Къде се намирам:
Относно Сайта
Разни
naRiba.com

Форум

Защо ходим за риба?
Модератор: dantho.mihov
За мен това в бягство от реалноста и работното ежедневие както и извинение за това да съм на любимото си място - сред природата! Без значение дали ще има слука или не /стига да не се остава без пиенье/
Съзтезатели колко искаш, лакомия секаква, секи се хвали фанал 5-12-30 кг риба, но това ли е първоначалната идея на риболова?
Съзтезатели колко искаш, лакомия секаква, секи се хвали фанал 5-12-30 кг риба, но това ли е първоначалната идея на риболова?

За да не останем повече рибари отколкото риби в България: Kiss 'n Release!
http://www.youtube.com/watch?v=66sGSTZD ... _1UPUjx2SI
- Камбата
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Аз ходя заради контакта с природата,който за мен е най-силен при спининговия риболов по реките,но не изключвам и плувката и дъното по язовирите и големия гьол.
Риба напоследък рядко хващам,пък квото хвана го пускам и тръпката става двойна.
Заради тея неща ходя за риба. 

"Риболовът на дивите риби е твърде ценен, за да бъдат те улавяни само веднъж!"
- Лий Улф - 1939 г.
- Лий Улф - 1939 г.
-
- вече хвърля и на тежко
И аз донякаде бягам от вкъщи, но да ходя на риба независимо дали ще хвана нещо барбекюто е задължително, а ако се обади нещо добре дошло винаги има място на барбекюто пък и не ходя сам.
лошото е, че станахме много рибари и няма спокойни места за хубав релакс.
лошото е, че станахме много рибари и няма спокойни места за хубав релакс.
Колкото обичаме, толкова и мразим пороците си.
- alcora
- сериозен играч
- Обратна връзка:
ЖИВЕЯ ЗА РИБОЛОВА !
само аз си знам по колко пъти развалям и преправям разните му дюзени през зимата
за 20 тина години минах през какви ли не етапи !
започнах с пружини минах през щуките преследвайки ги като империалисти през цялата година !
няма лете няма зима само щуки и това поне 4-5 години подред !
след това перо ! перо до отказ
мач и директни от 3 до уип 9.50 м
и вече с годините си седнах на задника
))
само големи риби ! колкото по големи толкова по добре
)
няма ли във водоема големи риби просто спирам да го посещавам !
обичам да ми е комфортно когато съм за риба !
искам да ми е спокойно и наистина да се върна отпочинал а не с изострени нерви от разните му тройкаджии , мрежари, бомбаджии и каквито ви дойдат там на ум бракониери !
БАЛАГОДАРЯ ТИ БОЖЕ ЧЕ ОСВЕН ЖЕНИТЕ СИ СЪЗДАЛ И РИБИТЕ !!!
само аз си знам по колко пъти развалям и преправям разните му дюзени през зимата

за 20 тина години минах през какви ли не етапи !
започнах с пружини минах през щуките преследвайки ги като империалисти през цялата година !
няма лете няма зима само щуки и това поне 4-5 години подред !
след това перо ! перо до отказ

и вече с годините си седнах на задника

само големи риби ! колкото по големи толкова по добре

няма ли във водоема големи риби просто спирам да го посещавам !
обичам да ми е комфортно когато съм за риба !
искам да ми е спокойно и наистина да се върна отпочинал а не с изострени нерви от разните му тройкаджии , мрежари, бомбаджии и каквито ви дойдат там на ум бракониери !
БАЛАГОДАРЯ ТИ БОЖЕ ЧЕ ОСВЕН ЖЕНИТЕ СИ СЪЗДАЛ И РИБИТЕ !!!
- петър власев
- разбира нещата
- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
Ходенето на риболов съвсем не е просто и еднозначно действие. За да дадем отговор на въпроса „Защо”, с едно изречение, трябва съзнателно да се абстрахираме от комплексността на явлението риболов, и по този начин да омаловажим хобито на милиони.
С цел да придобием по-пълна представа за факторите, подбуждащи съвременниците ни да ходят за риба, ще трябва да разгледаме историята на възникване и развитие на риболова, както и отношението към него в обществото.
През древността, когато хората са живели в малки, племенни групи, риболова е бил средство за препитание, начин да покажеш превъзходството си над околните, да създадеш здраво семейство с предпочитаната от теб жена.
С течение на времето и изграждането на обществени отношения, по-близки до сегашните, риболова еволюира от начин на препитание в професия. През различните епохи, за различните народи, в зависимост от културата и религията, рибарите стоят на различно стъпало в обществената йерархия. Множество исторически документи, описват постепенния упадък, на риболова, но за учените все още е загадка, как риболова от средство за намиране на жени се превръща в средство за губенето им.
С цел да придобием по-пълна представа за факторите, подбуждащи съвременниците ни да ходят за риба, ще трябва да разгледаме историята на възникване и развитие на риболова, както и отношението към него в обществото.
През древността, когато хората са живели в малки, племенни групи, риболова е бил средство за препитание, начин да покажеш превъзходството си над околните, да създадеш здраво семейство с предпочитаната от теб жена.
С течение на времето и изграждането на обществени отношения, по-близки до сегашните, риболова еволюира от начин на препитание в професия. През различните епохи, за различните народи, в зависимост от културата и религията, рибарите стоят на различно стъпало в обществената йерархия. Множество исторически документи, описват постепенния упадък, на риболова, но за учените все още е загадка, как риболова от средство за намиране на жени се превръща в средство за губенето им.
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
-
- кандидат преподавател