Къде се намирам:
Относно Сайта
Разни
naRiba.com

Форум

Прехвърляне на първо майчинство при започване на второ ?
Модератор: dantho.mihov
- d_bozhkov
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Прехвърляне на първо майчинство при започване на второ ?
Така.... Тъй като търсихме отговор на тоя въпрос из женските форуми ,ама никой не ни отговори , ще си изложа проблема и тук ,дано някой да се е сблъсквал с подобен проблем.Де що счетоводителки и социални работнички питах и не можаха да ми дадат ясен отговор.
Че проблема е следния : Направо копирам въпроса зададен от жената в женските форуми (където никой не и отговори ) :
Че проблема е следния : Направо копирам въпроса зададен от жената в женските форуми (където никой не и отговори ) :
Моят случай е следния:
Синът ми е роден на 05.05.2007 г. Оттогава съм в майчинство.В момента съм бременна отново (да наистина малко набързо) като термина ми е юни месец 2008г.Тъй като ще се застъпят 2 те майчинства искам да запитам как стои въпроса в моя случай.Ще мога ли да прехвърля първото майчинство на мъжа си (а аз да започна да ползвам 2 рото) и какви декларации и действия трябва да предприема? Благодаря предварително , ако някой може да ми помогне !

Насакото Яката:ма странен човек си...като кажа "да ВИ *ба ***ката майна" сьм се ЗАЯЖДАЛ..като кажа нещо по деликатно-не се разбира..бе цел живот ли така ще си прекарам-НЕРАЗБРАН
- петър власев
- разбира нещата
- AL KAPONE
- кандидат преподавател
Re: Прехвърляне на първо майчинство при започване на второ ?
d_bozhkov написа:Така.... Тъй като търсихме отговор на тоя въпрос из женските форуми ,ама никой не ни отговори , ще си изложа проблема и тук ,дано някой да се е сблъсквал с подобен проблем.Де що счетоводителки и социални работнички питах и не можаха да ми дадат ясен отговор.
Че проблема е следния : Направо копирам въпроса зададен от жената в женските форуми (където никой не и отговори ) :Моят случай е следния:
Синът ми е роден на 05.05.2007 г. Оттогава съм в майчинство.В момента съм бременна отново (да наистина малко набързо) като термина ми е юни месец 2008г.Тъй като ще се застъпят 2 те майчинства искам да запитам как стои въпроса в моя случай.Ще мога ли да прехвърля първото майчинство на мъжа си (а аз да започна да ползвам 2 рото) и какви декларации и действия трябва да предприема? Благодаря предварително , ако някой може да ми помогне !

Когато се издигаш, приятелите ти разбират кой си.
Когато падаш, разбираш кои са приятелите ти.
Когато падаш, разбираш кои са приятелите ти.
- krokibg
- учете се от него
Аз пък имам три деца и до сега никога не съм питал жената взима ли,невзима ли.Заради въпроса зададен от колегата,попитах жена ми дали взима майчинство и знаете ли какво ми отговори,направо ме утрепа.Имала си пълно право да ги получава ,толкова колкото и се полагат за трите деца,но постоянно се зблъсквала със разни проблеми и спънки.До сега нищо не ми е казала пък и аз не съм я питал,защото си ги издържам,но тя решила да си ги взима за женски и нужди и дреболийки за децата по кафетата,но ядец.От скоро се е управила но със страшни разправий и тичане.Никъде я няма тази простотия нашата,защото вместо да ги дават както е по закон,те или подписват майки и крадът парите или нарочно си ги оставят по министерствата пак със същата цел.
Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!
Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
- d_bozhkov
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Абе по-закон Аз ,ама знае ли човек ,пък и смее ли да попитапетър власев написа:колега Божков
отивай и се регвай в www. odit.info
там всички са счетита и мисля че ще получиш адекватен отговор
успех
Ти ли си майстора на тези деца![]()

Вече се регнах в одита и мисля,че намерих мещо подобно.
Пари май наистина няма да получа ,ама май мога да ползвам останалата отпуска за гледане на първото .Само не знам,дали ще получавам моята заплата или на жената !
Сега писах да получа отговор.
А иначе ето нещо като моя случай :
Имам следната ситуация: Една от собственичките на фирмата е в майчинство в момента и и остават още два месеца.Но в същият този период се очаква следващото бебе.Мога ли да прехвърля тези оставащи два месеца на бабата,която е също самоосигуряваща се във фирмата,а на нея да си тегля вече новите болнични? 2.Каква декларация трябва да подам за това обстоятелство,че се прехвърля майчинството на бабата ? Само във фирмата или и в РУСО трябва да нося нещо?
Ако някой може да ми помогне ще съм му много благодарна
Re: Застъпване на майчинство тина (гост) 21.09.2006 08:52
относно прехвърлянето на майчинството:
страни - майката, която дава съгласие за ползване на отпуска; осигурителя на майката; бабата, която ще ползва отпуска и нейният осигурител;
няма проблем да го прехвърли на бабата, която е самоосиг.се, при условие , че се осигурява и за ф.ОЗМ към деня на прехвърляне на майчинството
отпуска се ползва от бабата въз основа на писмено заявление, започва от деня посочен в заявлението
към заявлението се прилагат: Декларация - прил.2 и Справка - прил.3 към чл.46, ал.3 / от НРВПО/;
декларацията се попълва от майката, а справката от предприятието на майката
ползването на този отпуск от бабата няма да се прекрати, когато майката ползва др.вид отпуск - за бременност и раждане на др.дете
така, че прехвърляйте го

Насакото Яката:ма странен човек си...като кажа "да ВИ *ба ***ката майна" сьм се ЗАЯЖДАЛ..като кажа нещо по деликатно-не се разбира..бе цел живот ли така ще си прекарам-НЕРАЗБРАН