Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

Пред Гергьовденска ... почивка
- sapuna
- Модератор
- Обратна връзка:
Пред Гергьовденска ... почивка
Не съм писал много отдавна в подобни раздели.Не че нямам желание ,просто не съм разпъвал въдица от месеци!Първият за годината риболов сътворих в периода 1-ви 3-ти май.Беше планирано посещение на язовир Ряховски ливади.И като планиран риболов си остана и само такъв!С моя късмет ,освен да гледам любовта на шараните друго нямаше какво да направя!
Бях си запазил 1-ви сектор /точно под фургона на Николай за тези ,които познават язовира/.Исках дълбоката част ,с идея за по редки ,но качествени риби.Пристигнах на 1-ви точно в 12 на обяд.Толкова кал не бях виждал отдавна - който влезе и не излиза!/ако успее да влезне де
/
Прогнозата бе обилни валежи след обяд в цялата страна и аз бързах да разпъна бивака ,да подсигря сушинката ,а после време за всичко дал Господ:

Успях наистина.Само 15мин. по късно заваля.

Във водата имах само една въдица ,без петно ,без проучване на дъно ,сонар и т.н.Метнах я и се скрих на сухо!Жената направи салатка ,а аз си отворих бутилка Бяло конче за къдем!На втората глътка сигнализаторът се запали - първа риба ,дребна ,но много обещаваща:

Викам си ... "Този път стана мазало!" Предните дни момчетата правеха по 15-20 риби и аз настървено търках ръце!Обаче сюжета пак излезе друг!Уж режисиран сценарий ,а то авторът бързо написа последната страница и затвори вратата към блажените ми мечти!Рибата отсече като по часовник!По целият язовир настана мъртвило ,сонарите без нито една риба ,само от време на време някое дребно соме или амурле в най горната и тънка част на язовира!
Към 18 часа дъждът спря и беше време да се заема сериозно с риболова.Лодка ,шамандура на 7,5м ,храна и прецизно разпънати въдици ... които останаха неподвижни до 8:00 на следващата сутрин!Поне вечерта беше красива и спокойна:

На сутринта презаметнах /всичко си беше недокоснато/ без да храня.Очаквах две приятелчета от Ямбол и имах идея да работим в линия.По обяд осъществихме и този план ,но нещата не се промениха!Още едно денонощие без никаква индикация за риба.Този път бяхме 9 въдици ,всичко различно - стръв ,големина ,аромати ,дистанции ... ТЦЪ!!!
Сонарът на третия ден беше все така празен.Нямаше смисъл да се упорства повече ,риболовните похождения на язовира тепърва предстояха!
Слаб риболов!За някои абсолютно капо ,аз поне се разписах!И все пак всеки ден "на вода" си заслужава!Заслужава си заради лаф-моабета ,заслужава си заради скара-бирата ,заради емоцията и тръпката!
Пичовете:

В заключение ,да се похваля и с новите си макари ...

... а много скоро ще ми се наложи да се хваля и с нови пръчки

Това е!
Риболовът тепърва предстои!
Успех и НАСЛУКА!
Бях си запазил 1-ви сектор /точно под фургона на Николай за тези ,които познават язовира/.Исках дълбоката част ,с идея за по редки ,но качествени риби.Пристигнах на 1-ви точно в 12 на обяд.Толкова кал не бях виждал отдавна - който влезе и не излиза!/ако успее да влезне де

Прогнозата бе обилни валежи след обяд в цялата страна и аз бързах да разпъна бивака ,да подсигря сушинката ,а после време за всичко дал Господ:

Успях наистина.Само 15мин. по късно заваля.

Във водата имах само една въдица ,без петно ,без проучване на дъно ,сонар и т.н.Метнах я и се скрих на сухо!Жената направи салатка ,а аз си отворих бутилка Бяло конче за къдем!На втората глътка сигнализаторът се запали - първа риба ,дребна ,но много обещаваща:

Викам си ... "Този път стана мазало!" Предните дни момчетата правеха по 15-20 риби и аз настървено търках ръце!Обаче сюжета пак излезе друг!Уж режисиран сценарий ,а то авторът бързо написа последната страница и затвори вратата към блажените ми мечти!Рибата отсече като по часовник!По целият язовир настана мъртвило ,сонарите без нито една риба ,само от време на време някое дребно соме или амурле в най горната и тънка част на язовира!
Към 18 часа дъждът спря и беше време да се заема сериозно с риболова.Лодка ,шамандура на 7,5м ,храна и прецизно разпънати въдици ... които останаха неподвижни до 8:00 на следващата сутрин!Поне вечерта беше красива и спокойна:

На сутринта презаметнах /всичко си беше недокоснато/ без да храня.Очаквах две приятелчета от Ямбол и имах идея да работим в линия.По обяд осъществихме и този план ,но нещата не се промениха!Още едно денонощие без никаква индикация за риба.Този път бяхме 9 въдици ,всичко различно - стръв ,големина ,аромати ,дистанции ... ТЦЪ!!!
Сонарът на третия ден беше все така празен.Нямаше смисъл да се упорства повече ,риболовните похождения на язовира тепърва предстояха!
Слаб риболов!За някои абсолютно капо ,аз поне се разписах!И все пак всеки ден "на вода" си заслужава!Заслужава си заради лаф-моабета ,заслужава си заради скара-бирата ,заради емоцията и тръпката!
Пичовете:

В заключение ,да се похваля и с новите си макари ...

... а много скоро ще ми се наложи да се хваля и с нови пръчки

Това е!
Риболовът тепърва предстои!
Успех и НАСЛУКА!
Re: Пред Гергьовденска ... почивка
Митака си е Митак!
Класик в риболовните репортажи!!!
Поздрави и Наслука!

Класик в риболовните репортажи!!!
Поздрави и Наслука!

Не можеш да отложиш неизбежното. Защото рано, или късно стигаш до мястото, където неизбежното просто седи и чака.!!!
- hshopov
- разбира нещата
Ще се похвалиш и с други работи,разбира се! Хубав репортаж,Мите! Наслука и успехи
!

Malemi написа:коркоман принципно са хубава марка , вярвам им
- Баш Щукар
- ще става разбирач
Браво, все пак не си останал капо!
А пък репортажа - класика!
Поздравления!
А пък репортажа - класика!

Поздравления!
Поздравления за куража и успеха колега.Най много ме впечатли .......... И все пак всеки ден "на вода" си заслужава!Заслужава си заради лаф-моабета ,заслужава си заради скара-бирата ,заради емоцията и тръпката!Това според мен не е без значение!!!!Още веднъж поздравления!!!
Всеки ден, в който не си на риба или на лов, е загубен! Ъ. Хемингуей
- emo vasilev
- сериозен играч
Счупеното носи щастие !Не се коси Митак , важното е , че си глътнал въздух сред природата !
А макарите и мен ме впечатлиха - дъжд ги е валяло , пък не са ръждясали ....
Шегувам се !
А макарите и мен ме впечатлиха - дъжд ги е валяло , пък не са ръждясали ....

-
- вече хвърля и на тежко
Страхотен репортаж Митак! Браво! Благородно ти завиждам за хубавия излет 

- barutchiata ©
- Администратор
Браво Митак, ти и у локва да хвърлиш, пак ще хванеш.
Браво Митак за риболова и празника

-
- сериозен играч
И на тва ако му викаш-дребнаsapuna написа: първа риба ,дребна ,но много обещаваща:

Иначе като първи риболов за годината е супер

- akoto13
- ще става разбирач
Здрасти бате Митко. Ние бяхме срещу теб, даже се виждат колите ни на две от снимките. И при нас риболова беше пълна скръб. Една деветка, две откачени и една тупалка откачена до брега заради едни клоуни застанали в ъгъла,които ни заплетоха. Като цяло най-лошият риболов за мене. Един селтак, който ми влезе в палатката и само разправии. За Николай мога да кажа,че е пълен лайнар. Няма друг такъв гъол, без никакви правила. Настаняваше хора в ъгъла,които ни спъваха риболова, беше обещал мястото в плитката част, а като отидохме беше заето.За капак третия ден едни младежи ни разбутаха в 6 часа,защото си запазили кучешката колиба преди един месец.Повече няма да стъпа на ливадите. А и чух,че ще прави таксата на 30лв. Септември направих чуден риболов, но явно ще си остана със спомена.Жив и здрав и успешен сезон.
На вратата пише: "ЖЕНИ". Влизам и гледам - тоалетна!
-
- новобранец
Мхмммммм .Че тя таксата не е ли 30 лв. или е според зависиakoto13 написа:Здрасти бате Митко. Ние бяхме срещу теб, даже се виждат колите ни на две от снимките. И при нас риболова беше пълна скръб. Една деветка, две откачени и една тупалка откачена до брега заради едни клоуни застанали в ъгъла,които ни заплетоха. Като цяло най-лошият риболов за мене. Един селтак, който ми влезе в палатката и само разправии. За Николай мога да кажа,че е пълен лайнар. Няма друг такъв гъол, без никакви правила. Настаняваше хора в ъгъла,които ни спъваха риболова, беше обещал мястото в плитката част, а като отидохме беше заето.За капак третия ден едни младежи ни разбутаха в 6 часа,защото си запазили кучешката колиба преди един месец.Повече няма да стъпа на ливадите. А и чух,че ще прави таксата на 30лв. Септември направих чуден риболов, но явно ще си остана със спомена.Жив и здрав и успешен сезон.

Поздравления за риболова.Риби може да е нямало ,но вярвам че сте си прекарали прекрасно
- Божидар
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Сухо дупе ,риба не лови, па да беше се по намокрил малце и Късмета щеше да те посети.....а сега сериозно- Благородно ти завиждам и следващият път повече 

На Бодлива Крава ,Бог рога не дава!
Светът е оцелял,защото се е смял!
Светът е оцелял,защото се е смял!