FL-обзорно за марката

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
Аватар
sapuna
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Re: FL-обзорно за марката

Мнение от sapuna »

Освен изброените три модела има още FL Supreme 3,5lb ,FL Ultegra 3lb ,FL Excellent 4,25lb ,FL Superior 3,5/4/5lb и FL Trophy 3,5lb!
Отговори на повечето от питанките ти има тук - http://ribargo.bulgarianforum.net/t1316-topic" onclick="window.open(this.href);return false;
Изображение
.............."Не кордата се къса, а нервите на рибаря".............
Аватар
petrad
новобранец
новобранец

Мнение от petrad »

Здравейте колеги,заприходих се с три броя FL KH 9000 ,макаретата са страхотни и само искам да попитам как да сложа четки ако евентуално влиза влакното под шпулата?
Моята доброта има своите граници,особено ако вашата наглост клони към безкрайност ....
Аватар
sapuna
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от sapuna »

Тествах моите през изминалите три дни.Проблем с навиването няма.Един единствен път влакното влезе под шпулата ,но грешката си е изцяло моя - навих 500м 0,35 плътно до ръба на шпулата + 15м шок и при замятане трябва линията постоянно да се държи изпъната.В последствие отрязах 20/25м влакно и всичко си дойде на мястото!

Изображение
Изображение
Аватар
petrad
новобранец
новобранец

Мнение от petrad »

Да,и аз навих всичкото влакно 0.35-500м. каде ми го прати и не успях да вкарам нито един път влакното под шпулата колкото и да се мъчех :D.Сложих си и шок лидера и нямам търпение да пада тая забрана или поне да се пооправи времето, че изтряскахме вече.
Моята доброта има своите граници,особено ако вашата наглост клони към безкрайност ....
Аватар
magnetar
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от magnetar »

larybalky написа:Колеги някой може ли да каже по някоя дума за шаранските пръчки на FL,до колкото знам са стратеджист,турнамент и ултра тиим.
1.карбонови ли са или карбон композит(четох че се чуствали доста по-тежки от подобни по дебелина на тях)
2.колко са им големи водачите-първи и върхов
3.на едни и същи либри и брой снадки коя за каква дистанция се бори
4.коя от трите е най високия клас
5.тип на параболичност
6.дебелини на бланката при дръжките
7.мнението ви за коя да е от тях или пък ако има някой и с трите-да бе да
Най е лесно да питам sapuna на лични ама гаранция през ден отговаря на тея въпроси,та поне веднъж да се изясни за всички.
Здрасти колега.Ползвал съм FL Tournament(още ги имам),диаметърът до ръкохватката е 17.5 милиметра,пръчката е параболик,според мен е под 3.5 либри.Водачите са големи,първият е 50 милиметра,има много добра визия и е лека.За мен за парите си е отлична.Имам и Покето(повече ми харесва).За по твърда въдица използвам Pokee Supreme(не знаех че има и такъв FL).Въдицата е полу-параболик,по твърда от Tournament,може би реални 3.5 либри,съвсем малко по дебела,със голямо разстояние между ръкохватката и макародържача,предният водач е удебелен,много си ги харесвам. Пръчките са карбонови,и според мен много добри(поне аз мисля така).
nikolayyyyyy
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от nikolayyyyyy »

sapuna написа:Тествах моите през изминалите три дни.Проблем с навиването няма.Един единствен път влакното влезе под шпулата ,но грешката си е изцяло моя - навих 500м 0,35 плътно до ръба на шпулата + 15м шок и при замятане трябва линията постоянно да се държи изпъната.В последствие отрязах 20/25м влакно и всичко си дойде на мястото!

Изображение

МИТАК макарите изглеждат много добре,по колко се харчат :drinkers:
Изображение
delio-haidutin
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от delio-haidutin »

искам да споделя за плетено на ФЛ-0,18 ,издържливост по показания ,над 13 кг.понеже си търсех някакво от 50 м,с диаметър не повоствече от 0,22 ,но не можах да намеря такова и ми предложиха това ,но даже и са ме заблудили и със метража ,че вместо за 30 м ,то си пише 20 ,,но кьорав карти не играе.та понеже си пишеше ,издържливост 13 +,а за съм си 'тома неверни",и си викам поне да е на 50% достоверна информацията ,ама уви НЕ :idea: .опънах го с кантарче ,и се къса на 5-5,5 кг,живо менте ,ама цената му хич не е ментарска .за 20 м -3,5 лв :idea: :idea: :idea: ,или излиза ,че за 100-тарка ,16-17 лв :evil: :evil: :evil: .
п.п.надявам се сапуна да коментира.
ВАСИЛ ЛЕВСКИ: "...Ако допуснете утре, когато сте вече свободни да ви управляват днешните турски мекерета и разните му лихвари и чорбаджии, които и днес ви грабят най-безжалостно, то по-добре да си останем под сянката на султана....."
Аватар
magnetar
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от magnetar »

Колега не вярвай на това което пише по ролките,не само на FL,на почти всички евтини влакна.Скъпите такива си пишат реални показатели на продукта.Говоря не само за плетено влакно но и за монофилните влакна.Пък и най вероятно се е скъсало на възела,който отслабва многократно влакното.Цена от 16-17 лева за 100 метра,не е кой знае какво,виж колко струва наистина качествено плетено влакно,много повече.Имал съм плетено влакно за поводи на FL,не ме е дънило,но сега съм с друго.Поздрави.
Аватар
sapuna
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от sapuna »

delio-haidutin написа:п.п.надявам се сапуна да коментира.
И какво трябва да кажа ,нито е моя марката ,нито пък аз съм производител :D
Сега сериозно ,има няколко модела плетени на FL и показателите им са добри.Не съм развивал ролка от 100м да я меря с ролетката ,но монофилът винаги е отговарял.Показателите наистина не трябва да се гледат.Случва се влакното да не е кръгло ,да пише плетено а то да е усуквано ,диаметрите не са точни ,за издържливост пък ... но все пак има сполучливи модели и серии.А цената - там не знам!100м срещу 8-10-14лв си е напълно нормална покупка!Друг е въпросът когато продавача измерва един метър конец и го дава срещу 2лв!Продавал съм плетени по 7лв/100м ,продавал съм по 14 ,продавал съм и по 20.Не си мислете ,че всичко китайско е без грам ценност и едва ли не безплатно!
И последно - консумативите са един вид пълнеж около чупливата и по скъпа стока в контейнерите!

Това е и целта на темата - да се коментират артикулите на марката!Смея да твърдя ,че почти всичко тяхно е минало през ръцете ми ,но дори и аз нямам физическата възможност да тествам на 100% над 1000 FL артикула!
Изображение
delio-haidutin
разбира нещата
разбира нещата

sapuna написа:,нито е моя марката ,нито пък аз съм производител
сори,ни най-малко те упреквам или искам някакви обяснения .просто като търговец на тази марка ,и потребител, който всеки ден се сблъсква с нея ,да си кажеш мнението .влакното не е на метър ,а ролката беше от 20 м, :idea: ,не се е късало от възела :idea: ,а и не се вглеждам в показателите какво пише ,или по-точно ,както го и казах ,се надявах да е достоверно поне на 50%,а това прави -6,5 кг +.и не съм убеден ,че и да вземеш по-скъпо влакно ,издържливоста (реална) ще е доста по-голяма от по-евтините такива(освен ако деаметара не е реален),а и пак повтарям ,че 0,17 лв за метър ,никак не е малко.
ВАСИЛ ЛЕВСКИ: "...Ако допуснете утре, когато сте вече свободни да ви управляват днешните турски мекерета и разните му лихвари и чорбаджии, които и днес ви грабят най-безжалостно, то по-добре да си останем под сянката на султана....."
Аватар
sapuna
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от sapuna »

Направи една снимка да видя кое точно е или напиши модела!Отделно ми напиши данни за доставка на лични ,искам да ти подаря една ролка за проба и пак да споделиш впечатления! :wink:
Изображение
Аватар
kutinchev
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от kutinchev »

Не знаех, че се занимаваш с дистрибуция на ФЛ.
Дай ми цена за тези макари : FL KH 9000.
delio-haidutin
разбира нещата
разбира нещата

Изображение083.jpg
Изображение083.jpg (211.45 KiB) Преглеждано 2182 пъти
Направи една снимка да видя кое точно е или напиши модела![/quote]
Аватар
magnetar
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от magnetar »

Точно такова съм ползвал за поводи,нямал съм никакви проблеми със здравината му.Много ми се оплиташе и за това минах на този повод:

http://www.fishing-market.com/shop/prod ... 5-lbs.html" onclick="window.open(this.href);return false;
delio-haidutin
разбира нещата
разбира нещата

magnetar написа:Точно такова съм ползвал за поводи,нямал съм никакви проблеми със здравината му
при положение ,че реално издържа на над 5 кг ,няма как да не здраво,,но проблема е в драстичното разминаване на килограмите :shock: :shock: .някои магазинери ,като кажат ,на вземи и се опитай да го скъсаш :lol: :lol: :lol: :lol: ,с голи ръце как се къса :idea: ,па и не можеш да направиш преценка ,на влакно от влакно.на монофилите с големите метражи си вземам някой парче и си го меря в къщи ,така си ги сравнявам с еднакъв размер(освен ако и размера не е реален ,че там вече трудно се мери).
п.п мисля си ,дали не е добре да се пусне една тема ,в която всеки желаещ да си тества марките на влакната които ползва,и да сведе инфо,така ,е е удобно за повечето да са наясно кое колко издържа реално. :?: :?: :?:
Публикувай отговор

Обратно към “Въдици и макари”