Спининг или тролинг?

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
Аватар
iogo
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от iogo »

Да, тролинга изисква много примамки и натрупан опит.
Тези които е показал Кроки и при мен ловят.
Кроки, ползваш сонар вече предполагам.... :lol: ?
Вземи си някое Юзури, СтрайкПро, Култива и Салмо.
Симбат, ДийпДайвъра за мен е един от най-ловящите воблери при тролинг по язовирите и лови всякаква риба. За морски риболов не мога да кажа нищо.
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

Його,както ти писах и преди,още от първите сонари който влезнаха във българия,го имах но тогава нямаше тролинги и т.н.Сега със тролинга и лодките си е предимство човек да има и аз съм със Хуминбърд ..дрън,дрън,от 800 и незнам си колко лева.Пак се убедих ча е превъзходен помощник за следене на релефа,дълбочината и рибата,но пак е нужно гледащия горе да си знае и разбира от хобито,иначе той - сонара риба не лови :wink: :lol: :lol: :lol: Знам че си съгласен със мене по този въпрос.Мислех да взема пак същата марка но по скъп,3D,цветен,4ри лъчев - 1680лв, но го купих за Румен горе за Иваиловград но добре че не се набутах,върши абсолютно същата работа и за моя изненада и той не лови риба :lol: :lol: :lol: Надявам се да извадят някой префектен модел със добър дисплей и перфектна графика за да си сменя сонара със нов.Иначе,ако погледнем реално,понеже спорих без да съм пробвал дълго време сонар и на основата на няколко проби от едно мостче,неможах да се убедя във ползите от сонар и да ги оценя по-достоинство.Но аз съм сериозен човек и когато греша си признавам грешките,и сега пред всички колеги от форума си признавам че че не бях напълно прав относно СОНАРИТЕ :!: :!: :!:

Синбад, воблерите които си купил са си супер и ще си дават много риба,особенно TailDenserite които са най от дясно на снимката,но си вземи и 30ft-вите,не подценявайте дълбоко газещите защото едрите екземпляри са на дълбокото.Що се отнася до Шат Раповете и те си работят но си е важна и разцветката и то много.Фат Раповете които си взел са от новите модели Глаз,но си вземи по-големите от всички разцветки,наистина са много уловисти /миналия сезон за мен си бяха хит/.Що се отнася до подаръците,не съм човек дето няма възможности да си купува воблери но за съжаление,тези които си снимал/Тайл Денсерите/ със NEW на кутийте,тук ги няма и ако внесат,внасят малко бройки и трудно се намират.Затова ще те помоля ако може да ми ги купиш и пратиш по Е-Конт,по два но от различните големини.Ще ти бъда много задължен ако ме снабдиш със Тайл Денсерите може и по три - 7,9 и 11 сантиметровите.Ако имаш възможност ми пусни едно ЛС че да уточним нещата.Предварително ти благодаря.Ще отворя галерията ти и ще уголемя снимката,ако мога да видя номерата и точните разцветки,че един цвят си лови повече от друг и е от голямо значение,за да не стои във кутията а да работи.За сега толкова че трябва да отивам да си чистя сервиза че трябва да го пускам да работи.До довечера
Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!

Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
Аватар
GODzillata
и господ не е толокова добър

Мнение от GODzillata »

Я вижте тези снимки: http://picbg.net/album_folder.php?u_id= ... f_id=10113 - руснаците как и с КАКВИ воблери тролят! :roll:

Някой ползвал ли е такива? Вижте, че са с тъпи муцуни... :shock: :arrow: http://picbg.net/pic.php?u=16127XPzqb&i=95137
На риба - като на война! Fish'n'chicks! :mrgreen:
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...Изображение
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

Ей,ти се появи бе скитня.Хсено,къде ходиш,да не беше пак по Ивайловград или си намерил друг форум ???

Аватар
barutchiata ©
Администратор
Администратор

Мнение от barutchiata © »

GODzillata написа:Я вижте тези снимки: http://picbg.net/album_folder.php?u_id= ... f_id=10113 - руснаците как и с КАКВИ воблери тролят! :roll:

Някой ползвал ли е такива? Вижте, че са с тъпи муцуни... :shock: :arrow: http://picbg.net/pic.php?u=16127XPzqb&i=95137

Винаги съм се възхищавал на руската школа! Обаче тука има много неизвесни!?!?Дали с тези воблери се лови с или без даунригер, и според сонара къде е рибата?Другото неизвесно е какви са параметрите на воблерите.Аз ги виждам като попери ама е по важно какво пише на кутийката.За знаещия и имащ даунригер е безпроблемно да лови с попер на 2 или 20м.
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

Така ли му казват на зимния риболов вече :?: :wink: :lol:

Аватар
GODzillata

Мнение от GODzillata »

barutchiata написа:
GODzillata написа:Я вижте тези снимки: http://picbg.net/album_folder.php?u_id= ... f_id=10113 - руснаците как и с КАКВИ воблери тролят! :roll:

Дали с тези воблери се лови с или без даунригер
С даунрингер.
...ъъъ...тролинг без даунрингер има ли?
Аватар
barutchiata ©
Администратор
Администратор

GODzillata написа:
barutchiata написа:

Дали с тези воблери се лови с или без даунригер
С даунрингер.
...ъъъ...тролинг без даунрингер има ли?
:lol: :lol: :lol:
Усещам закачката от твоя страна, обаче досегашната ни действителност е такава.Те тези където си имат удобствата нямат притесненията с воблерите кой на колко гази. :lol: :lol:
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

Аз пък да ви кажа,немисля че бих искал да ползувам разни приспособления и да си развалям кефа.То пускане,щипки,мерене на дълбочини и т.н.Цялата магия на спокойствието и удоволствието от риболова се губи.Даже и при смяната на воблера,ако не си пуснал правилния,трябва да се съобразяваш със ДаунРингери и тям подобни съоръжения,което отнема време.Ако примерно ловиш на най-дълбокото,то трябва рибата да е там и във големи количества.Това лятото го няма.Рибата е пръсната и си ловуват сами,или на малки групи.Това са моите наблюдения и така мисля.Но нека някой който е ползувал такава джаджа,да каже какво мисли.До сега обаче никой не е казал че е използувал това приспособление постоянно.По лесно е да си пуснеш спокойно воблера за дълбочината на която са рибите и това е.Немисля че е рационално,само те бави и ангажира.Но нека оставим хората да пробват и да си кажат дали им върши повече работа от воблера който си слиза на определената дълбочина и без това устройство.Успех и не искам да ангажирам никой със моето мнение.Дано някой го е ползувал и да обясни за какво става въпрос и дали е ефикастно!!!

P.S За воблерите от линка на Годзилата,също мисля че са попери,но докато не се видят от близо нищо немога да кажа.Другото което мисля че поперите неса направени да се лови със тях на 5,10 или 15 метра а на повърхноста.Водят се със подсечки и аз та ка правя,но не съм видял някой да ги влачи.а може да има и такива,дето ги влачат,но те са без вдлъбнатини отпред и са си нормални но без лопатка.Те стават за дълбоководно влачене със ДаунРигер !!!

Аватар
GODzillata

Мнение от GODzillata »

Krokibg написа:P.S За воблерите от линка на Годзилата,също мисля че са попери,но докато не се видят от близо нищо немога да кажа.
Ето, виж :arrow: http://www.badger.ru/reviews/tackles/17549.php

:shock: Тия пък са някакви като клатушки :arrow: http://www.badger.ru/reviews/hits/16864.php

Тролингова примамка Phantom 24 :arrow: http://www.float.ru/fishing-tackles/Phantom-24.htm - интересна муцуна! :roll:

И в крайна сметка някой от този форум някога ползвал ли е даунрингер?

barutchiata написа:Те тези където си имат удобствата нямат притесненията с воблерите кой на колко гази.
Плаващ воблер, ако е потопен на 6 м. дълбочина с даунрингер, дали ще има правилна игра?
barutchiata, аз всъщност досега никога не съм тролил, но нещо съм се вдъхновил, купих си даунрингер, камара воблери и прочие джаджи и с нетърпение чакам пролетта, за да се пробвам. :wink: :D
Аватар
barutchiata ©
Администратор
Администратор

При троленето с даунригер е желателно да използваш воблери които газят възможно най-плитко, така контрола на дълбочина е по точен.А играта на воблерите няма как да се наруши, просто променяш точката на водене.Като вдигнеш върха на пръчката високо, воблера се движи по горе и обратно като потопиш върха.Още повече, че при даунригера примамката се движи на 10-20м от лодката.
Този риболов с даунригер съм го виждал в Италия.Иначе от 1996 година си троля без тази екстра.
Аватар
GODzillata

Мнение от GODzillata »

barutchiata написа:играта на воблерите няма как да се наруши, просто променяш точката на водене.Като вдигнеш върха на пръчката високо, воблера се движи по горе и обратно като потопиш върха.
При тролене с даунрингер ли?
Там май пръчката си стои неподвижно на стойката и не се мърда...
Искаш да кажеш, че спокойно на даунрингера мога да сложа плаващ воблер...т.е., че въобще няма значение вида на воблера?
Ivak
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Ivak »

Поне аз така си го обеснявам, но ако сложиш воблер който гази мног и го пуснеш на 6 метра с даунрингера, при околна дълбочина 7 метра , мисля че от самото газене на воблера ще има закачания по дъното :roll:

Я светнете малко, как става номера с влаченето в реките :roll:

Знам че е препорачително да се влачи по течението, но при положение че на Дунав е около 5 км, + 2-3 за да играе воблера не и ли идва бързо на рибата :roll:
Аватар
barutchiata ©
Администратор
Администратор

GODzillata написа:
barutchiata написа:играта на воблерите няма как да се наруши, просто променяш точката на водене.Като вдигнеш върха на пръчката високо, воблера се движи по горе и обратно като потопиш върха.
При тролене с даунрингер ли?
Там май пръчката си стои неподвижно на стойката и не се мърда...
Искаш да кажеш, че спокойно на даунрингера мога да сложа плаващ воблер...т.е., че въобще няма значение вида на воблера?
Ти дълбочината си я коригираш изцяло с даунригера, това му е предназначението.Нямаш нужда от дълбокогазещи воблери..Ловиш с такива които газят максимум 0,5-1м.Така нещата са точни и знаеш винаги на колко метра си.При стандартния метод(без даунригер) си влачиш но нямаш точна представа от дълбочината, понеже имаш фактори като скорост или на колко си спуснал зад лодката.Даунригера си носи тежеста на която има къс повод с щипка.А линията на въдицата се защипва със щипката, а воблера ти е на 15-ина метра от щипката.

Изображение
Аватар
GODzillata

Мнение от GODzillata »

barutchiata написа:а воблера ти е на 15-ина метра от щипката.
Аааа....ясно сега! Правилно....както и Ivak отбеляза, ако е потъващ воблера само ще заоре в дъното...
Мерси за скицата! :D

Гледах и разни други схеми, от които обаче останах с впечатлението, че воблера не е толкова далеч (15 м.) от щипката... :roll: :?:
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на хищници”