мнение за сонар

Всико за лодките сонарите и атрибути към тях.

Модератори: emo vasilev, Кърцата

pafkata_83
новобранец
новобранец

мнение за сонар

Мнение от pafkata_83 »

Колеги бихте ли дали мнение за този сонар http://olx.bg/bezzhichen-sonar-chasovnik-i43620661" onclick="window.open(this.href);return false;,предимно ще го ползвам за риболов от брега
Аватар
antivik
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Re: мнение за сонар

Мнение от antivik »

До колкото съм чел тука из форума, па и де съм говорил с търговци не са читави, сондите им бързо дават фира. За други подробности като какво и как се държат на вода да казват тез де са ги ползвали.
Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!
жоро ценев
новобранец
новобранец

Мнение от жоро ценев »

Сондите дават фира на капсулованите, а тези са със сменяеми батерии и не е проблем.
Аватар
rap66
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от rap66 »

жоро ценев написа:Сондите дават фира на капсулованите, а тези са със сменяеми батерии и не е проблем.
Дали е капсулована или не, тоя китаец няма да е по-качествен от Humminbird RF25e или RF35. Дори подозирам че е тяхно копие. Ако е така, друго освен дълбочината няма да измериш. Ако разчиташ да намериш рибата, няма да стане. Ако искаш да разбереш какво е дъното (тиня, камък), им ли водорасли , няма да стане. Последното може и да стане с Humminbird RF15e, щото има няколко нива на сиво, ама пак не върши работата. Сондите се скапват от удара във водата, или им се къса нещо вътре, или пропускат вода и "умират" за няколко дена... 3 сонди убих и се отказах.
bacho acho
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от bacho acho »

И аз не съм доволен от тези патета.Не са читави.
pafkata_83
новобранец
новобранец

Мнение от pafkata_83 »

мерси много колеги,добре че не избързах да го взема
Аватар
chirusa_bg
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от chirusa_bg »

Аз пък съм много доволен от моя Хюминбърд. Сондата, макар и необслужваема, изкара над 2 години. Втората също издържа толкова. Показваше ми всичко, което ми трябва - релеф и риби.
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
Аватар
antivik
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от antivik »

А-а Хюмито си е добро и аз съм с такава чудесия само че не е дистанционна и е малко над 200кинти.
Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!
Аватар
chirusa_bg
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от chirusa_bg »

Е значи няма нищо общо :)
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
Аватар
metall_mulisha
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от metall_mulisha »

Да Humminbird 155 phiranamax е супер не се чуди за мен си взех и сега поръчвам на 2-ри приятел!!!
ЕЙ УТАЙКИ,ЗАЩО НЕ СИ ПРИБИРАТЕ БОКЛУЦИТЕ ТАКА КАКТО ВСИЧКО КОЕТО ХВАНЕТЕ???
КАЯ
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от КАЯ »

И а се интересувам от подобни сонари. Има най-различни модели, три от тях ползват телефон или таблет за дисплей. Съответно цените му са различни.
Дипер се внася на цена около 500 лв. Иначе чрез интернет 170 евро.
Vexilar T-POD около 140 долара
Fish finder FF 916 не съм му търсил цената, но ще е като Вексилара.
Това са тези използващи таблет/смартфон за приемно устройство. Вексилара вече може да се комбинира с картите на Навионикс, така, че си става картплотер.
Другите си имат дисплей, някои имат ижична сонда. Цени от 40-50 долара до към 80 долара. По-скъпите са с безжична сонда /80 долара/ Предлагат се някои от моделите в България на цени 130-190 лв.
https://www.youtube.com/watch?v=NYf0DicNMuE
https://www.youtube.com/watch?v=agjo6CumZa8
https://www.youtube.com/watch?v=tYdPimsGO2o
https://www.youtube.com/watch?v=s2LHBZehE1w
Прерових доста от руските форуми. От евтините най-са доволни от моделите на Лъки, а от тези ползващи таблет/телефон от Вексилара.
Просто не знам кой да избера, но понеже лодка ползвам 1-3 пъти в гдината, май ще е Lucky FFW718.
Та ако има още мнения за тези джаджи ще е добре.
Публикувай отговор

Обратно към “Лодки и сонари”