ще си го пожелая, ДАНО СКОРО РИБКА ДА ДЕ ОСТАНЕ В БЪЛГАРИЯ :evil: просто наистина не заслужаваме нашата природа :evil: Нека който има пари да ходи на вън и да хваща ........ а останалите да гледат снимки и да си спомнят :evil:..............
Когато се издигаш, приятелите ти разбират кой си.
Когато падаш, разбираш кои са приятелите ти.
tetko
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от tetko »

Мунчо написа:Aбе свинска работа, какво да каже човек...чудя се, накъде сме тръгнали...
Kъм Ивропътъ ...... с цървули.
За един ден на риба , Господ два дена дава !
Ivak
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Ivak »

Баш тази кървавата риба ли снимахте :oops: :lol:
Е сега вече станах месар и долен простак селянин в очите на хората :evil: :evil:

Аз имам 6 мерни риби и две маломерки който неможах да спася от нагълталите куки. Лових с 9 номер шарнджийски куки с много малка контра на Оунър, бяха закачени в глътката и дори да бях прерязал кордата нямаха шанс. :oops:

Та защо сме там, ами защото ми се лови риба. Но там риболова не е това което аз искам от него.

И другото удоволствие за мен е да видите и вие какво е положението по местата за където има риба.
Снимките не описват добре, но Кърцата го е описал добре.

И адмирации към Мариян (macovec) за стойческото издържане на волана :D :!:
Аватар
dimitar_
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от dimitar_ »

Май като гледам , единственото хубаво нещо е , че сте били заедно , а за другото което виждам , и от лудницата биха завидяли на тази наша "родна картинка" !!!
Все пак се вижда , че сте имали работа освен с ножа и шишето , и с кепа , Иво си е на ниво , а и Кърцата държи добро рибе ...
Няма какво да съжелявате , следващият път ще си направите излета , както вий си знаете ... !
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на хищници”