Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Дунав-всичко за и по реката
Модератор: sapuna
- SBANKOV
- ще става разбирач
Re: Дунав-всичко за и по реката
Монтажа за дъно е прост, но съм го правил само в язовир, но предполагам и за Дунава ще стане.
Пружина с крайна кука, вирбел, плосока тежест, вирбел, подвижна пружина кука. двете куки са с плетено влакно около 15-20см. повод, здрави шаранджииски куки като за дунава на тях закачаш по едно парче от джапанка с размер 1см. за повдигач, може и царевица с повдигач за шаран но куката трябва да не е на дъното, а да плува над пружините. Двете пружини ги пълниш със захранка с финни частици за да прави облак и чакаш.
Може да не ползваж инлайн пружина но просто заради формата на навивките едната задържа по дълго време захранката, а тези инлайн са с 4 телчета я освобождават по бързо.
Имай предвид че линията ще натежи зверски при изхвърляне поне 500-600грама. Основно влакно, знаеш какво да сложиш. Замяташ след буна или в тиха вода.
Пружина с крайна кука, вирбел, плосока тежест, вирбел, подвижна пружина кука. двете куки са с плетено влакно около 15-20см. повод, здрави шаранджииски куки като за дунава на тях закачаш по едно парче от джапанка с размер 1см. за повдигач, може и царевица с повдигач за шаран но куката трябва да не е на дъното, а да плува над пружините. Двете пружини ги пълниш със захранка с финни частици за да прави облак и чакаш.
Може да не ползваж инлайн пружина но просто заради формата на навивките едната задържа по дълго време захранката, а тези инлайн са с 4 телчета я освобождават по бързо.
Имай предвид че линията ще натежи зверски при изхвърляне поне 500-600грама. Основно влакно, знаеш какво да сложиш. Замяташ след буна или в тиха вода.
Детето в мен продълажва да си играе с кибрит, но – странно – вече иска и пура, и Chivas...
- SBANKOV
- ще става разбирач
Другия варинт за монтаж е да нанижеш голяма подвижна тежест на монтажа с тапата която просто да фиксира линията да не се мести от течението
Детето в мен продълажва да си играе с кибрит, но – странно – вече иска и пура, и Chivas...
- io6kata
- вече хвърля и на тежко
Ще се пробва , ама почва да ми се върти в главата закотвяне с лодката и да пусна тапите надолу по течението
- SBANKOV
- ще става разбирач
Е щом си слодка, лесна работа.
Мамка с малко око и финна захнака на топка. Въдицата я подаваш на метър от мамката като куката трябва да плува а не на дъното. едър стиропор ще свърши работа. Шибни и няколко степчета вътре за боя и аромат.
Мамка с малко око и финна захнака на топка. Въдицата я подаваш на метър от мамката като куката трябва да плува а не на дъното. едър стиропор ще свърши работа. Шибни и няколко степчета вътре за боя и аромат.
- Scoobydooooo
- новобранец
Дано се избистри!begleca_sv написа:колега Scoobydooooo аз говоря чак за края на седмица нека да поспадне малко добре се държи за сега !

днес , чак сега направих откриването , на Дунава , мътен още ,но за моя изненада ,направих долу- горе приличен риболов , двадесетина морунажа ,общо около 2-3 кила , с един фидер и боло , като повечето на плувка с болонезата ,обърках 3 кила захранка за река ягода -коноп, и един пакет пелети от най едрите ,захранвах с едри топки с камък за утежнение , захранвах на 3-4метра от брега и почти веднага тръгна , 3-4 часа лових и задуха силен вятър и отсече , мисля че риба има доста в момента , но иска да се избистри водата
Бе идват едни 2.71 метра от Австрия,ма ще ги преглътнемScoobydooooo написа:Дано се избистри!begleca_sv написа:колега Scoobydooooo аз говоря чак за края на седмица нека да поспадне малко добре се държи за сега !

Отиде ми отпуската

- Scoobydooooo
- новобранец
Днес ми направи впечатление, че цял ден спада! За кога се чакат тия 2.71?ескимос написа:Бе идват едни 2.71 метра от Австрия,ма ще ги преглътнемScoobydooooo написа:Дано се избистри!begleca_sv написа:колега Scoobydooooo аз говоря чак за края на седмица нека да поспадне малко добре се държи за сега !.
Отиде ми отпуската.

http://appd-bg.org/bg/level_bg.php" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- сериозен играч
ЮлиScoobydooooo написа: Днес ми направи впечатление, че цял ден спада! За кога се чакат тия 2.71?![]()

Давай на душата каквото иска,че ще дойде време нищо да не ще!!
реките са кал и чудо , преди малко минах край В.Търново , янтрата кална и голяма , а вижте на линка по долу кво нещо идва по ДУНАВА до 2-3 дена е тука ,в Австирия се покачва за сдващото денонощие до 2 метра и след 2-3 дена е у нас :
http://appd-bg.org/bg/buletin_bg.php" onclick="window.open(this.href);return false;
http://appd-bg.org/bg/buletin_bg.php" onclick="window.open(this.href);return false;
- begleca_sv
- кандидат преподавател
баси мамата отиде средата на месеца докъто спадне .....
Обичам природата, но не само на картинка !!!
-
- ще става разбирач
Не гледай нивото в Австрия,ако няма големи валежи в Унгария и най вече в Сърбия от тия 270 см. до нас ще се стигнат максимум 50см.topspin написа:реките са кал и чудо , преди малко минах край В.Търново , янтрата кална и голяма , а вижте на линка по долу кво нещо идва по ДУНАВА до 2-3 дена е тука ,в Австирия се покачва за сдващото денонощие до 2 метра и след 2-3 дена е у нас :
Колекционирам лампови радиоприемници
- begleca_sv
- кандидат преподавател
за покачване в см да но мътилката неможе да си отиде .....
Обичам природата, но не само на картинка !!!
- stan4o__vd
- научил се да хвърля
За да стигне до нас трябва да мине през железни врати, а там хората са предвидили и са занижили нивото предварително за да могат да поемат водата
Риболова не е наслука- РИБОЛОВА Е НАУКА!!!
- ESOXPIKE
- научил се да хвърля
Вчера три скобарчета и един косак за 8 часа.
Дано и след пълното избистряне да не е такова капо ужас !!!!
Между другото си има 1м. спад надолу там на стълбите на 120 бях и водата не е с цвят на 3 в 1 ако се оголи долу площадката която изляха да може да се ходи по нея и да се избистри водата ще излезне добра риба според мен.
Там миналата година при ниво на стълбичките на въпросната площадка излизаше до 8 кг. скобар на ден имам предвид като изчистен и като бройка във времето от 6 часа след работа до 8.После ти писваше да чистиш рибоци скобарджийте посяха успех тогава радвам се за тях дано има радост за тях и тази година но да видим кво ни е донесла реката след разбиването на диги на разни водни съоръжения по пътя си.
Дано и след пълното избистряне да не е такова капо ужас !!!!
Между другото си има 1м. спад надолу там на стълбите на 120 бях и водата не е с цвят на 3 в 1 ако се оголи долу площадката която изляха да може да се ходи по нея и да се избистри водата ще излезне добра риба според мен.
Там миналата година при ниво на стълбичките на въпросната площадка излизаше до 8 кг. скобар на ден имам предвид като изчистен и като бройка във времето от 6 часа след работа до 8.После ти писваше да чистиш рибоци скобарджийте посяха успех тогава радвам се за тях дано има радост за тях и тази година но да видим кво ни е донесла реката след разбиването на диги на разни водни съоръжения по пътя си.