Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

Спининг около Плевен.
Модератори: Павел Иванов, sestrata
-
- новобранец
Re: Спининг около Плевен.
Ми.......... КО да кажа ........да ти имам стратегията/късмета "рядко ходя => прескачам капото"freeman.bg написа:Кво да правиш, късметец (пък и рядко ходя, така прескачам капото)naskokrumov написа:А бе, човек ти капо нямаш ли: ))) (без лоши помисли !)
ПП: ако си пробвал кефалски воблер или блесна, то е можело да я заблудиш. Мислех да пусна едно Чъби мат тайгър, че от полвин година го имам и не е боднало нищо, а уж лови кУен и щука. Но си мисля то кУена налетя на клатушката, а щуката да я лигава на Чъбита (аре няма нужда)
ПП: мисли къде ще ходим да морим Щуки

Кажи кога и ще се уточним къде!
ПП: Пък и клена може от 24-ти!
- freeman.bg
- вече хвърля и на тежко
Днес просто не издържах, уж нямаше да се ходи за риба, но след ставане с лек махмурлук и психическо натоварване още след ставането, веднага се изтрелях към Вита за 2 часа преди работа. Обаче явно ми не беше ден, нямаше никакво пипане. Мъчих щука, мъчих клен но Тц. Добре че на връщане към колата забелязах, че детската градина се е събрала под ей тия храсти:

та се пробвах поне да разваля капото и засилих Чакалчето У храстите да го изпапа някое кУенче

И така с един куршум два заека хем развалих капото, хем разписах Чъбито след 6 месечно мълчание в кутийката ми (уж много уловисто). Вярно дребно, но капото си е по-страшно от валата
Поздрави!!!

та се пробвах поне да разваля капото и засилих Чакалчето У храстите да го изпапа някое кУенче

И така с един куршум два заека хем развалих капото, хем разписах Чъбито след 6 месечно мълчание в кутийката ми (уж много уловисто). Вярно дребно, но капото си е по-страшно от валата

Поздрави!!!
С господин Freeman направихме най-голямото капо в живота ми.Но пък комари имаше за всички.
- Прикачени файлове
-
- IMG_20140526_082531.jpg (1.49 MiB) Преглеждано 1903 пъти
-
- IMG_20140526_082701.jpg (1.49 MiB) Преглеждано 1903 пъти
-
- IMG_20140526_072001.jpg (2.61 MiB) Преглеждано 1903 пъти
-
- IMG_20140526_082815.jpg (2.07 MiB) Преглеждано 1903 пъти
- freeman.bg
- вече хвърля и на тежко
Бах кви сме Убавци, като два сома по 100 кила. Сериозно днес комарите бяха изключително настървени, рискът да направиш равномерна проводка беше многократно изнасилване, затова карахме на "stop and go" но на рибоците явно не им допадаше.
- баш_майстора
- сериозен играч
- Обратна връзка:
И това е част от играта.milen4o84 написа:С господин Freeman направихме най-голямото капо в живота ми.

"Няма риба в реката, само пъстърва, откакто се появи тя и изяде всичката друга риба..."
- freeman.bg
- вече хвърля и на тежко
Здравейте колеги! Така след миналото голямо капо и все още афектиран, днес се изтрелях в 6ч. сутринта на реката за отмъщение. Целта на риболова бяха клендаците, но уви тях ги беше хванала липсата. Заварих реката спаднала и една идея по мътна от бистра като сълза. Метках всякви дребосъци и малки блесни, но все едно рибата бе отлетяла

(същата риба която преди седмица налиташе стръвно на щукарски воблери и 15грамови клатушки). Не вярвах, че ще ми се наложи да пълзя и да се крия зад трънки, но и до там се принизих

Добре че от един мост видях колега с мухарка да се забавлява с дребосъци за да видя и аз риба в този ден, но за съжаление ги меткаше в живарничето закачено на кръста.Така полека, лека след голямото капо дойде ред и на по-голямото
, а вероятно следващия път ще е най-голямо (обаче смятам да го прескоча) 

(същата риба която преди седмица налиташе стръвно на щукарски воблери и 15грамови клатушки). Не вярвах, че ще ми се наложи да пълзя и да се крия зад трънки, но и до там се принизих

Добре че от един мост видях колега с мухарка да се забавлява с дребосъци за да видя и аз риба в този ден, но за съжаление ги меткаше в живарничето закачено на кръста.Така полека, лека след голямото капо дойде ред и на по-голямото

- freeman.bg
- вече хвърля и на тежко
Здравейте колеги!
Гледам темата много изостанала и си мисля: брей в тая част на България никой ли не ходи да боде рибоците. Няма как ще трябва да си замъкна задника към рекичката, че да вдигна малко темата. Не че не съм ходил за риба досега, но нищо интересно. Два опита за щука на Ясенските блата, и двата пъти капо. Пристигам на реката в 7:30, а тя голяма и мътна на боза, но нали съм си инат реших че докато не изчопла някое рибе няма тръгване. И така вървя по реката, вървя по реката ама Нъцки, не иска нито воблери, нито блесни. А колегите пребиват дребосъка на скакаУец и пълнят малките живарничета (абе грозна картинка). Стигнах до едно място където при много вода винаги ми е давало риба но не иска нито жълти блесни, нито зелени и жълти воблери. Понеже ми трябваше още малко дистанция за да метна баш под дърветата сложих един червен 3см. Lil bug (много лети това животно), и така с първото замятане Салмото цопна баш там където исках поведох го по повърхността на реката и по средата на проводката изкочи първото кУенче:

последваха още десетина почти на всяка проводка. Размерът на рибетата беше малък, но пък кефиха с ударите си върху Салмото над водата. Докато в един момент екшъна спря изведнъж. Мисля си: бах всичките ли ги набодох, че одреза или са слезли по-надълбоко. Бръкнах на метър дълбочина с Owner Mirashad:

и успях да изкарам още два. Явно днес си искаха черно и червено, и нищо друго не взимаха. След това напече и отсече, и айде газ към колата на климатиче, че и Асанчо е хора.
Та това от мен, днес кУеновете бяха скромни от към размер, но се кефя, че ги намерих и им напипах менюто.
Гледам темата много изостанала и си мисля: брей в тая част на България никой ли не ходи да боде рибоците. Няма как ще трябва да си замъкна задника към рекичката, че да вдигна малко темата. Не че не съм ходил за риба досега, но нищо интересно. Два опита за щука на Ясенските блата, и двата пъти капо. Пристигам на реката в 7:30, а тя голяма и мътна на боза, но нали съм си инат реших че докато не изчопла някое рибе няма тръгване. И така вървя по реката, вървя по реката ама Нъцки, не иска нито воблери, нито блесни. А колегите пребиват дребосъка на скакаУец и пълнят малките живарничета (абе грозна картинка). Стигнах до едно място където при много вода винаги ми е давало риба но не иска нито жълти блесни, нито зелени и жълти воблери. Понеже ми трябваше още малко дистанция за да метна баш под дърветата сложих един червен 3см. Lil bug (много лети това животно), и така с първото замятане Салмото цопна баш там където исках поведох го по повърхността на реката и по средата на проводката изкочи първото кУенче:

последваха още десетина почти на всяка проводка. Размерът на рибетата беше малък, но пък кефиха с ударите си върху Салмото над водата. Докато в един момент екшъна спря изведнъж. Мисля си: бах всичките ли ги набодох, че одреза или са слезли по-надълбоко. Бръкнах на метър дълбочина с Owner Mirashad:

и успях да изкарам още два. Явно днес си искаха черно и червено, и нищо друго не взимаха. След това напече и отсече, и айде газ към колата на климатиче, че и Асанчо е хора.
Та това от мен, днес кУеновете бяха скромни от към размер, но се кефя, че ги намерих и им напипах менюто.
Евала за излета и улова
Повече сники следващия път да има 

- freeman.bg
- вече хвърля и на тежко
Благодаря колега, то да има снимки ама няма нищо съществено. Днес пак сутрешен заход за три часа на река Вит. Водата вече се е поизбистрила дребосъка отново е налице, но йедрото си остава мит. Днес взимаха само едно жълто Йо Зури Л-миноу 4.4см (нищо друго ми не пипаха). На едно място голяма щука разпиля клена, но бях тръгнал с кефалската кутийка и изредих всички дребосъци, но без успех. Ето и една снимка за цвят:Uriel написа:Евала за излета и уловаПовече сники следващия път да има

Супер,
пак си отишъл и си хванал нещо. Аз и толкова не съм, че сам за риболов не ми се ходи, а напоследък няма с кого
И ако позволиш един съвет: винаги по 1-2 големи блесни за щука си носи на излез, че никога не се знае
пак си отишъл и си хванал нещо. Аз и толкова не съм, че сам за риболов не ми се ходи, а напоследък няма с кого

И ако позволиш един съвет: винаги по 1-2 големи блесни за щука си носи на излез, че никога не се знае

- freeman.bg
- вече хвърля и на тежко
Малко инфо от река Вит: водата е с добро ниво, на места бистра на други боза (странна работа). Днес се разходих за три часа сутринта, както си е редно излета тръгна зле. Колегите плувкари дърпаха уклей на циментовата лащава, а аз издирвах къде са се наврели кленчоците. Обикалях, обикалях и ги намерих, ама те много са изхитрили, седят в едни големи клонаци насред реката и неможеш ги барна. Мятах отляво, отдясно но не и не (седят си в клонаците). Седнах да поотпусна психически малко с една цигара и изчислявам, че ако мина на другия бряг ще имам перспектива да ги докопам. Слезнах 20 метра до едни плиткажи, прекосих реката, а отсреща ме чакаха яките бодили. Викам си трябва де се документира докъде съм готов да стигна за така желаните кленчоци. Вадя фотоапарата и установявам, че след ремонт за 70лева той отново е прецакан, включвам псувачката и се успокоявам с мисълта като се прибера с майстора да "става квот не е ставало"
. Нагазвам в трънака, а той толкова гъст и дере, че все повече ми се прииска Мъст за майстора на фотоапарата. Както и да е стигнах до брега и се утешавам, че целия гняв ще се стовари върху така невинните и хитри кУенове. Мятам Зурито и още с падането стръвно се заши "ино кУнче":

Мале, мале това бе душевен оргазъм в така изтормозеното ми съзнание. Най-накрая ще възцарува справедливостта и ще изкъртя джуките на всички кУенове. Обаче не било баш тъй. Преди да заметна повторно, поглеждам към клонаците, а рибите ги няма. Помятах още малко, но няма никой. Реших, че трябва да се пребирам за да обмисля добре по време на обедна дрямка, как ще се разберем с майсторчето за фотоапарата. Та това от мен.

Мале, мале това бе душевен оргазъм в така изтормозеното ми съзнание. Най-накрая ще възцарува справедливостта и ще изкъртя джуките на всички кУенове. Обаче не било баш тъй. Преди да заметна повторно, поглеждам към клонаците, а рибите ги няма. Помятах още малко, но няма никой. Реших, че трябва да се пребирам за да обмисля добре по време на обедна дрямка, как ще се разберем с майсторчето за фотоапарата. Та това от мен.
- freeman.bg
- вече хвърля и на тежко
Днес направих следобеден заход по Вита но нямаше никаква активност. Водата е драстично спаднала на места дълбочината е по една педя, може би това да е причината. Явно ще трябва да се сменя дестинацията с Искаро. Ще съм благодарен ако някой сподели как е нивото на р.Искър при Оряховица. Ето и една снимка от вечерната разходка:

Това е мостът където е заловен Осман Паша при падането на Плевен в руско-турската освободителна война.

Това е мостът където е заловен Осман Паша при падането на Плевен в руско-турската освободителна война.
Моста на с.Дисевица.Нивото е около метър.На залез слънце забелязах игра на клен, за около 30 мин. уклейчетата не можеха да си намерят място във водата.Ако имаш време ги преслушай тези места.
- Прикачени файлове
-
- 10420091_811811482186386_4614231452298061750_n.jpg (30.1 KiB) Преглеждано 1626 пъти
- freeman.bg
- вече хвърля и на тежко
Ще се търсят и там. Отдавна се каня да отскоча до Търнене и Дисевица, но той мързела не мори а мъчи.
- batvanko1
- ще става разбирач
По Търнене и Дисевица циганите с парашути са повече от рибата в реката. Правя вече няколко излета от бента на горе и под него с мухарка и спининг и нищо едро не излиза от тези места.
Рибата винаги е била активна или вчера или днес, но на друго място.