Разкази за сома от Камилската долина

Модератор: bobopeli

Заключено
Аватар
yco
учете се от него
учете се от него

Re: Разкази за сома от Камилската долина

Мнение от yco »

....това попче си е за башове. :mrgreen: ..
Лихнус-На дължина достига до 35–40 см, а на тегло до 600 грама. :shock: :lol:

Изображение
при зор тука ша е срещата. :evil: :lol: ..http://www.facebook.com/groups/636519234334902
Адмирал-Краси 112kg, 2,56 m
Вицеадмирал-Милко Георгиев 102.5kg, 2,60 m
Контраадмирал- Николай Гълъбов 91.2kg, 2,51 m
Аватар
toci23
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от toci23 »

Тоя път реших да послушам Славе и отидох и си купих нова пръчка :lol: която се оказа мн интересна за мен-като начинащ в тролинга и кльонка.Пръчката е интересна за мен,защото е яка сомска пръчка а мн тънък и мек чувствителен връх като на фидер :lol: ще става и за тролинг,акцията е 80-120 дължината 2.55м. карбон сик водачи метален макародържач :lol: изглежда добе :lol: няква марка SIWEIDA CAT FISH series най-вероятно китайска :lol: Дано някой да я е виждал по магазините ИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображение
KRASSI написа:Кво да ти показвам ...удъра на 30годишна риба която избягва всеки ден по 30 лодки е като ти да се спънеш в бордюр .... ма ако ти кажа внимавай с бордюра дали ще се спънеш ?????.
Славее
новобранец
новобранец

Мнение от Славее »

Бока интересува ме от опита ти до какъв извод си стигнал с момента на засичането,в смисъл изчакваш ли да натисне или засичаш в момента на натискането,това на твърд теглич до лодката,на плувката точно обратно,отпускам аванса до края изчаквам да дръпне няколко метра,спира и като тръгне пак засичам,за река не знам как се процедира но за язовир по тоя начин са ми най малко празните удари.

Тоци честита нова пръчка и големи риби с нея..........имам едно въпросче към тебе,оня ден когато си имал
празният удар с двата водача във водата...........засече ли резко и мощтно до откат или само хвана пръчката
аз много пъти съм правил тая грешка,викам си а той се е хванал само хвана пръчката и той изтръска два пъти и си ходи.
Доне,успех немах със сомчето до стръфта но и не видех една хубава риба да се качи,ще го пробвам пак
но на място което съм сигурен че има голема риба.

Едно от нещата на които нямам отговор в клйонка е въпроса с паузите,защо има моменти в които реагира на малки паузи с по три четири удара на същото място след седмица идва на паузи от 3 до 5 минути е това не мога да си обясня,защото докато стигна до некакъв резултат всеки път опипвам положението по неколко часа с различни паузи.
Diman
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Diman »

Обеси и една тежест 250-300гр., да видим как ще стои в работно положение.
Bokata77

Мнение от Bokata77 »

Славе на реката никва прошка и чакане натиснели засеч до откат минимум два пъти , говоря за лодка с твърд борд.Отпуснеш ли артък и смучеш пръсти после.Тва са ми изводите :drinkers:
Аватар
toci23
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от toci23 »

Славее написа:
Тоци честита нова пръчка и големи риби с нея..........имам едно въпросче към тебе,оня ден когато си имал
празният удар с двата водача във водата...........засече ли резко и мощтно до откат или само хвана пръчката
Славе,това с двата водача не беше ония ден :wink: а в началото на март-мисля на 9 градуса вода,аз се бях загледал в сонара и усетих само когато помръдна леко пръчката -когато погледнах -видях згънатия връх и втория водач как се потопи :lol: засякох мн рязко и се изправих прав с въдицата :lol: целия разтреперан и тогава видях рибата на сонара как заминава на долу.Започнах да търся кльонка из цялата лодка за да почукам- за да се върне :lol: но не го намерих :rolleyes: после като се успокоих го гледам стои си там дето винаги си стои.Но това е друго :wink: там ме пратиха -на определено място за определена риба :rolleyes: с голяма предистория :? четири пъти съм ходил там да кльонкам само два пъти успях да я вдигна-когато удари и един път я видгнах и я видяхме от край до край на сонара.По горе писах за откриването имах подръпване но не реагирах,незнам какво да очаквам как трябва да вземе пустия сом-мислех че трябва пак да е като онзи удар :rolleyes: :drinkers:
KRASSI написа:Кво да ти показвам ...удъра на 30годишна риба която избягва всеки ден по 30 лодки е като ти да се спънеш в бордюр .... ма ако ти кажа внимавай с бордюра дали ще се спънеш ?????.
Diman
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Diman »

toci23 написа:.....незнам какво да очаквам как трябва да вземе пустия сом..
За да не се объркваш в началото, избягвай да ползуваш едър костур за стръв. :wink:
Последно промяна от Diman на Вто Май 27, 2014 9:52 pm, променено общо 1 път.
Аватар
Don4o_62
учете се от него
учете се от него

Мнение от Don4o_62 »

относно засичането....като ме учеха ми казваха,никаква засечка,остави го да натисне,той натиска и прилапва както всяка хищна,и впоследствие повече нагълтва,никога ама никога не съм засичал,първо почуква като мряна, но много по яко де :D ,после натиска и згъва и точно тоя момент се изчаква,грешка е ако се засече,той просто прилапва лека полека,след това сам се самозасича като го убоцка куката и хукне надолу,но това с твърди пръчки,с меки нямам идея как се процедира,но според мен трябва да се изчака,нищо че згъва,много колеги адреналина им скача тогава и засичат,гледал съм лично и резултата е изтървана риба,просто изчакайте без да засичате,той сам се самозасича впредвид тежеста и дълбочината като хукне надолу
за река може би иска засечка,не знам и не споря
Главната причина за стреса.... Ежедневният контакт с Идиоти :mrgreen:
Bokata77

Мнение от Bokata77 »

На реката съм изчаквал секунда две след натискането единствено само ако съм на рибка.Във всички други случей не го бавя грам.Много зависи според мен и сезона .Пролета и лятото сякаш е по-предпазлив , а със захладняването става по-уверен.За това тая година ще пробвам нещо "изкелецано" като ще се опитам да оставя метър свободно влакно м/у мултито и първия водач с помоща на тънко ластъче , или с помоща на щипка.Целта ще ми е да видя как ще сработи тая хуйня :mrgreen:
Аватар
Don4o_62
учете се от него
учете се от него

Мнение от Don4o_62 »

една тъпа бяла риба като се лови от брега, задължително се оставя 2 м. влакното да виси,да налапа в движение повече и повече,защо и със сома да не е така,да си натиска....,колкото повече, толко повече налапва и гълта :D
Diman
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Diman »

Don4o_62 написа:....да си натиска....,колкото повече, толко повече налапва и гълта :D
Това изречение е абсурдно.
Просто си пишем на килограм.
Важно е всичко: линия, стръв, акция на въдица, макара-аванс.
Ако тези неща не се уточняват в постовете, просто си пишем на ангро.
Така аз си мисля за моите си неща и 90% от написаното ми изглежда абсурдно.
Аватар
Don4o_62
учете се от него
учете се от него

Мнение от Don4o_62 »

може и да греша,просто мисля какво се е случвало на времето, много ходех и хващах щото имаше де :D и стигнах до някакви изводи мой си и не налагам мнение,та по същество,пробвал съм като удари и натисне да засичам,нито една риба не съм уловил,може само на мен да се случва :lol: шегата настрана,когато удари и натисне точно тоя момент се изчаква,ако отпусне и пак натисне тогава се засича но леко,че пак не е сигурно дали е налапал,на второто натискане на 90 пр. се хващаше
Димане,нали споделяме преживяванията си и от тук от там се стига до някакви изводи,при мен беше така,друг ще сподели и т.н.
колко случай има като натисне и след яка засечка се вади НИЩО,даже не се усеща че няква риба е лапнала,Тоци като засече яко какво усети....нека сподели,не казвам че изобщо не се засича,но трябва да се изчака,есента с колега седим вечерта и се върти риба,върти се и си говорехме как ще изчакаме като натисне,и изведнъж натисна на колегата,за част от секундата забрави какво си говорим и като грабна пръчката,че като я дръпна,чак заден калдавак щеше да направи зад борда :D риба ьок и стръв също :wink:
Аватар
Don4o_62
учете се от него
учете се от него

Мнение от Don4o_62 »

и аз съм в играта с тънките връхчета :D две пръчки взех преди малко,вибро 1,80 цяла дълж.акция 150 - 300 гр. но връхчетата са тънки,надолу до дръжката стават по дебели от мъжки пръст,няма чупване да я настъпиш или няква гръмотевица да ги удари,че съм го ял в средата на язовир и беше като дискотека,добре че не светнах и аз :lol: ,снимки по късно че още им се радвам :D
Аватар
Don4o_62
учете се от него
учете се от него

Мнение от Don4o_62 »

Изображение
в работно положение с тежест 230 гр.се огъва до 3 - водач
сома няма и да разбере като лапне.....стръвта де :lol:
Изображение
а тук съм я напънал на макс до дупка,отива с голям зор към 7 - водач

Изображение
иначе са много леки впредвид плътноста им,но безтуй ще седят на стойки
старите бяха 2 пъти по тежки и твърди, но ще ги подаря на един чобан,да гони офцете и козите с тях :lol:
Последно промяна от Don4o_62 на Сря Май 28, 2014 1:19 pm, променено общо 1 път.
Аватар
yco
учете се от него
учете се от него

Мнение от yco »

Мдааа..., взе да става интересно... :D . Вие сте лесни със сонарите, при мен едната ми ръка е винаги на пръчката и се чуства и най-малкото тропване, дори и да се оглеждам,...за някоя мома... :wink: :lol: , но губя 1-2 секунди да пусна кльонка и да го халосам... :lol:
Малко е, като на плувка, ..изтървеш ли момента на потапянето и го духаш... :lol:
при зор тука ша е срещата. :evil: :lol: ..http://www.facebook.com/groups/636519234334902
Адмирал-Краси 112kg, 2,56 m
Вицеадмирал-Милко Георгиев 102.5kg, 2,60 m
Контраадмирал- Николай Гълъбов 91.2kg, 2,51 m
Заключено

Обратно към “Риболов на кльонк”