Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Накъде около Хасково
Модератор: sapuna
- pathfindar
- научил се да хвърля
Накъде около Хасково
Май е време и аз да драсна някой ред,щото няма прясно инфо за Хасковски регион .Тия дни понеже имах повечко време покрай празниците пообиколих няколко язовира и реших да споделя.Първо ходих до с.Елена-водоема е преди селото вляво.Времето беше тихо и слънчево без вятър.Н язовира имаше 5-6 мангала на на плитката вода без удар от сутринта дори и каракуда.Собственика и негови авери бяха нахвърляли 10 пръчки с различни видове стръв,но уви и при тях греда.Това ми беше достатъчно,запалих гумите и да ме няма.Следващата дестинация беше яз.Момино,който се намира наблизо.На язовира нямаше грам човек освен арендатора и баща му,и понеже се познаваме от няколкото ми излета там ги разпитах откровено каква е хавата при тях и те си казаха,че в момента рибата не е много активна особено за дънен риболов.Излизала само каракуда на плувка и то на определени места.Благодарих им и отново на път.Бяха ми похвалили едно водоемче и се запътих натам.Въпросното място се нарича яз.Надежден и се намира на 4-5 километра от Харманли.Приятно местенце на пръв поглед,момчетата са мераклии,зарибили са го с едра риба от порядъка на 15-20 килограмови амур и шаран,както и сом ,толстолоб и т.н.С две думи ще се практикува риболов тип хвани-пусни.Щяло да има удобства за рибарите от рода на каравани за преспиване с нисък наем-10 лв(ако не ме е послъгал разбира се).Таксата е 5 кинта,но засега не се знае дали ще може да се нощува.Има направени три платформи във водата, от които може да се лови.Имаше доста хора ,които изкарваха на плувка много каракуда ,но с шарко никой не можа да се похвали.Смятам, че има перспектива в този водоем но ще изчакам да се активизира мустакатия и атака.Продължих нататък и се озовах на яз.Ябълково(малкия преди селото).Миналия сезон имах 2-3 посещения там и доволно.Оказа се обаче ,че тази година правилата са нови.Забранени са всякакъв друг вид стръв освен протеиново топче с монтаж на косъм.Не знам защо са решили така но както и да е.В момента активноста много малка понеже водата е студена, сиреч чакат се по топли дни.Минах през Бодрово-там си е все същото за тази част от сезона,които ходи редовно знае(маломерни шаранчета и много каракуда).И последно,в събота реших да намокря кордите и се запътих към един похвален от познати язовир.Нарича се Бели пласт и се намира в селото.Основния път до язовира беше непроходим освен с бтр или верижна машина-яко мазало след тези дъждове.Наложи се да спираме колите на 60-70 метра от язовира на една поляна и всичкия багаж на ръце до долу.Както и да е, понеже ходя за пръв път там и нямах никаква информация застанах на плитката част(логично за тази част от сезона),но се оказа че съм в грешка,при разговор със собственика по късно.Оказа че водоема е доста плитък и водата вече се постоплила,което обяснява и ранната активност на амура.През деня се изкараха няколко амура с доволни размери,тук таме някоя бяла риба и шаран.Ще го посетим пак като поизсъхне почвата,че е кофти да газиш в тия калища.Айде от мен толкоз надявам се,че съм бил полезен с информацията.И между другото яз.Мандра в момента е спрян за риболов временно заради неуредици на собствениците с ИАРА.
Re: Накъде около Хасково
Прекрасна информация колега, успех и следващия път. Аз само за Брезово мога да кажа защото само там съм бил за сега последните месеци. Много готин язовир с всякакъв по вид и по размер риба, лично за нашата групичка беше супер излет а и си направихме нормата
. Глася се за Бодрово скоро и Оризово, Леново може би. Някой ако има инфо за тези или околни на тях нека сподели. А на Доспат сефте хващах пъстърви миналата седмица на метод фидер с паста берклей, изкефен съм. Малко ни валя но това е част от риболова
по нашия край казваме сух ГЪЗ риба не яде

- Прикачени файлове
-
- ето и наградата, върхът като за новобранци кат нас ....
- 2014-04-27_14-34-54_130.jpg (1.32 MiB) Преглеждано 3220 пъти
-
- 2014-04-26_16-57-50_111.jpg (1008.86 KiB) Преглеждано 3220 пъти
-
- красота ;)
- 2014-04-26_08-50-06_73.jpg (1.11 MiB) Преглеждано 3220 пъти
-
- чак и дъждовник а :D
- 2014-04-26_07-27-26_531.jpg (1.95 MiB) Преглеждано 3220 пъти
- тончо тончев
- фен клуб-скобар
яз.Надежден и се намира на 4-5 километра от Харманли.Приятно местенце на пръв поглед,момчетата са мераклии,зарибили са го с едра риба от порядъка на 15-20 килограмови амур и шаран,както и сом ,толстолоб и т.н.С две думи ще се практикува риболов тип хвани-пусни.
Мисля да го пробвам но ще изчакам по добро време иначе през лятото там е гол за гал поздрави
DonMiron страхотни риби браво
Мисля да го пробвам но ще изчакам по добро време иначе през лятото там е гол за гал поздрави
DonMiron страхотни риби браво

- tamihal
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Язовир Надежден, е наистина прекрасен водоем, но едрите му риби, се броят на пръстите на едната ръка...все още, няма масово големи(трофейни над 10 кг.) амури и шарани. Може би такива, в рамките на 5-6 кг, но мноооооого редки и това, е поради простата причина, че е зарибен, едва от миналата пролет. Има няколко трофейни сома(20+). Рибите, които сега излизат, са 0,500 - 1 кг., евентуално някой бонус, до 2 кг....такова е положението там.

Снимките са от миналата седмица...
Снимките са от миналата седмица...

- pathfindar
- научил се да хвърля
яз.Даскалово 10.05.2014г - 9 кг
- pathfindar
- научил се да хвърля
Айде ,ще откриваме сезона и на Черногорово.Тази седмица го пускат за риболов.
- М. Сталев
- разбира нещата
всичко е запазено на Черногорово
- pathfindar
- научил се да хвърля
Ако някой е ходил на Черногорово тази седмица нека да сподели.
- М. Сталев
- разбира нещата
Колеги някакво инфо от последната седмица къде върви риболов ?
- pathfindar
- научил се да хвърля
Нов регламент на яз.Гарваново-10лв такса за спортен риболов(хвани-пусни).Тва е положението,но поне е близко до Хасково.
-
- научил се да хвърля
Не наядоха се в Хасково.Какъв хубав язовир беше.Спомням си през 1999г.хванахме три броя каракуди горе долу по 3кг.и шарани приблизително около 6-7кг.Инфо за язовир Клокотница също и за Сивата вода гледам че има някакви садки там.Как е положението?
- pathfindar
- научил се да хвърля
И двата са недостъпни.