Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Къде и какво кълве в момента.
naRiba.com

Форум

Какво кълве на яз.Сопот?
Модератор: Paublo_Eskobar
Re: Какво кълве на яз.Сопот?
Затова ловете,че Рошлю и Деса я мелат кът топъл леб.
Пек за Роуз н. овчарка е във въздуха ги лапа цели.

Пек за Роуз н. овчарка е във въздуха ги лапа цели.

Риба къща няма.
Не съм много сигурен... Миналата година видях да се извадят 2 платики по кило от лодка. Сигурно са били от първите, от тия които са ги пренесли от Дъбника. Черни хубави тави, като единственото странно ми се стори, че са почерняли малко рано. На Искъра почерняват от 1,5-2 кг. А иначе, че направи свръх популация и е доминант в язовира е така.MITKO70 написа:Тази платика за съжаление няма да стане като искърската,друг вид е ,казват и скимери,преселена от Дъбника,но се оказа грешка.От години си е така,стига до 0,500гр.,но рядко,поне това наблюдаваме последните 3-4 г.,но е голяма напаст.ILEGAL написа:И на мен ми писна миналата година
, ама като бях там само това ми кълвеше. И един таран, сигурно кьорав е бил. Дано поне до няколко годинки порстне и стане като искърските тави, тогава ще е кеф
![]()
Аз знам че скимър се казва просто на малка платичка, не че е някакъв хибрид
. Според мен сопотската платика си е най- нормална платика (като искърската) и е въпрос на време да станат тави
. Иначе наистина е изместила другите видове доста ударно и си е направо доминантен вид, както казва коелгата. 

- MITKO70
- кандидат преподавател
Изключения има,и аз съм хващал ,но казват ,че няма да стане като на Искъра.Какво точно е скимер,не съм сигурен,но поне така го наричат занимаващите се със спортен риболов и ги ловят отдавна.Няма масово увеличение на популацията,за наблюдения от 3 г. се ловят само едни размери масово,дребни.
Но няма лошо,ако се кръстоса с нещо,каракуди,чевенопер,може и да нарасне,а дано 

Всичко може,но не всеки го можe.

Как да са омеши тоя боклук,като хвърля хайвера на стената,Мите.
Другата риба се бие горе в устието.
Другата риба се бие горе в устието.
Риба къща няма.
За мен бавния растеж на платиката на Сопот идва от огромната популация. Преди 4 години не си спомням да съм хващал платика. Тогава пуснаха от Дъбника и общо взето има 3 калибъра, едните са по 800 грама-кило (зарибителя), втория калибър са по 400-500 грама, третия са тия масовите по 100 грама и на долу. На другите видове риба им идва като гръм от ясно небе, не са се адаптирали към новата обстановка. Това е като тия китайските шарани (нещо като нашия толстолоб) дето са напаст по реките в САЩ и ги ловят с харпуни и лъкове с тонове. Въпрос на няколко години да се нормализират нещата, но общо взето не мога да разбера доводите на хората, които са решили да зарибяват с платика...
-
- научил се да хвърля
Миналата година лятото и аз посетих един път Сопот,прекрасен язовир.Лових платички "скимери" и от въдицата на тигана бяха си много вкусни като се препържат особено със една хладна биричка 

- TRAP
- ще става разбирач
И на Искъра последните години се наблюдава издребняване на платиката.
Аз ходя по брега и викам рибката да идва тя при мен сега.
Тая платика е само кости, пък и няма никакви вкусови качества - за мен си е плевелна риба.
Платика си има и дребна и едра...едрата си държи дълбокото...това са глупости че всичката е дребна.....я си влезте с лодките и захранете на 7м....да видим дали са по 100гр.Просто едрата платика държи дълбокото и това е
Най-голямата риба е изпуснатата

Резултата от днес
- Прикачени файлове
-
- Ето резултат от днес
- 20140509_122936.jpg (2.29 MiB) Преглеждано 1394 пъти

- MITKO70
- кандидат преподавател
Пробвано колега ,през последните 3 г.assv написа:Платика си има и дребна и едра...едрата си държи дълбокото...това са глупости че всичката е дребна.....я си влезте с лодките и захранете на 7м....да видим дали са по 100гр.Просто едрата платика държи дълбокото и това е

п.п.Добра слука си имал днес,хубавите каракуди,една добра платика ,другото нормално ,добър улов!
Ти ли ще кажеш или да те питам за подробности,къде ,на какво и най-вече-плувка или фидер

Всичко може,но не всеки го можe.

MITKO70 написа:Пробвано колега ,през последните 3 г.assv написа:Платика си има и дребна и едра...едрата си държи дълбокото...това са глупости че всичката е дребна.....я си влезте с лодките и захранете на 7м....да видим дали са по 100гр.Просто едрата платика държи дълбокото и това ено резултата е същия.Един ,единствен път имаше слука на 5-6 хубави платики,с местене,промяна на дълбочина,стигнахме и 7 м.,но като пуснеш захранка и е въпрос на време да се събере дребната.Единственото спасение тогава беше ,махането на местната стръв и по-голяма кука със стръв или жито ,или сладка царевица, даже и троха.Но ,като цяло ,няма голяма популация на едра платика,малката гад
става за мезе,но препържена,а не всички я обичат така,но пък иначе е голям арматурист
![]()
п.п.Добра слука си имал днес,хубавите каракуди,една добра платика ,другото нормално ,добър улов!
Ти ли ще кажеш или да те питам за подробности,къде ,на какво и най-вече-плувка или фидер
Аз също от 3 години държа рибарския магазин в Борима и съм се отдал само на язовир Сопот....Цяло лято и късна есен си ги ловя с лодка!Храня само с пелети и ловя основно на царевица,в този случай дребосъка го няма!
А относно мястото днес бях на Разлана на носа,лових ги на щека на 11,50...обаче рибата не признава нищо друго освен 7-8 бели и повод 0,8....сменя ли на 0,10 кълването веднага секва...язовира като цяло с всяка година става все по труден!

- emo vasilev
- сериозен играч
Ей това вече гали ухото - щеката !
Чудя се дали следващата седмица на срещата да мъкна щеката или да ловя на мач ......или пък въобще да не ловя . 

Що не пробва торен,откъм мен само торен и мартеница.
А относно повода на 0,12 флуро,с фидера си ги маам кат,пране на простор.
Избистрил се е затова сака тънък повод,Лодките още малко след 24.05,па бой и спазване на нормата.
Че ДАЙ има скрити хора.

Емо там където ще е срещата за щека забрави,брега не позволява няма дълбочина вече.
Освен Късата долчина но е тясна.
А относно повода на 0,12 флуро,с фидера си ги маам кат,пране на простор.

Избистрил се е затова сака тънък повод,Лодките още малко след 24.05,па бой и спазване на нормата.
Че ДАЙ има скрити хора.

Емо там където ще е срещата за щека забрави,брега не позволява няма дълбочина вече.
Освен Късата долчина но е тясна.

Риба къща няма.