Достъпна цена - размисли и страсти

Модератори: Павел Иванов, sestrata

Аватар
radogagov
ще става разбирач
ще става разбирач

Re: Спининг въдици на достъпна цена

Мнение от radogagov »

sestrata написа:Един от често задаваните въпроси напоследък е "помогнете в избора на спининг въдица". Колегите задаващи този въпрос обикновено поставят бюджетно ограничение до 100-150 лв и не винаги получават добре аргументирани отговори. Целта на тази тема е да даде повече информация за реалното поведение на въдиците и да помогне в успешния избор....................
Както казах, колегата и автор на темата е поставил границите отдавна :)

П.П. ...Христо ти си знаеш, че поне на мен ми доставя удоволствие да говорим и най-вече да показваш бижутата от дълбокия долап. Нищо лошо няма в суетата :) просто "Колкото повече, толкова повече". Това е, колкото и нескромно да звучи :lol:
Изображение Изображение Изображение
takezo
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от takezo »

На база средностатистическата заплата в България-Ицане. А именно 600-800 лева. Толкова дават толкова вземаме. Логично е да се търси въдица от 100 до 200 лева което звучи малко глупаво защото не всичко което има стойност 200 лева струва толкова. Често пъти пазара определя цената. Или иначе казано всяко нещо има цена която клиента е готов да плати. Пример японски воблер с тегло три грама на средна цена 25-35 лева. Някога цъках и точех лиги защото нямах. От времето когато вече съм горд собственик на няколко т.е. не много такива оказа се че ловят точно толкова колкото и другите от 10 лева. В една запалка със същия кехлибарен цвят има повече и по-добре ценни материали вложени от колкото в пластмасовата рибка с източен произход.

Лео напоследък те чета с интерес. Не губи имиджа си с подобни постове. Вулгарния език не ти прави чест. Представи си че и тук четат деца. Ако ти се простее регистрирай се в ГЕПИ там ще има на кого да отчиташ бройката годините и методите за епилация. Както и последните тенценции в борбата с пачия крак...

П.с. Нямам запетайки на това устройство.

Поздрави и с най-доброто чувства.
Факт !
LynyrdSkynyrd написа:...Това ,че ние ползваме качествени такъми не значи ,че сме по-добри риболовци от доста други...
Vid написа:Днес в един магазин пипнах пръчка с неизвестната марка .... и по всички видими и осезателни показатели според мен беше също като Авида???
Мракобесница
новобранец
новобранец

Мнение от Мракобесница »

[quote="Мрак"]Аз например съм изключително суетен :) Влизам в банята и излизам след два часа :shock:
Изрязвам и си изпилявам ноктите на краката и ръцете.Махам кожички,мазоли и т.н дребни подробности.Изтърквам петите и мажа краката си с хидратиращ крем.Обезкосмявам цялото си тяло и намазвам интимните си части обилно с вода с разтворени 10 аспирина,за да не пъпчасам.Бръсна се с внимание и кеф,скубя си веждите,махам косъмчетата подаващи се от носа и си пърля ушите със памук и спирт.Избелвам си зъбите,боядисвам си косата,ползвам нощен и дневен крем и доста скъпи козметики с цел да намаля бръчките,торбичките под очите и за да опазя останалата растителност по главата си.
......резултата от тия,поглъщащи време,финанси и нерви дейности е,че моите 43 годишни набори,чукат
дебелите си приличащи на чували жени,а аз чукам тъпите им,ебливи дъщери,и за разнообразие и ако някой ме ядоса и домашната му свиня. [quote="Мрак"]

Силно ти се кефя пич и се кандидатирам за твоя домашна свиня! Единственото ми притеснение е да не с и по- обескосмен от мен....и ме гложди въпроса дали спазваш съвета на Кобилкина да си подписваш дупенцето 10-15см навътре?! Та както е казал психолога " Ти си силно комплексиран тип"
stoger
новобранец
новобранец

Мнение от stoger »

Съгласен съм всеки си има критерии и приоритети. Имам въпрос по темата. Взех си пръчка УЛ 6' 0.8-3гр. Строй регулар. По мое му е доста мека. Съвет за нещо същата дължина, но със доста по-бърз строй. Предварително благодаря.
Аватар
Vid
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Vid »

Относно мнението на Лео свързано със суетата, макар и извън темата, моят съвет е: Вземите да си обезкосмите краката, че така аутана и подобни репеленти по лесно се мажат. Щото вече съм изпохапан от кърлежи въпреки дебелите дънки и ботуши кои нося..... Ебахти и напастта таа година...
‎Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Аватар
Trias
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Trias »

Мани кърлежите , гледай да не са опаразитени с Борелия бургдорфери , щото Лаймската болест е много коварна ! Мене ме ухапа един кърлеж на 1 май , минаха двайсетина дена и сега задължително трябва да си направя кръвна проба ! Това не е майтап !!!
Аватар
Vid
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Vid »

Trias написа:Мене ме ухапа един кърлеж на 1 май , минаха двайсетина дена и сега задължително трябва да си направя кръвна проба ! Това не е шега !!!
Знам, някъде да си видял да се шегувам? И аз ще си направя такава след 20 деня.
Затова го казвам най сериозно и е много важно- мажете с репеленти основно баджаците и ръцете, щото облеклото не помага....
Сенека
Аватар
maranzika
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от maranzika »

Павел Иванов написа:
Илянка , ако ти прави впечатление темата е за въдици , респективно такъми , демек ако ти трябва такава за риби , четеш такава с такива и пропускаш тези от които ти е писнало :wink:
Павле,гледам последните 20-30 мнения все за въдици се говори... :lol: :lol: :lol: :lol: И то на ДОСТЪПНИ ЦЕНИ... :lol: :lol:
Инак аз си чета и тези и онези,ама някакси наистина излетите са в пъти по-малко описвани от такъмите с които ловим...
k99
новобранец
новобранец

Мнение от k99 »

Мунчо написа:Добре, колеги. В крайна сметка на база на какви критерии ще бъдат определени въдиците от категория "достъпни", за да бъдат презентирани и дискутирани в тази тема? Очевидно финансов, на база определена условна скала е неприложим.
А ако вместо в категория "достъпни" бъдат презентирани в четири категории (отделни теми):
- до 100лв
- до 200лв
- до 500лв
- над 500лв
Аватар
Vid
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Vid »

maranzika написа: Павле,гледам последните 20-30 мнения все за въдици се говори... :lol: :lol: :lol: :lol: И то на ДОСТЪПНИ ЦЕНИ... :lol: :lol:
Уве, Павката предполагам ще поразчисти темата щото много се измести от смисъла си, но има много ценни мнения особено тези с обезкосмяването.... :lol: , а и други, нека хората да ги прочетат, премислят и изведат ценното за себе си....
В този смисъл все сме хора пишещи тук, а не машини и когато музата текне, човек няма време да търси нужната тема... и така..
Сенека
Аватар
Павел Иванов
и господ не е толокова добър

Мнение от Павел Иванов »

stoger написа:... Съвет за нещо същата дължина, но със доста по-бърз строй...
Ето тук пак опираме до варианта достъпност , ако се спрем на зададената от адаша в началото на темата максимална стойност на бюджет , при тази дължина , практически избора ни се свежда до нищо . Друг е въпроса ако бюджета се определя индивидуално , тогава примерно бих споменал че до момента при тази дължина и строй УЛ , не съм срещал по-добро предложение от EXC600ULX на Ito. Craft . Свръх бърза гега с изцяло параболичен строй и уникална изработка .

Илянка , спама в разумни граници си е солта на всяка една тема и съответно няма нужда всичко да е сухо представени данни за нещо си :wink: Мисля че с това отговорих и на Видьо защо няма да тръкна разни неща от последните страници . Виж , ако се задълбочи естествено , че ще бръкна в шкафа за гумата , а ако задълбочаването е прекалено , то и показалката мога да потърся :mrgreen:
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
stoger
новобранец
новобранец

Мнение от stoger »

Не смятам да коментирам кое е достъпно и кое не е, аз по-горе казах каквото мислих. :!: Сравних по описание AR PALMS egeria ERNS-60L/2.5-8g и EXC600ULX-ITOCRAFT. Итото може да дойде след не по-малко от 7 месеца и около 700$. :( AR PALMS egeria го има в България. Едното по описание е ULX другото е LIGHT. Имаш ли си идея имат ли голяма разлика не в качеството и в цената, а в строя. Барем докато направят едното да мога да ползвам другото. От друг форум разбрах, че имаш подобно ИТО. Ако си виждал AR PALMS egeria или пък го имаш ще можеш да ми кажеш, ако искаш. Ако реша да се откажа от чакането, това добър заместител ли е TENRYU Cierry CR62L 2-8g. Благодаря за отзивчивостта. :)

А иначе за себе си знам, че: "Само глупостта и вселената са безкрайни, но за второто не съм толкова сигурен". :D
Аватар
czd
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от czd »

stoger написа:.... не по-малко от 7 месеца и около 700$....
Ако така и така си решил да даваш 700 долара + още 250лв за палмс, то по добре вместо да чакаш за Ито, разгледай пръчките на Club Casket, Anglo, Souls и т.н.
Последно промяна от czd на Чет Май 22, 2014 7:49 pm, променено общо 1 път.
Ако слушаш хората, можеш в морето да ловиш зайци, а в гората - риба!!!
Аватар
Павел Иванов

Мнение от Павел Иванов »

Цецо , къде видя EGERIA за толкоз пари бре :shock:
Инак относно питането на stoger . Итото с тези показатели го имам , както още две с други показатели . Не може и да стане дума за съпоставка с EGERIAта , то и само опит за такава си е кощунство според мен :lol: EGERIAта не е баш от моделите които лично на мен ми допадат , Galeryто е по-добро решение , но пък е на една снадка . Иначе за Ито вече под година няма как да се уреди човек , просто наплива за тях е голям а повече от явно че умишлено задържат капацитета си на производство с цел мистика някаква . Кофтито е че май и Англо вървят ударно по техният път , чакам си една много снадкова гегичка от тях и май ще я почакам още доста време . Иначе упоменатото Сиерри , както и Райза на Тенриу са точно от типа геги които търсиш , пък и се намират в БГто . По-бюджетни решения но на много добро ниво са Авид на Кроа и моделите Некстиньо и Троутиньо на Мейджър Крафт . Путоон , Блек Холе и пр. предлагат също много добри решения на що годе приемливи цени за точно това което търсиш .
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Аватар
czd
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от czd »

Павел Иванов написа:Цецо , къде видя EGERIA за толкоз пари бре :shock:
Павле,аз моята за толкова я взех, ама явно са поспаднали цените :D.
Ако слушаш хората, можеш в морето да ловиш зайци, а в гората - риба!!!
Публикувай отговор

Обратно към “Спинингов риболов”