Бездействие-само приказки

Внимание - Бракониери !

Модератор: bobopeli

tazy
новобранец
новобранец

Бездействие-само приказки

Мнение от tazy »

Поразрових се из форума и това което констатирах е че всички само се оплакват от бракониерството. Е и какво постигнахте като си седите пред компа и само отбелязвате за едикаквиси неща и какви хора какво са правили и така и така...
Отварям тази тема за да проверя до каква степен уважаващите се себеси рибари са готови реално да действат на терен.По-точно биха ли направили нещо за да предотвратят бракониерска проява или биха се прибрали у дома и веднага да напишат на всички колко а възмутени от това че някой е направил нешто и те са били безмълвни наблюдатели.
Така че давайте да видим ще има ли риба или не?
Аватар
asini
разбира нещата
разбира нещата

Re: Бездействие-само приказки

Мнение от asini »

tazy написа:По-точно биха ли направили нещо за да предотвратят бракониерска проява
Ако намекваш да ходя да се разправям с хора, които въобще не ги интересува риболова и ловят заради количеството риба, а не заради тръпката, то тогава грешиш :wink: Така най-много да си изям боя...
Ако имаш друго предвид поправи ме и ще доизясним въпроса :wink:

П.С.А колкото до количеството риба всеки знае, че намалява постоянно и трудно би могло да се подобри положението :roll:
Забавлявам се и си живея, а за теб оставам само Фикс идея!
tazy
новобранец
новобранец

Мнение от tazy »

Не е задължително това да бъде директна резпра.
Смятам че един телефон кадето трябва в повечето случаи ще е достатъчно?
Аватар
asini
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от asini »

tazy написа:Не е задължително това да бъде директна резпра.
Смятам че един телефон кадето трябва в повечето случаи ще е достатъчно?
Охх, корупция има в нашата страна, корупция...Иначе и на мене ми се ще като видя някой бракониерец да отида и да го спукам от бой ама :roll: Дори и да званна на телефон не разчитам да ми повярват, а и да повярват не взимат нищо на сериозно.Наскоро някой беше казал, че се обадил на ИАРА, а от там отказали да дойдат на проверка.Незнам просто-мързи ли ги, плащат ли им повече, за да не си вършат съвестно работата :?: Може да греша, но живота ни прави такива-да не разчиташ на никого и нищо.Може би и да е инстинкт...
Аватар
MITKO70
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от MITKO70 »

Колега ,това с телефона не всякога върши работа,понякога си остава едно обаждане.Да ,имам случай когато са си рязали съркмето и са яли боя,но има и случай да ги гледам и да им тегля една на ум.Всичко зависи от ситуацията ,силите в момента и т.н.Не мисля че по този начин ще решиме въпроса,то тези дето трябва не го решават.Най -много до станат нелепи сакатлъци.Всичко с акъл и чалъм да става,винаги когато може ще ги прецакваме.
Всичко може,но не всеки го можe.
Изображение
Аватар
asini
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от asini »

Митак, точно затова те уважавам.Ти си от малкото членове във форума, които разсъждават трезво и се обаждат винаги на място :wink:
tazy
новобранец
новобранец

Мнение от tazy »

До тук разбрах едно
"всички ни е страх малко или много"
Това не е добре
Яд ме е.
Тук намирам толкова много хора които разсъждават като мен.
Ние имаме сили да направим всичко което е необходимо.
Просто трябва да си помагаме.
Защо се обаждате само ИАРА.
Няма ли други органи които да ни помогнат?
Аватар
asini
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от asini »

Други хора, които да помагат :roll: -може би кмета с помощта на полицията.Ама не ми се вярва-заинтересувал ги тях някакъв гьол :? И мен много ме е яд,ама какво да правя :roll: "Сговорна дружина, планина повдига" само че в нашия случай я няма дружината.А това, че всеки го е страх е нормално.И в крайна сметка най-добре ще излезе да седим безучастни,за да както казва Митко да не станат нелепи сакатлъци :wink:
tazy
новобранец
новобранец

Мнение от tazy »

ами горските и полицията каде са ?
Аз мисля че има шанс защото ако за всичко казваме "нищо" и не го виждаме то реално няма проблем и то това значи че няма бракониерство.
zurnacia
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от zurnacia »

asini написа:.И в крайна сметка най-добре ще излезе да седим безучастни,за да както казва Митко да не станат нелепи сакатлъци :wink:
Изобщо не съм съгласен!!! Много е прав тоя - tazy - не знам как му е името - ама ако хванем една лопата - да не казвам голяма дума - ама от България доста боклук може да изметем, включая и бракониерите!!!
И на тия ИАРА, и на полицията, и в кметството ще се обаждаме. И ако се събереме така, съразмерни сили и ние един бой може да им хвърлиме - ама не ако всички се скатават за да избягват сакатлъците, както казва колегата. Колега - тоя дето подхваща темата - гледам, че си в Смолян. Ако беше тука в София, трябва да ти кажа че имаш моята пълна материална и идейна подкрепа. Аз не съм от скътаващите се!!!
Ицо
tazy
новобранец
новобранец

Мнение от tazy »

Най-после един да ме подкрепи :D
tazy
новобранец
новобранец

Мнение от tazy »

Благодаря и дано слуката никога не те оставя :D
Аватар
val
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от val »

Интересна тема си отворил колега.
Това за което упрекваш всички нас "драскачи" във форума, аз предполагам БЕЗДЕЙСТВИЕ, не отговаря на истината. Не става ясно за какви действия става реч. Нали не смяташ да превърна хобито си в заместник на ИЗПЪЛНИТЕЛНАТА ВЛАСТ.
Живем в правова държава. Имаме политици , за които ние гласуваме и те създават тези закони и правила по които трябва да живеем и да си плащаме за това. Има изпълнителна власт, която трябва да следи за спазването на тези закони и правила. Имаме си и простолюдие т.е. всички ние драскачите , които трябва да работят и да си плащат за това, че го правят. Имаме си всичко, но нещо в тази страна е объркано и сега се натресохме и на европейците. Проблема ни на нас БЪЛГАРИТЕ се корени в това беззаконие и незачитане на чуждата собственост, което от своя страна ни е наследство от Татово време, кадето всички трябваше да сме равни и да вземаме с пълни шепи според потребностите си.
Бракониерство е имало от незапомнени времина и пак ще има, след като няма желание от изпълнителната власт да го вкара в некаква норма. Това е като да изчезне проституцията.
Аватар
IVKOPIVKO
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от IVKOPIVKO »

asini Взимам пари за авторски права на мойте бисери :lol: :lol:
Аватар
MITKO70
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от MITKO70 »

Всеки се страхува от нещо малко или много,но тук не стой така въпроса.Ако скочиш на 3-4бракониери и ти строшат главата ,герой ли ще си или ще си решил проблема с бракониерите?Не си заслужава ,трябва да се помисли първо.Саморасправата няма да реши въпроса,днес те ,утре ние ,но не си заслужава каузата да си рискуваш живота -твоя или на другите около теб.Затова правиме каквото трябва и можеме в момента ,а тези дето им е работа това ако я свършат -добре :wink:

П.С.
Хубаво е че ви вълнуват тези неща ,но вярвате ли че така ще ги оправите.Да се съберете ,да ги набиете -добре.Но утре ще са други ,а и цяла България как ще огреете незнам :D Както казва колегата Val ,корените на това нещо са дълбоки ,като на проституцията.
Последно промяна от MITKO70 на Вто Фев 05, 2008 12:20 am, променено общо 1 път.
Всичко може,но не всеки го можe.
Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Бракониери !”