Воблери за сом ?

Модератори: Павел Иванов, sestrata

Аватар
danev69
сериозен играч
сериозен играч

Re: Воблери за сом ?

Мнение от danev69 »

Имам приятел,който разправя ,че преди години,по този метод с жабата е хващал доста. Аз съм пробвал много пъти със жаба,ама нямам нито един удар. Според мен има смисъл в тая система,защото вибрациите от блесната сома би трябвало да ги усети от далече и отделно от това ,закачената жаба явно отделя и някакава миризма и затова го привлича. По руските филми хващат доста сомета на жаба,ама при тях има много риба,а при нас май останаха само жабите.
човек е толкова голям,колкото са големи мечтите му
zehero
новобранец
новобранец

Мнение от zehero »

Колеги може да ви прозвучи малко странно,но не разбрах как точно се закача жабката на куката :D ако може да ми го обясните по подробно и просто или да ми го нарисувате че аз съм куха глава :lol: :lol: поздрави и наслука.
Аватар
hiper tunkvan
новобранец
новобранец

Мнение от hiper tunkvan »

danev69 написа:Имам приятел,който разправя ,че преди години,по този метод с жабата е хващал доста. Аз съм пробвал много пъти със жаба,ама нямам нито един удар. Според мен има смисъл в тая система,защото вибрациите от блесната сома би трябвало да ги усети от далече и отделно от това ,закачената жаба явно отделя и някакава миризма и затова го привлича. По руските филми хващат доста сомета на жаба,ама при тях има много риба,а при нас май останаха само жабите.
А това как се движи уникално във водата, марабуто отзад е като живо докато не го скъсах де :( , ще инвестирам 20-на кинта няма начин да не си взема пак.
danev69 пробвал ли си това създание по Марица?
Изображение
аксел
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от аксел »

като ти се дават 20 кинта,не можем те спря......Блесната я имах преди време,но бързо я махнах,освен сравнително малкия кастинг близо 20м,и то като се намокри с вода,много усуква конеца,движи се на самата повърхност.Става за сом,но на специфични места с много малка дълбочина.Знам за един изваден сом на нея,преди около 7-8години доста под Пловдив.Аз лично,не бих си прежалил парите за нея отново.
валатът не най-лошото нещо на света
Аватар
vobler4o
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от vobler4o »

Колеги искам да ви попитам за метода с жабата,с коя блесна имате успехи,сребриста или златиста кой номер благодаря предварително.
Тайната на успеха се крие в това - човек да не се страхува да експериментира!!
Аватар
Мунчо
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Мунчо »

Страхотна тема, нямам думи направо. :D
Malemi написа:Нишо не сте хванали но поне сте спасили патката и шуката ( тя маи е мъртва но нищо )
"Еби им майката на другите и в себе си утеха намери. И ако в себе си утеха не намериш, еби си майката и ти!"

http://www.starividri.org/" onclick="window.open(this.href);return false;
Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от Troli Rapala »

Воблери за сом? :shock: :shock: :shock: Тук аз съм Енциклопедията,но има един проблем :за къде говорим? :roll: За река или язовир,щот разликите са огромни в предпочитанията на сома! :rolleyes: За реката ми прави впечатление,че иска къси-тумбести воблери с бърза игра,а на язовира положението е съвсем друго и дълги-бавни воблери като Сливър или Миноу са за предпочитане! :rolleyes: На жабите голем сом нема да се фани,но това ще го разберете сед години!Сомът е кулинар от голяма класа и знае да отбира хубавата храна,а тя е ............ и некъде накрая е жаби и червеи! :idea: Дребните сомета са друга бира и ядат всичко,но по-едрите са с друг апетит и треа да го знаеш от опит,къде е и с какво се храни точно в този момент и да му го дадеш-презентираш по определен начин!Дали ще вземе по течението или срещу,или в обратно течение или над вира,привечер или сутрин рано,това го знаят опитните по реката и това е!Сом на блесна или жаба е изключение,та не бих заложил на тия примамки! :idea: :drinkers:
Аватар
hiper tunkvan
новобранец
новобранец

Мнение от hiper tunkvan »

Това е моя борец за миналата слаба година по Марица. Нямам още голям опит но мисля че е задължителен за спинингисти тръгнали за сом и щука където и да е.
Изображение
аксел
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от аксел »

Троли,Троли,много си те обичам,ама от спининг на сом на река си нямаш хал хабер,та изобщо не давай съвети,че ми става смешно........сомът бил голям кулинар,та обичал предимно пластмаса,а пък червеи и жаби не.................да ти кажа,че поне да знаеш,най-големия сом в изваден в района на Пловдив,на реката е на блесна с жаба,след него идва сом изваден на червеи и т. н.......бил обичал тумбести,глупости на търкалета,тук при нас тумбестите стормове от години не работят......та.....така!
валатът не най-лошото нещо на света
Публикувай отговор

Обратно към “Спинингов риболов”