Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Тролинг
naRiba.com

Форум

Тролинг на Жребеца
Модератор: bobopeli
- robber_79
- ще става разбирач
Re: Тролинг на Жребеца
Троли ,според мен и ти си прав . Не разбирам защо се палиш на колегата ivelin_1976 . Беше писал , че за теб мрежарите и джигитите са едно и също нещо . До някъде и аз съм на твоето мнение .
Дразнещото в случая е че навсякъде , има хора със лобита в ИАРА ..и водоемите ни ежедневно се грипосват , без значение има или няма забрани !
Дразнещото в случая е че навсякъде , има хора със лобита в ИАРА ..и водоемите ни ежедневно се грипосват , без значение има или няма забрани !
-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Да,извинявам се че снощи бях рязък,но това е защото проблема не идва от някой който не е виждал сулчета и е прибрал няколко или просто е алчен и пак е прибрал няколко!Това е въпрос на развитие и изграждане на всеки риболовец,щот в началото всеки е правил най-различни грешки,което е нормално!Но тези риби са една капчица в морето,спрямо бракониерските набези на мрежарите и не бих укорил никой риболовец за грешен или прекомерен улов,щот е ангел спрямо престъпниците дет си играят с тонове риба безнаказано!
За кво да се ядеме за неколко сулчета или друг дребен проблем риболовците,като огромната Перверзия е на друго място?
Няма кво да го обсъждаме повече,просто кой с квото може нека се бори против бракониерските набези и това е!
Надявам се Ивелин да се усети и да приеме,че сме от един отбор накрая,тези от лодките и тези от брега,щот и аз съм ловил на плувка и на дъно хищници на Жребеца,та не правя разлики между различните риболови!Кой-квото му се отдава,да лови и да си гледа в собствената паничка и развитие,па да си решава дали да гепи лесни сулчета или да ги пуска!Щот преди 4-ри години освен щуклета по 30-40 санта,друго немаше ма се изядоха точно за година и от брега и от лодките!

-
- учете се от него
- Обратна връзка:
И забравих да се похваля с новия си Рекорд на Тролинг,за един ден хванах 37сулки=Релийз и сомче 3кила,а Тролина хвана само 20-се сулчета и млъкна временно щот е бита и .....ме боли зъба!
Та от тези 57сулчета само две-три бяха по 46санта,а всичко останало по 25-35сантима и просто нема как да ги прибера,щот имам съвест,достойнство и чест без да ме гледа некой от брега!
Има лодки,които нема да им простят,но не е моя работа да ги съдя,просто ги псувам или им се подигравам,че толко са ми силиците!
На другия ден спрях да ги броя след 40-тата сулка,просто вече ми писна и се наиграх!Но ми беше гот,щот не скучаех а и при предишния излет тролих 12часа с единствен удър на сулче 25санта,па на прибиране дъжда ми удави колата,та ме дърпаха двама нови приятели,единия лодката,па другия колесара!Та дупето ми знае вече две и двеста = едно рибе или 58 за 12часа тролинг!

-
- ще става разбирач
Днес бяхме с приятели на Жребеца 3 лодки хванати 3 риби 1 щука 1,800 и 2 бели по 1,500 имаше общо 9 лодки но Рибата не искаше да взема воблерите
( следобед отидохме на Копринка там язовира мътен и носещ клони и треви Риба никаква .Наслука колеги в близките 10 дена не виждам да има подобрение в риболова

- robber_79
- ще става разбирач
Тъкмо да питам , кой го е валял днес дъжда в лодката , и ти ме изпревари . След обед отскочихме с жената до Копринка на разходка , та взех и 1 спининг да похвърлям от брега . Видях 2 лодки , едните нямаха въдици и ми се сториха от ИАРА. За около час имах 2 изтървани , и една сулка около 40 те см. После заваля и край на разходката . Другата седмица живот и здраве , ще ги пробваме и на тролинг . 

-
- ще става разбирач
Да валя ни дъжд колега и то хубав дъжд
-
- учете се от него
- Обратна връзка:
В Събота отидох Соло да потроля на Жребеца и за целя ден=12часа хванах точно 20риби от които задържах само 2сулки-мерни 46-47санта и един бракониерски костур,който ме изненада приятно и реших,че ми е дар и шегичка от Нептун!
Останалите сулчета ги пуснах,както правеха и повечето лодки!Една-две лодки ми се стори,че прибират маломерки,но много е трудно да се прецени от 20+метра,колко санта е рибето та не бих ги обвинил!
Ако са тъпи ше ги приберат,ако искат да ловят другата година същите рибета когато вече са станали по килограм,ще ги пускат обратно да наедряват!
Времето беше шарено,ето и снимков материал!
Релийзи!

Задържана за консумация!

Заловен с цел:Що аджеба ми удари по никое време на Сезона?

Хубаво време за паша на толко много овце,бе ибрееееееей!

Га вали,не е добре за тролинга!

Релийзи!

Задържана за консумация!

Заловен с цел:Що аджеба ми удари по никое време на Сезона?

Хубаво време за паша на толко много овце,бе ибрееееееей!

Га вали,не е добре за тролинга!

-
- ще става разбирач
Пак си имал удари Троли в Петък слаб Риболов
Добре де,пишете на какъв воблер се ловят,на колко метра върви риба,излизат ли щуки не излизат ли и т.н. 

- pezz
- вече хвърля и на тежко
Почти всеки ден троля по няколко часа,щука до сега не съм хванал.Костур много рядко.Маломерни бели доста и чат пат някоя мерна бяла.Това е положението за сега на Жребеца.Воблери сменям всякакви(поне каквито имам в колекцията си)и всеки път ми удря на различен.Ден с ден не си приличат.iconov написа:Добре де,пишете на какъв воблер се ловят,на колко метра върви риба,излизат ли щуки не излизат ли и т.н.
ЗА ДОБРИЯ ШОФЬОР ЛОША КОЛА НЯМА
Мерси колега за отговора,е това се казва споделяне.А някой хора се крият,като мишки,все едни потайни като чели ловят златни рибки
нали за това е този форум да споделяме
.Успех на всички съфорумници през новият сезон 

На 24 и 25 за почти цял ден тролене имам хванати осем риби като от тях мерните задържани са три бели и един сом около 20 килограма останалите плуват.На 24 .05 вземаха предимно бели на Рапала Магнум цвят FT ,а на 25 .05 повечето на цвят BSRD пак на Магнум както и мустакаткото е в това число.Успех на всички колеги през новия сезон.
-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Евалата,Братко!esqs написа:На 24 и 25 за почти цял ден тролене имам хванати осем риби като от тях мерните задържани са три бели и един сом около 20 килограма останалите плуват.На 24 .05 вземаха предимно бели на Рапала Магнум цвят FT ,а на 25 .05 повечето на цвят BSRD пак на Магнум както и мустакаткото е в това число.Успех на всички колеги през новия сезон.

Имай милост към тъз жена брей,ще се сецне в кръста при меренето и треа да се набодеш после на "агнешко",на дебела цена!

-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Бе,слаба ракия сте със Спокимиро!Имам вече 3-10-18кила сомета + следния Релийз на 20+Толстолоб,та вие ша ме гоните тая година!Geo написа:..........Като допълнение към разказа на Споки пускам достойния финал на една 50-годишна шаранска кариера:
![]()
![]()
Всичко е добре ,когато завършва добре!

И така,преди две Недели тръгнах с Тролчо към Жребеца и на Тулово видехме Товарния влак,но края на влака без Локомотива!

След тази Битка се изморих и Тролчо в един момент ми поведе с 14:12сулки и заспа в лодката от умора,но аз се възползувах перфектно и набързо му поведох с 19:14 сулки до вечерта,а и тролинга стана невъзможен заради хилядите боклуци,дървета и водорасли,та се прибрахме без риба в Стара Загора,нищо че бяхме хванали почти 40риби на тролинг в този ден!

-
- ще става разбирач
Troli Rapala написа:Geo написа: нема по-голем кеф от това,да си с фин такъм срещу мощтна и силна риба!![]()
И що постоянно светваш всички за това?!