Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

яз. Цонево - разузнаване почти без бой
яз. Цонево - разузнаване почти без бой
Пак дойде откриване и ние - пак на Цонево!
След толкова дъждове и отсъствие от язовира си нямахме и на идея каква е хавата. Нужно беше първо да поразузнаем.
Затова постегнахме спинингите, пренаредихме кутийките по раници и джобове и с изгрева пристигнахме при залива на Дебелец.
Посрещнаха ни лагери от предната нощ, неизброимо количество дънни въдици, току-що разпънати позиции...
Нивото беше с около 2 метра по ниско от миналата година по това време и с около метър по-високо от преди забраната. Водата - една идея мътна.
И понеже беше ден за експерименти, аз заложих на фалшиви китайските поперчета закупени от верига хипрмаркети...
Примамката се оказа пукаща, пльокаща и плискаща фурия! Останах много доволен, макар и да нямах слука на нея.
Баща ми заложи на джиг и не сбърка - откри сезона, както за себе си, така и отборно! Това си беше и единствената извадена риба за деня. Имаше още 3-4 атаки, завършващи с откачане пред брега.
А народът прииждаше... Плувкари, дънари, лодкари. сеирджии, семкари, махмурлии, купонджии...
На отсрещния бряг на залива, до табелата с телефонните номера, имаше три мнохо странни палатки, едната наполовина залята от язовира. Що ще да беше това? Освен това имаше ниска оградка в дъното на залива?!
Преместихме се на Ченге. И там имаше не малко хора, но не всички ловяха, а и нямаше "дънарски изстъпления".
Голяма група каякари напускаха тандеми в язовира и започнаха приятната си одисея по гладките и тихи води на язовира... Много им завидях!...
Тук имаше терца колеги, които търсеха мирна риба, но освен една платичка, извадена пред нас, и трите им рибки от сутринта, друга активност не се забеляза.
Единични и редки подгонвания на костур разпиляваха ситните рибки в плиткажа. Но не
Тук бяха и две от споменатите откачания на баща ми, на бяла блесничка.
В общи линии пробвахме всичко.
Разходката беше чудесна, язовирът - много красив.
Последната ни спирка бяха сипеите между Ченге и моста. А там беше страшно...
Само ще дам пример с "лагер", пред който бяха разпънати 18 /осемнадесет/ въдици! Без да броим и поне двете волти, които видях край тях... 2 ваглера, 3-4 тапи за щука и мнооого дънни въдици...
Поупорствахме на сипеите, но по-скоро се наслаждавахме на красотите на язовира, както и на спокойния, почти нереален ход на каякарите.
Хубава разходка, голям панаир, събрахме полезна информация.
Ето и малко снимки от телефона...

След толкова дъждове и отсъствие от язовира си нямахме и на идея каква е хавата. Нужно беше първо да поразузнаем.
Затова постегнахме спинингите, пренаредихме кутийките по раници и джобове и с изгрева пристигнахме при залива на Дебелец.
Посрещнаха ни лагери от предната нощ, неизброимо количество дънни въдици, току-що разпънати позиции...
Нивото беше с около 2 метра по ниско от миналата година по това време и с около метър по-високо от преди забраната. Водата - една идея мътна.
И понеже беше ден за експерименти, аз заложих на фалшиви китайските поперчета закупени от верига хипрмаркети...
Примамката се оказа пукаща, пльокаща и плискаща фурия! Останах много доволен, макар и да нямах слука на нея.
Баща ми заложи на джиг и не сбърка - откри сезона, както за себе си, така и отборно! Това си беше и единствената извадена риба за деня. Имаше още 3-4 атаки, завършващи с откачане пред брега.
А народът прииждаше... Плувкари, дънари, лодкари. сеирджии, семкари, махмурлии, купонджии...
На отсрещния бряг на залива, до табелата с телефонните номера, имаше три мнохо странни палатки, едната наполовина залята от язовира. Що ще да беше това? Освен това имаше ниска оградка в дъното на залива?!
Преместихме се на Ченге. И там имаше не малко хора, но не всички ловяха, а и нямаше "дънарски изстъпления".
Голяма група каякари напускаха тандеми в язовира и започнаха приятната си одисея по гладките и тихи води на язовира... Много им завидях!...
Тук имаше терца колеги, които търсеха мирна риба, но освен една платичка, извадена пред нас, и трите им рибки от сутринта, друга активност не се забеляза.
Единични и редки подгонвания на костур разпиляваха ситните рибки в плиткажа. Но не
Тук бяха и две от споменатите откачания на баща ми, на бяла блесничка.
В общи линии пробвахме всичко.
Разходката беше чудесна, язовирът - много красив.
Последната ни спирка бяха сипеите между Ченге и моста. А там беше страшно...
Само ще дам пример с "лагер", пред който бяха разпънати 18 /осемнадесет/ въдици! Без да броим и поне двете волти, които видях край тях... 2 ваглера, 3-4 тапи за щука и мнооого дънни въдици...
Поупорствахме на сипеите, но по-скоро се наслаждавахме на красотите на язовира, както и на спокойния, почти нереален ход на каякарите.
Хубава разходка, голям панаир, събрахме полезна информация.
Ето и малко снимки от телефона...
Аматьорски Спининг Клуб "С Брат ми"
-
- научил се да хвърля
Re: яз. Цонево - разузнаване почти без бой
Браво!Красота!
И от мен БРАВО!!! Страхотни снимки и вероятно такива преживявания.На слука през новия сезон!!!!!!!!
Е пообиколили сте, ако не друго...Добри снимки си щракнал.И при нас положението бе подобно, но подробности утре...
ПАЗЕТЕ ЧИСТОТА НА ВОДОЕМИТЕ
- Woozercho0
- новобранец
Добре сте си прекарали браво 

Умееш да се наслаждаваш на живота.
Малко ти завидях,но и моят момент наближава.Успех и много такива моменти да имаш!

Благодаря, колеги! Да ви върви и на вас през годината, не само в риболова! 

Чакам с нетърпение!RAAZIEL написа:... но подробности утре...
- Баш Щукар
- ще става разбирач
Напълни ми душата с тези снимки! Браво! Голяма красота! 

Гледам заглавието и си викам:
-Ей, някой отнесе тупаника по време на разузнавателна мисия, пък виж тя к'ва била.
Успешен сезон!
-Ей, някой отнесе тупаника по време на разузнавателна мисия, пък виж тя к'ва била.
Успешен сезон!
Обожавам мъже с прякори, означаващи женски полови органи.
- G.Petkov
- и господ не е толокова добър
Златев,
Хубави снимки, хубав излет !
Ама все ми се струва, че костура си е там, бре
!
Само дето не ще железа и червеи по това време !
Пробвай и на рибка
!
Хубави снимки, хубав излет !
Ама все ми се струва, че костура си е там, бре

Само дето не ще железа и червеи по това време !
Пробвай и на рибка

Определено е там, Жоро! И със сигурност чакаше прясна мръвка, защото чат-пат попиляваше цели пасажи дребосък
Но ние просто бяхме тръгнали да разузнаваме и да пооветрим малко от работната седмица.
Но ние просто бяхме тръгнали да разузнаваме и да пооветрим малко от работната седмица.