Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на мач
naRiba.com

Форум

Твърд калъф за мач
Модератор: Paublo_Eskobar
Твърд калъф за мач
Колеги каква дължина калъф е оптимална за мач с транспортна дължина 145 см.
Re: Твърд калъф за мач
artur написа:Колеги каква дължина калъф е оптимална за мач с транспортна дължина 145 см.
Колега можеш да ползваш и калъфи 1.50 и 1.70 транспортна дължина,аз ползвам 1.50 понеже е по къс и заема по малко място.
- azareus
- ще става разбирач
Най-добре си вземи един твърд калъф на Филстар 1.50, ако нямаш намерение да си взимаш мач 4.50. Но по-добре си вземи двоен щото утре като вземеш 2-ри мач или фидер примерно, да не се чудиш къде да го сложиш и него. Според мен тези на Филстар и на Фокус са идеални на Формакс също са много добри , но малко по-скъпи. Успех в избора.
"Основен недостатък на човека е, че не предвижда буря, когато времето е хубаво..." /Макиавели/
Благодаря,имах съмнение,че 1.50 ще стане но щом става ще взема такъв.
+1azareus написа:Най-добре си вземи един твърд калъф на Филстар 1.50, ако нямаш намерение да си взимаш мач 4.50. Но по-добре си вземи двоен щото утре като вземеш 2-ри мач или фидер примерно, да не се чудиш къде да го сложиш и него. Според мен тези на Филстар и на Фокус са идеални на Формакс също са много добри , но малко по-скъпи. Успех в избора.
- Port_Royal
- разбира нещата
+1azareus написа:Най-добре си вземи един твърд калъф на Филстар 1.50, ако нямаш намерение да си взимаш мач 4.50. Но по-добре си вземи двоен щото утре като вземеш 2-ри мач или фидер примерно, да не се чудиш къде да го сложиш и него. Според мен тези на Филстар и на Фокус са идеални на Формакс също са много добри , но малко по-скъпи. Успех в избора.
Бъди себе си, доверявай се на вълшебството, следвай сърцето си, мечтай по много и се забавлявай!
Аз така се преебах. По-добре е да вземе на 170 или 160 (друга марка защото филстар нямат)azareus написа:Най-добре си вземи един твърд калъф на Филстар 1.50, ако нямаш намерение да си взимаш мач 4.50. Но по-добре си вземи двоен щото утре като вземеш 2-ри мач или фидер примерно, да не се чудиш къде да го сложиш и него. Според мен тези на Филстар и на Фокус са идеални на Формакс също са много добри , но малко по-скъпи. Успех в избора.
Мача ми е 420 и в еденичен 150 на филстар влиза ,но в двойният не може. На снимката се вижда защо.
- Прикачени файлове
-
- IMG_20140520_185009.jpg (2.21 MiB) Преглеждано 2400 пъти
Маска за лице с краставица: Oбелва се и се нарязва.Добавя се олио и оцет.Изяжда се с ракия.Лицето се разтяга в блажена усмивка и поруменява.
- stefan4etoo
- сериозен играч
Моя е на филстар двоен 1.50 като на снимката, мача ми е на 4.20 (148 см и си влиза)Не знам в твоя защо не щеmartineti написа:Аз така се преебах. По-добре е да вземе на 170 или 160 (друга марка защото филстар нямат)azareus написа:Най-добре си вземи един твърд калъф на Филстар 1.50, ако нямаш намерение да си взимаш мач 4.50. Но по-добре си вземи двоен щото утре като вземеш 2-ри мач или фидер примерно, да не се чудиш къде да го сложиш и него. Според мен тези на Филстар и на Фокус са идеални на Формакс също са много добри , но малко по-скъпи. Успех в избора.
Мача ми е 4.20 и в еденичен 150 на филстар влиза ,но в двойният не може. На снимката се вижда защо.

Както се вижда от снимката на двойния края на циповете е разположен по-ниско. Мача е браунинг на 4.20 транспортната дължина не съм я мерил.
Маска за лице с краставица: Oбелва се и се нарязва.Добавя се олио и оцет.Изяжда се с ракия.Лицето се разтяга в блажена усмивка и поруменява.
- stefan4etoo
- сериозен играч
Видях че е по ниско ципа ама ето как влиза моя на 4.20(148 см.)в моя калъфmartineti написа:Както се вижда от снимката на двойния края на циповете е разположен по-ниско. Мача е браунинг на 4.20 транспортната дължина не съм я мерил.

Зачудих се понеже мача ми е влизал в същия но не моя калъф ,както и в други модели двойни на 150 см.Пък моя да е с по дълги ципове не ми се вярва,ма знае ли човек.
Пробвай да надигнеш ципа малко с ръка(така влиза моя)и дано стане

И с напъване съм пробвал. Да ама не. Въпрос на сантиметър - сантиметър и половина. Калъфа е чисто нов като разликата със стария модел е само един надпис "pro" Както и да е. Реших си проблема с един калъф на 170 см

Взех си въпросния Филстар Про и за мое облекчение мача влиза.Но наистина ако транспортната дължина е повече от 146 см мисля,че няма да влезе.
Абе с много напън влиза, но не се знае кога ще се счупи въдицата при напъванетоartur написа:Взех си въпросния Филстар Про и за мое облекчение мача влиза.Но наистина ако транспортната дължина е повече от 146 см мисля,че няма да влезе.

Радвам се ,че ти свърши работа.
Колега продаваш ли двойният Калъф на 1.50cm?
- tonio.totev
- научил се да хвърля
И аз си търся двоен твърд на 1.60 или 1.50 до 50 лева но нещо не намирам. Тези на Focus и Filstar ми харесват , но са над 70лв. Намерих един на Browning за 49лв. , но пък той е 180см