Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Лодки и сонари
naRiba.com

Форум

Избор на двигател, въпрос.
Модератори: emo vasilev, Кърцата
Избор на двигател, въпрос.
здравейте колеги нов съм във форума и въобще в риболова миналата година един приятел буквално ме натика в колата и отидохме за риба, и на мен като взе че ми хареса от тогава на сам имам ли свободно време все ходя някъде. Та тази година си купих и лодка 3,60 някой можели да ми помогне в избора на мотор колко коня трябва да е за тази лодка спрял съм се на Ямаха или сузуки предварително благодаря и наслука
- kaleeff
- ще става разбирач
Re: зов за помощ
На самата лодка нямаш ли една плочка с информация до колко конски сили може да е мотора? Другото е маркетинг 

Фен-клуб Таранка!
- barutchiata ©
- Администратор
Както каза колегата kaleeff, на лодката трябва да имаш една плочка с данните за лодката . Там пише и какъв двигател е подходящ за самата лодка. Обикновено пише минимум и максимум. Аз лично предпочитам да взимам максимума конски сили. Иначе марки много, както и фенове.
- bokser
- ще става разбирач
Според финансовите възможности и ако има такива - максимума, който пише на табелката! 

+1bokser написа:Според финансовите възможности и ако има такива - максимума, който пише на табелката!
Re: Избор на двигател, въпрос.
Според мен, двигателя трябва да е съобразен с начина ти на риболов и водоемите които ще обикаляш. Аз съм 2 години с електрически и нямам забележки, но основно съм за пъстърва. Ако ще ходиш на големи язовири и трябва да се придвижваш бързо от едно място на друго, електрическият не върши работа. Според мен, по-голям двигател от този, който може да изкара лодката ти с 3ма души на глисаж не ти е необходим. И от финансова, а и от друга гледна точка. Разбира се, ако финансите не са проблем, и имаш колесар, скачай на максимума от табелата.
Необходимата мощност за глисиране се изчислява като приблизително 1 к.с. от мотора изкарва на глисаж 30-40 кг., според моите опити със Зодиак F&H 3.8м.
Ако няма табела на лодката, значи си за платна..... шега
Необходимата мощност за глисиране се изчислява като приблизително 1 к.с. от мотора изкарва на глисаж 30-40 кг., според моите опити със Зодиак F&H 3.8м.
Ако няма табела на лодката, значи си за платна..... шега

- kalin_80
- вече хвърля и на тежко
Re: Избор на двигател, въпрос.
С няколко думи колега ти трябва мотор 15hp. Може и 10 но с 15-та ще се движиш по добре.