Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Риболов във Варненска Област? Рибарници, язовири, реки?
Модератор: sapuna
Re: Риболов във Варненска Област? Рибарници, язовири, реки?
За 4 год.,откакто Сдружението за напояване е собственик на язовир Николаевка, бреговете на язовира се превърнаха в сметище. Как така за 4 год. не можахте да отделите някой лев и да пуснете 4-5 човека да направят оборка около язовира. Искам да ви кажа че над 90% от отпадъците по брега на язовира подлежат на рециклиране и се изкупуват от пунктовете за вторични суровини. И в крайна сметка вместо в преразход за почистване може да се окаже че сте на печалба от изхвърлените отпадъци.Snnikolaevka написа:rado25 написа:Преди малко говорих с едно приятелче, което в момента е на Николаевка и каза че местата от който са снимани клиповете вече са заети, и то май за няколко дена. Как мислите дали вършат работа тези клипчета.
Преди малко бях на гоуфиша да си заверя билета. Такава опашка за риболовни билети не бях виждал![]()
, по едно време си мислех че може би днес са безплатни и затова има такъв голям наплив.
За 4 год.,откакто Сдружението за напояване е собственик на язовир Николаевка,не сме изразявали мнение и не сме изнасяли никаква информация.Риболовът е спорт и ако всички риболовци,вкл. колегата rado25, го възприемат като такъв,то нека да спортуват,а не да дават тенденциозна информация опитвайки се да подвеждат останалите колеги във форума.А там сме чели много по-неприятни неща,но не се намесвахме.Надявахме се с течение на времето колегите сами да добият реална представа за състоянието на водоема.В момента сме принудени да се намесим,защото отново някой си позволява да насажда недостоверна информация и"съмнения".
Колега rado25,въпреки твоите "съвети"и "съмнения" ,местата на водоема ще бъдат заети,поне докато успяваме да го поддържаме поне в това състояние.Ако сегашната реалност не ти харесва,водоема може да мине и без теб.
На слука,уважаеми риболовци!Пожелаваме ви успешен риболовен сезон!
Сдружение за напояване Николаевка.
Колкото до това какво е риболова, повярвайте ми отдавна съм го разбрал. Ако искате мога да ви изпратя колкото си искате клипчета и снимки с хванати, кепчосани, изкарани на брега и снимани с куката в устата риби, и след това пуснати във водата. Това че нямам публикувани във форума снимки и клипове не значи че нямам.
Snnikolaevka написа:отново някой си позволява да насажда недостоверна информация и"съмнения".
Под някой, мен ли имате в предвид. Защото ако съм аз, не бих казал че насаждам недостоверна информация и"съмнения". Бихте ли казали кой е човека от този клип http://vbox7.com/play:05972ff6f8" onclick="window.open(this.href);return false; Нима това не е момчето което събира таксите. Или пък този клип http://vbox7.com/play:77cd17a313" onclick="window.open(this.href);return false; репликите който се чуват от 34 до 50 сек. на случаен риболовец ли са или на човек който е обвързан по някакъв начин с язовира.
От сегашната реалност не ми харесва единствено, баналния вече БОКЛУК. Всичко друго си е нормално като за язовир които държи различни риби по големина, като малки и лесни рибки така и големи и трудни риби.А колкото до това дали може язовира да мине и без мен, да това е така. Само че сега ще ви разкрия една малка тайна. От всички съфорумници в този прекрасен форум аз сигурно имам най-много посещения годишно на вашия водоем и на пук на всичко ще продължавам да го посещавам. Защото за последните няколко години съм отделил прекалено много време и средства за да го разуча целия язовир като места, релеф, стръв, захранки, кога, къде, как и т.нт. И знаеш ли, на вас а и на всеки собственик, арендатор или концесионер на язовир му трябват точно хора като мен, а не като 90%от вашите посетители, който ловят с по 10 сопи и всичките на пружина с по не знам си колко куки на пружина и още толкова под и над нея. Николаевка е сигурно единствения частен язовир на който може да се види монтаж за риболов на шаран с по 6-8 и повече куки.Snnikolaevka написа:Ако сегашната реалност не ти харесва,водоема може да мине и без теб.
написа:Обърни си шапката с козирката назад. Шарана си мисли, че си тръгваш и започва да кълве.
Прав си колега.И ако може и аз да добавя нещо.Преди 2-3години със един колега решихме да разнообразим малко рибното богатство на този иначе мой любим язовир,като костур,сулка и щука.Миналата година гледах как някои РИБАРИ хващаха рибета от тях бебенца и в торбата
.Та мисалта ми е не само да се минава за таксата а да се проверяват и торби и живарници.Недейте опропастява иначе този така прекрасен водоем.

Абсолютно ..., миналата година се появиха дребни амурчета горе долу по педя и чувам на отсрещния бряг как някакъв чичка хванал едно, и хората около него го карат да го пусне. А олигофрена вика " първа риба не пускам, каквото ще да става" и си го пусна в живарника. Със сулките е същата работа, бебета по 10-12 см ги ловят на червейче и си ги прибират. А най-много ма е яд че и се хвалят. Питам го как е колега имали риба, а той ми вика, имам няколко ей такива сулки и ми показва малко повече от показалеца си. Единственото нещо което може да ме откаже да посещавам този язовир е месарите по брега. Взех да избягвам контактите със съседните рибари, защото чувам и виждам само простотии. Не мога да разбера как може да се хвали човек че за един ден е взел 15 кг. риба, като това са над 30 шаранчета. Остави моите предубеждения и разбирания ами то тая риба трябва и да се чисти, не ги ли мързи?Doncho69 написа:Прав си колега.И ако може и аз да добавя нещо.Преди 2-3години със един колега решихме да разнообразим малко рибното богатство на този иначе мой любим язовир,като костур,сулка и щука.Миналата година гледах как някои РИБАРИ хващаха рибета от тях бебенца и в торбата.Та мисалта ми е не само да се минава за таксата а да се проверяват и торби и живарници.Недейте опропастява иначе този така прекрасен водоем.
написа:Обърни си шапката с козирката назад. Шарана си мисли, че си тръгваш и започва да кълве.
От днес е в ход нова, „Рибарска афера”? Министърът на земеделието е издал предизборна заповед, с която разрешава риболова от 25 май, денят на изборите. Приканват се 300 хил. рибари със семействата си да тръгнат за риба още от петък. 100-годишни рибари казаха, че от незапомнени времена сезонът никога не се откривал преди юни, за да може рибата да си хвърли хайвера при поне 22 град. Сега водата във водоемите е 15 град. и не може да си хвърли хайвера. Заповедта на министъра е противозаконна и подбуда към бракониерство. Казват, че циганите не били рибари и ще ходят да гласуват за „европейското” бъдеще на рибарите.
Извадка от цитат , призовавам рибарите да запазим още 15 дена рибата във водоемите.
Извадка от цитат , призовавам рибарите да запазим още 15 дена рибата във водоемите.
Последно промяна от z0mbata на Сря Май 21, 2014 8:39 pm, променено общо 1 път.
-
- новобранец
За съжаление си абсолютно прав колега, сегашните ни управници имат интерес да гласуват колкото се може по-малко млади и интелигентни хора!!!z0mbata написа:От днес е в ход нова, „Рибарска афера”? Министърът на земеделието е издал предизборна заповед, с която разрешава риболова от 25 май, денят на изборите. Приканват се 300 хил. рибари със семействата си да тръгнат за риба още от петък. 100-годишни рибари казаха, че от незапомнени времена сезонът никога не се откривал преди юни, за да може рибата да си хвърли хайвера при поне 22 град. Сега водата във водоемите е 15 град. и не може да си хвърли хайвера. Заповедта на министъра е противозаконна и подбуда към бракониерство. Казват, че циганите не били рибари и ще ходят да гласуват за „европейското” бъдеще на рибарите.
извадка от цитат , призовавам рибарите да запазим още 15 дена рибата във водоемите
- lishev_64
- разбира нещата
Аз пък мисля, че не е прав колегата. Не съм чувал мнения на "100 годишни рибари", но благодарение на над 40 годишният си "стаж" и спомени в риболова, мога да твърдя, че при нормално развитие на температурите при пролетното затопляне, забраната винаги е падала през първия петък на месец юни. Било е на 01,06. но е било и на 07.06. При драстично разминаване на пролетното затопляне от нормалното, се налагат и съответните промени в сроковете на забрана, продиктувани от биологичните навици на рибите. При студени години забранителните срокове се изтеглят към по-късни дати, а при по-топли години (като тази), обратно.Водата, между другото, отдавна не е 15 градуса, а рибата почти навсякъде вече спря да мръсти. Аз не виждам никаква политическа "завера" в таз годишната дата.nasko3333bg написа:За съжаление си абсолютно прав колега, сегашните ни управници имат интерес да гласуват колкото се може по-малко млади и интелигентни хора!!!z0mbata написа:От днес е в ход нова, „Рибарска афера”? Министърът на земеделието е издал предизборна заповед, с която разрешава риболова от 25 май, денят на изборите. Приканват се 300 хил. рибари със семействата си да тръгнат за риба още от петък. 100-годишни рибари казаха, че от незапомнени времена сезонът никога не се откривал преди юни, за да може рибата да си хвърли хайвера при поне 22 град. Сега водата във водоемите е 15 град. и не може да си хвърли хайвера. Заповедта на министъра е противозаконна и подбуда към бракониерство. Казват, че циганите не били рибари и ще ходят да гласуват за „европейското” бъдеще на рибарите.
извадка от цитат , призовавам рибарите да запазим още 15 дена рибата във водоемите

Относно гласуването - всеки носи главата си, не да му прави сянка на оная му работа, а да мисли и разсъждава с нея. И каквито си ги изберем, значи такива заслужаваме!
НА СЛУКА... И НЕКА БЪДЕМ ЧОВЕЦИ !!!
-
- новобранец
За сетен път се убеждавам ,колко са верни думите"Всеки народ си заслужава управниците"!И за да не спамя повече ще дам малко инфо за Ботево.Предната събота го посетих-няма такъв кеф,над 100 рибки от 100гр. до килограм каракуда,амурчета и шаранчета и две късания на сериозни рибки,това само на мач.Заболя ме ръката да дърпам.Един съвет не хвърляйте храна-събират се много дребосъци,само царевица и гранули!Пътя е много коварен-завали ли няма излизане,аз съм с джипка и видях зор след ,като преваля!Успех!
Колега след защо смесваш рибарлъка със политиката,който ще гласува не може да го убедиш да ходи за риба,който не иска да гласува не можеш да го накараш да ходи да гласува,ще ходи за риба.Относно младите,извинявам се,нищо лично кам младите, но по е добре да ходят за риба,ако от тях трябва да зависи бъдещето.nasko3333bg написа:За съжаление си абсолютно прав колега, сегашните ни управници имат интерес да гласуват колкото се може по-малко млади и интелигентни хора!!!z0mbata написа:От днес е в ход нова, „Рибарска афера”? Министърът на земеделието е издал предизборна заповед, с която разрешава риболова от 25 май, денят на изборите. Приканват се 300 хил. рибари със семействата си да тръгнат за риба още от петък. 100-годишни рибари казаха, че от незапомнени времена сезонът никога не се откривал преди юни, за да може рибата да си хвърли хайвера при поне 22 град. Сега водата във водоемите е 15 град. и не може да си хвърли хайвера. Заповедта на министъра е противозаконна и подбуда към бракониерство. Казват, че циганите не били рибари и ще ходят да гласуват за „европейското” бъдеще на рибарите.
-
- новобранец
Колега не съм съгласен!Аз също не съм първа младост,но надеждата ми е в младите хора.Нашето поколение е осакатено, все пак сме израснали в едно друго време!Те са хората ,които ще променят държавата ни!Nasko64 написа:[quote="nasko3333bgКолега след защо смесваш рибарлъка със политиката,който ще гласува не може да го убедиш да ходи за риба,който не иска да гласува не можеш да го накараш да ходи да гласува,ще ходи за риба.Относно младите,извинявам се,нищо лично кам младите, но по е добре да ходят за риба,ако от тях трябва да зависи бъдещето.
-
- вече хвърля и на тежко
Snnikolaevka написа:rado25 написа:Преди малко говорих с едно приятелче, което в момента е на Николаевка и каза че местата от който са снимани клиповете вече са заети, и то май за няколко дена. Как мислите дали вършат работа тези клипчета.
Преди малко бях на гоуфиша да си заверя билета. Такава опашка за риболовни билети не бях виждал![]()
, по едно време си мислех че може би днес са безплатни и затова има такъв голям наплив.
За 4 год.,откакто Сдружението за напояване е собственик на язовир Николаевка,не сме изразявали мнение и не сме изнасяли никаква информация.Риболовът е спорт и ако всички риболовци,вкл. колегата rado25, го възприемат като такъв,то нека да спортуват,а не да дават тенденциозна информация опитвайки се да подвеждат останалите колеги във форума.А там сме чели много по-неприятни неща,но не се намесвахме.Надявахме се с течение на времето колегите сами да добият реална представа за състоянието на водоема.В момента сме принудени да се намесим,защото отново някой си позволява да насажда недостоверна информация и"съмнения".
Колега rado25,въпреки твоите "съвети"и "съмнения" ,местата на водоема ще бъдат заети,поне докато успяваме да го поддържаме поне в това състояние.Ако сегашната реалност не ти харесва,водоема може да мине и без теб.
На слука,уважаеми риболовци!Пожелаваме ви успешен риболовен сезон!
Сдружение за напояване Николаевка.
От както вие стопанисвате водоема, има доста подобрения от към управленческата част, никой не оспорва това. Това което искаше да каже Радо е че, повечето риби които са пуснати обратно са заплатени от ВАС евала за което но това не е правилно, в смисъл хората трява да пускат по големите а защо не и по малките риби без да им бъде предлагано възнаграждение. Но едва ли това ще стане скоро с този наш манталитет, едва ли. Продължавайте все така само не спирайте да се опитвате да опазите този така скъп и хубав варненски водоем. Аз винаги ще ходя там защото е хубаво защото няма по красив водоем в Варненско.
Поздрави и само напред!!!
И по-голям контрол.Така ще се запази този красив водоем.
Ако седнеш внимателно да прочетеш поста ми ще разбереш , че е цитат от някъде другаде , ако пък малко поразсъждаваш ще видиш че призива ми е бил не някой да гласува или не , а да пуска улова в близките дни докато се постопли .Nasko64 написа:Колега след защо смесваш рибарлъка със политиката,който ще гласува не може да го убедиш да ходи за риба,който не иска да гласува не можеш да го накараш да ходи да гласува,ще ходи за риба.Относно младите,извинявам се,нищо лично кам младите, но по е добре да ходят за риба,ако от тях трябва да зависи бъдещето.nasko3333bg написа:За съжаление си абсолютно прав колега, сегашните ни управници имат интерес да гласуват колкото се може по-малко млади и интелигентни хора!!!z0mbata написа:От днес е в ход нова, „Рибарска афера”? Министърът на земеделието е издал предизборна заповед, с която разрешава риболова от 25 май, денят на изборите. Приканват се 300 хил. рибари със семействата си да тръгнат за риба още от петък. 100-годишни рибари казаха, че от незапомнени времена сезонът никога не се откривал преди юни, за да може рибата да си хвърли хайвера при поне 22 град. Сега водата във водоемите е 15 град. и не може да си хвърли хайвера. Заповедта на министъра е противозаконна и подбуда към бракониерство. Казват, че циганите не били рибари и ще ходят да гласуват за „европейското” бъдеще на рибарите.
Днес на засмяново ВИП , най-грешните 20 лв които съм похарчил през живота си , трима души , 20 шаранчета по 400-500г
-
- новобранец
Рашо написа:rado25 написа:150 km за едната Николаевка аз лично не бих бил http://www.nariba.com/forum/viewtopic.php?f=1&t=87600" onclick="window.open(this.href);return false;vasko76 написа:Някой би ли казал какво става на Николаевка в момента,има ли някакъв риболов? А също и дали вече се е раздвижил толупа ,че не ми се бие 150 км напразно.
Я сега да видим дали не си струва...
http://vbox7.com/play:77cd17a313" onclick="window.open(this.href);return false;
http://vbox7.com/play:9039dbacab" onclick="window.open(this.href);return false;
http://vbox7.com/play:05972ff6f8" onclick="window.open(this.href);return false;
http://vbox7.com/play:f619bcafe5" onclick="window.open(this.href);return false;
- svilen_sa6kov
- разбира нещата
Айде - дойде сезона и па се почна с рекламата.
Ама що поне един не напише - аз съм ..... - собственик на язовир ......, зарибил съм със........,таксата ми е ........ и тогава да постне клипчетата.
Ама що поне един не напише - аз съм ..... - собственик на язовир ......, зарибил съм със........,таксата ми е ........ и тогава да постне клипчетата.
По- добре детето с въдица в ръката
, отколкото пред видеоиграта
.