съвет за фидер - въдица

Модератор: sapuna

tazy
новобранец
новобранец

съвет за фидер - въдица

Мнение от tazy »

Наслука колеги.
Искам да помоля за съвет какъв точно фидер е подходящ да си купя.Имам желание да се отдам на такъв риболов но досега не ми се е налагало да мисля по въпроса.Смятам 4е точно тук ще получа най-точна информация за различните марки и т.н. Предварително благодаря на всички които си кажат мнението.
shekira
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от shekira »

ами зависи колко пари си готов да отделиш, щото има и по 20лв.
КЪЛВЕ ВЧЕРА И УТРЕ, ДНЕС НЕ ЩЕ
Regar
фен клуб-скобар

Мнение от Regar »

shekira написа:ами зависи колко пари си готов да отделиш, щото има и по 20лв.
Точно така - всичко зависи от парите, които си готов да отделиш, но общо взето за 100-150 лв може да се купи отлична пръчка като за сефте.
Рабира се може и за 20 лв - цена за сметка на качеството. Според мен дължина от 3,90 м. е добър избор и задължително с 3 върха.
Успех в избора
Аватар
CERRUTI
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от CERRUTI »

Regar написа: общо взето за 100-150 лв може да се купи отлична пръчка като за сефте.
Според мен дължина от 3,90 м. е добър избор и задължително с 3 върха.
:shock: Колега какво приказваш?Ти да не взимаш по 3000лв.заплата че си готов да дадеш 150лв.(и сигурно още толкова за макара)за пръчка за УЧЕНЕ?
Колега tazy взе ми си фидер LINE WINDER-FEEDER CLASSIC 3,30м.-30лв.(3върха) цена от 18до 30лв(2,70-3,30м)..Пръчка по дълга от 3,30 няма смисъл да взимаш-защо?Сам ще разбереш...Аз позвам такъв и мислех да си взимам по скъп за този сезон но съм изключително доволен от него и няма да го сменям!!!
Запомни!!!-В повечето случай ако монтажа ти е калпав и пръчка за 1000лв. няма да ти хареса....затова прочети за монтажите!!!
Изображение
antonn
новобранец
новобранец

какво ползвам аз

Мнение от antonn »

фидерът е страхотен, на 3.60 е прилично твърд и за по-едри риби:
http://www.vidrax-fishing.com/catalog/p ... ts_id=1169
за макара ползвам това, размер 2500:
http://shop.fishing-mania.com/viewreels_3.php?id=5023
Бачо Илия
учете се от него
учете се от него

Фидер

Мнение от Бачо Илия »

Имам и от двата ценови варианта , и от най-високия клас и от най-евтините , които не са карбонови с дължина 3.30/3.60 .Като че ли нещата зависят най-вече от "задфидерното" устройство и монтажите. Вчера например , колегата "shekira" ловеше ситните мряни с фидер 3.30 , от 22лева , с тежест 1.5/3.5гр. на "отпускане" на линията , а аз ги ловях "на дъно" с телемач с акция 80гр и тежест 2.5/5.0гр , пак на отпускане- такова имахме по калъфите след като Домлян отпадна. Така че въпроса е доста сложен- по добре вземи един по-простичък и подхващай монтажите и методиката.... По-нататък , ще прецениш какво, от колко и т.н.
Изображение
tazy
новобранец
новобранец

Мнение от tazy »

Вижте какво , всички опряхте до цена . Умишлено не посочих цена защото исках да видя достатъчно мнения относно изискванията за една такава пръчка. Аз мога да си купя и от 20 и от 200лв. стига да съм обеден че това е верния избор. Риболова е моя страст и за това обичам да се глезя. Почти винаги харесвам най-доброто, стига да си си заслужава. От опит съм разбрал че скъпите и маркови неща почти винаги са успешен избор. Никога не съм ловил с фидер и в това се състои моята невежест. Не знам какви точно качества трябва да притежава един фидер. Ето затова се обръщам към вас.
Аватар
CERRUTI
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от CERRUTI »

tazy написа:Вижте какво , всички опряхте до цена . Умишлено не посочих цена защото исках да видя достатъчно мнения относно изискванията за една такава пръчка. Аз мога да си купя и от 20 и от 200лв. стига да съм обеден че това е верния избор. Риболова е моя страст и за това обичам да се глезя. Почти винаги харесвам най-доброто, стига да си си заслужава. От опит съм разбрал че скъпите и маркови неща почти винаги са успешен избор. Никога не съм ловил с фидер и в това се състои моята невежест. Не знам какви точно качества трябва да притежава един фидер. Ето затова се обръщам към вас.
Ами тогава отговора е някаде тук:
http://forum.nariba.com/viewforum24.html
Изображение
вълк1
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от вълк1 »

Помисли си много добре относно фидера,ако ще гониш големи риби
се отказвай от него ,иначе имаш богат избор от пръчки на добри
цени! Успех!
Бачо Илия
учете се от него
учете се от него

Мнение от Бачо Илия »

вълк1 написа:Помисли си много добре относно фидера,ако ще гониш големи риби
се отказвай от него ,иначе имаш богат избор от пръчки на добри
цени! Успех!
А , защо да се отказва от фидера за големи риби- никакъв проблем няма за хващане с прът тип "FEEDER" на всякакви риби , особено пък големи... и колко големи да са дето да се откажеш :roll: Той човека е чел / непрочел че имало някаква въдица , дето се казвала така , пуснал тема дето да питал , ама то не за цената а за какво ставало дума щото не знаел , но иначе нямало проблем за какъвто и да е прът... Ми има си подфорум за 'ФИДЕР' , да чете там и да пита конкректно и в конкректна тема...
Изображение
Regar
фен клуб-скобар

Мнение от Regar »

Преди да да си вземеш фидер трябва да си наясно с местата, където най-често ще го ползваш - в спокойна или в течаща вода. Ако ловиш предимно по реки със средно и силно течение или търсиш далечно замятане вземи пръчка с по-висока акция (90-120 и нагоре). Ако наблягаш на язовирния риболов и дистанция 20-40 метра спокойно можеш да вземеш и пръчка в рамките на 60-80.
Пръчки с дължина 3,30м се водят Light feeder, 3,60m - Medium feeder и 3,90m - Heavy feeder.
Както предполгам знаеш, една от тънкостите при този риболов е да се научиш да замяташ в една и съща точка. Опита ми покзва, че с по-дългата пръчка е значително по-лесно да се постигне това и именно поради тази причина посочих 3,90м. като най-добра дължина.
Желая ти успех
Аватар
Тони 72
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Тони 72 »

Имаш ЛС.
Наслука!
Публикувай отговор

Обратно към “Въдици и макари”