МАГИЧЕСКИ РЕПОРТАЖИ

Форум на Клуб Балканка. Всичко свързано с клуба, беседи, организации и мероприятия.

Модератор: Кърцата

Публикувай отговор
starlight
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Re: МАГИЧЕСКИ РЕПОРТАЖИ

Мнение от starlight »

От няколко седмици с Бат Димо се разминаваме... все заети тези Петъци :mrgreen:
Тази седмица обаче рещихме да сменим деня. И така денят е Четвъртък.
Оказа се, че ще трябва да съчетаем по някакъв начин полезното с приятното, защото табелите "Хвани и Пусни", бяха готови и трябваше да ходим да ги забиваме по дърветата. Знаех си аз, че така ще стана ама ... ще го преживеем някак си.

Тъй, тъй... Тръгнахме в 7:15 ?! Много важни тез табели! :) Започнахме така:

Изображение

Изображение

На това дръвце дали му е добре? :)

Изображение

Забиваме си табели, т.е. Димо ги забива, аз снимам и си мятам с блеснички.
Както си мятам, взех, че и хванах... сигурно, защото Димо ми каза къде да метна :mrgreen:

Изображение

Продължавам с още красоти:

Изображение

Изображение

Още една рибка, не знам как се излъга наистина ...

Изображение

Оказа се и последната за деня... но красотите едва ли...

Изображение

Изображение

Изображение

Прекрасни места, прекрасна природа, прекрасни реки... Дано успеем да ги опазим, за да останат живи!
Ха, за малко да забравя... Димо също не остана капо, набра си коприва и остана пре-доволен :mrgreen:
Аватар
Paviljon
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Обратна връзка:

Мнение от Paviljon »

Ето това е репортаж :) Бравос Мариянски. Последната снимка е направо уникална. На Мариян му показах кое копче за какво е на апарата и ето, че сега за има няма 15 дена се е усъвършенствал. Страшен е :)

Мен миналата седмица ми остана малко време за риболов по време на командировката из страната. Първо имаше кратка спявка с Мариян за едно място, на което не бях ходил. Праща ми координати, до кое дърво да спра и зад кой камък да заметна, като стигна еди кой си вир. Свърших служебната работа и с мръсна газ към реката. Времето беше страхотно, но за съжаление само докато бях на служебни ангажименти. Като наближих реката, времето се смръщи и реши да отпуши напрежението с напоителен дъжд. Да де, ама не беше за 10-15 мин, а продължи да вали на пресекулки почти през цялото време от 2,5 ч. докато размятах пръчката. Дъждобран нямах за съжаление, та хубаво си умих лицето :mrgreen: , ама с дъждовна вода. Реката страхотна. Мерси Мариянски :D . Леко голямшка, но все пак нали съм там потопен в любимото хоби.

Изображение

Изображение

Трудно бих я преминал, а и нали ботушите пробите не където трябва, та трябваше да внимавам. Сложих воблер и започнах да обстрелвам перспективните места, но в началото нищо. Викам си, може да съм объркал топографските указания на Мариян. На едно място обаче, докато обирах примамката ме проследи доста мерна риба, ама явно с цел да ми покаже, че все пак има живот в реката. Не повтори, но мен ме амбицира. Смених на въртяща блесна и продължих да пробвам тук и там. На едно място, даже ми се стори, че и удар имах, но може и клечка да е било. Малко по-нататък се появи и първата красавица :), която след снимка отплува обратно в пенливата вода.

Изображение

После се появи и още една, сходен размер около 24-25 см. Снимка, откачане с охладена ръка от безконтрените куки и скок в дълбокото

Изображение

На две от местата имах даже и по две уловени риби :) Живо е значи това красиво кътче. Явно и следващ път ще се посещава и то не за два часа само.

На финал малко преди да прибера въдицата, вече целият подгизнал от падащите капки дъжд, се закачи и последната риба за деня, която беше вдигнала летвата с 2 см.

Изображение

[youtube]www.youtube.com/watch?v=Efbi9skjrcI[/youtube]

Страхотен риболов спретнат само за няколко часа. Уловените риби бяха 6-7 с размери от 18-27 см. Йедро не излезна, но ако бях още половин час на реката сигурно щеше да има.

Края на командировката след два дена ме ощастливи с още една рибка, на една река по пътя, която също както и предишните петнисти красавици продължава да си плува обратно.

Изображение

Поздрави и наслука :D
Клуб по спортен риболов "Балканка"
http://www.balkanka.bg" onclick="window.open(this.href);return false;
Попивай красотата с очите и душата !!!
http://www.concept.bg" onclick="window.open(this.href);return false;
pitcha
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от pitcha »

В Мека-та на магическата Коприва.

Изображение

Изображение
starlight
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от starlight »

Павка, много риба много нещо бре :)
Не ми говори за това снимане, че нещо съм се побъркал и взимам да залитам много яко.
Последните няколко дни чета яко ревюта... Не е истина...

Поздрави и на Иван, добре се получава! Само така, продължавай в този дух :)

Сега по темата. Събота 29.03.2014 - За пъстърва с председаля :mrgreen:
Да не си помислите само, че говорим за министъра... него едва ли го вълнуват пъстървите...
Дестинацията беше една река, която се каня да посетя от близо две години и все не ми остава време.
Около девет сутринта вече бяхме на позиции и мятахме примамки наляво - надясно.
Ето го и председателя :)

Изображение

В реката имаше доволно вода:

Изображение

Изображение

Кофти малко, че не се виждаше следа от живот... малко бяхме посърнали...
Както си бяхме посърнали обаче, по едно време след блесната на Алан изкокна една доста прилична риба. По груба преценка рибата беше над 30 см. Второ мятане и отново опит за атака... Трето мятане и рибата се затри в дълбоките части на вира и повече не я видяхме... а се бях приготвил за клипа на живота ми :mrgreen: Ето го и вирчето:

Изображение

В този разлив очаквах нещо огромно, но уви...

Изображение

Изображение

И накрая една рекичка в стил: Димо :)

Изображение

Изображение

Снимка на риба няма, останахме си само с едната видяна сянка :mrgreen:
starlight
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от starlight »

Събраха ми се няколко репортажа вече, а не ми остава да пиша...

Денят е Вторник... Мишо ми звъни да се чуем. От дума на дума се самонавихме да ходим за риба в Четвъртък. Разбрахме се да се чуем все пак на следващият ден. Стана Сряда... денят почти свърши а Мишо никакъв го няма. Звънкам му, дадох му зор и хоп... Четвъртък...

Пристигнахме на реката. Сглобихме такъмите. Не след дълго метнах в първият вир и буммм:

Изображение

Отдъхнах си... Не съм капо... Не мина време и Мишо взе, че по случайност не записа :)
Там някъде измежду камъните:

Изображение

изкокна тази прекрасна рибка:

Изображение

Времето беше прекрасно - облачно, без валежи. Малко красоти:

Изображение

Изображение

Един много сериозен хубавец:

Изображение

И накрая още една прекрасна красавица:

Изображение
Аватар
misho_tsakov
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от misho_tsakov »

Да призная нещо - Мариян и аз имахме по 7 риби, той на блесна с единична кука, аз с тройна. Към края на миналия сезон подобна ситуация. Казвам го, защото бях противник на единичните куки....
Който ходи в мола - умира!
Риболовен клуб Балканка http://www.balkanka.bg
Бат Стан
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Бат Стан »

misho_tsakov написа:Да призная нещо - Мариян и аз имахме по 7 риби, той на блесна с единична кука, аз с тройна. Към края на миналия сезон подобна ситуация. Казвам го, защото бях противник на единичните куки....
Мише, от началото на сезона имам уловени около стотина балканки - половината на силикон с единични куки без контри, другите на блесна и воблер с тройки без контри. Абсолютно всички риби до една си заминаха обратно във водата в перфектно състояние. Така че няма ли контри, дали си с единична или тройна кука - прочти все тая.
Аватар
misho_tsakov
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от misho_tsakov »

тъй де тъй. Нали имахме спор за единични и тройни куки, промяна на играта на примамката и т.н., та за това казвам. За контрите спор няма - там всичко си е ок.
Който ходи в мола - умира!
Риболовен клуб Балканка http://www.balkanka.bg
starlight
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от starlight »

Най-накрая намерих време да драсна няколко реда :)
От тези дъждове всички реки са като бозичка, големи и бурни.
Времето го дават пак да вали, но все пак луд умора няма и двамата с Димо потеглихме в търсене на малка рекичка.
Тръгнахме към 7:30 и след 4 часа лутане най накрая намерихме една рекичка, на която можеше да се практикува нещо като риболов :mrgreen:
Голямата изненада беше, че въпреки всички показатели все пак излъгахме една рибка за снимка.
От тук следва разказ в снимки:

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Оръжието на Димо:

Изображение

И накрая рибката:

Изображение

Аватар
Paviljon
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Обратна връзка:

Мнение от Paviljon »

Привет младежи,

Мина почти седмица от последния риболов и чак сега по нощите остана някоя свободна минутка.

Действието се развива по време на празниците. Борката ми звъня тогава да ме пита за съвместен риболов, но му отвърнах, че няма да мога сигурно никой от дните. Да де, ама като ми хвърли мухата за риболов и викам един от дните съм за риба. Проверих го Мариян. На линия беше. Останаха няколко дена до изтичането на 6 дневната почивка и трябваше да изберем ден. Решихме понеделник (05.05.2014). Гледахме прогнози къде ли не и уж от краткотраен дъжд през деня ни пра през целия ден от сутринта до вечерта.

Ставането рано (още по нощите). Мариян ме чакаше пред блока и се изстреляхме. Тъкмо беше започнало да се развиделява. Бяхме си избрали река, която бяхме двамата с него преди две години. Каква щеше да е хавата, никой не знаеше. Важното беше водата да е бистра, пък останалото ще се нареди. Пристигнахме на мястото, а реката приказка. По-голяма от нормалното, но идеална за риболов :mrgreen: Влезнахме в екипировката и се потопихме в планинските дебри, а ръцете и двамата ни бяха разсърбяли за петнисти ;)

Ето я и реката.
Изображение

Преди да заметнем на първото място Мариян нагъна сандвич, за да дойде силата и започнахме риболова
Изображение

Местата уникални. Реката беше образувала басейнчета след басейнчета, идеални за петнистите красавици. Закичихме безконтрените блесни в края на влакната и започнахме да се редуваме вир след вир със замятането. Още на първото замятане от моя страна ме сюрпризира петниста рибка, напръскана с червени точки около 18 см., която бързо беше върната в пенливата вода. Значи ги има :) Това е важното. Защото, когато си на магическо място, ако ги няма и живинките в реката, някак си се губи самата магия. Светлината беше страхотна за снимане. Облачно и без слънце. Направихме по няколко снимки и по челата ни удариха няколко капки, успели да се промушат в сред свежите зелени пролетни листа. Рекохме си дано де краткотрайно, но не. Като започна към 9 ч. сутринта, та до вечерта. Още преди съвсем да се потопим в дъждовните емоции обловихме една камара места. Стигнахме до място, което помня от първия път. Представляваше голям вир, дълбокичък, а водата влизаше в него, все едно, като че ли е пералня, защото така завихряше водата. Усещах, че е там рибата. Заметнах няколко пъти и въдицата се разтрепера от закачилата се риба при поредното обиране. След кратка борба рибата беше в кепа на сигурно. Красива балканска пъстърва 30 см. Няколко снимки и обратно в тъмно зелената вода. Разтуптя ми се приятно сърцето :)

Изображение

Изображение

След това и Мариян се разписа с красива мерна балканка, после аз и отново той. Редувахме се къкто с хвърлянето, така и с уловите. Лошото, че заради мокрещия дъжд не можахме да наснимаме подобаващо това приказно кътче. Особено, магнетично усещане имахме и двамата на реката. Мъховете, нагънатите камъни във водата, посуканите дървета, стоящи като пазители на планината, премятащата се планинска река и нейните обитатели. Отново ми се иска да съм там в момента. И Мариян мисля, че същото чувство го гони :mrgreen:

Изображение

Изображение

Изображение

Рибките, които излизаха бяха в толеранса 26-28 см. и това, което правеше впечатление и на двамата, че рибите са доста закръглени. Явно имаше доста храна в реката, задоволяваща апетита им.

Изображение

Изображение

Ето го и Мариян в акция

Изображение

Изображение

Как не спря за малко дъжда през деня. С дъждобран, ама то накрая се спариш съвсем и кел файда, че си с него. Бяхме подгизнали, като тези детелинки

Изображение

Даже и реката взе, че се замъти. та прибирането си беше изпитание и за двамата. 3,5 ч. се прибирахме обратно до колата и на места, водата ни помръдваше и ни приканваше за плуване, но се разминахме единствено с преляла вода в ботушите. Добре, че бяха сандвичите, които ни чакаха в колата, че ни даваха допълнително сила :)

Разнослетката за деня беше, че имахме уловени около 15-на риби и изтървани няколко. Размерите на рибите 26-30 см, Всички са уловени на беконтрени куки или с единични куки. Всяка една риба плува на същото място, на което е уловена. Реката определено е жива и може би, ако не беше по-буйната вода може би резултатът на уловени риби щеше да е по-голям.

Поздрави и с последния кадър :)

Изображение

Поздрави и наслука
Клуб по спортен риболов "Балканка"
http://www.balkanka.bg" onclick="window.open(this.href);return false;
Попивай красотата с очите и душата !!!
http://www.concept.bg" onclick="window.open(this.href);return false;
starlight
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от starlight »

Колегата Павел е казал почти всичко и на мен ми остана да добавя няколко снимки.
Не са много... то с този дъжд нямаше как да вадим фотото... но все пак малко от сърце:

Изображение

Рибката на Павката:

Изображение

Самият той - доволен:

Изображение

Още малко красоти:

Изображение

Изображение

Една моя рибка:

Изображение

И пускането и на свобода:

jamstz76
новобранец
новобранец

Мнение от jamstz76 »

Браво колеги супер яки репортажи. Дано сте се изкефили максимално. Другият път по голяма слука.
starlight
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от starlight »

Здравейте,
Денят е Събота - 10 Май 2014 (работен ден...)
Работен, работен, колко да е работен... Поседях малко в вкъщи и не издържах...
Реших да обиколя няколко реки, които отдавна съм си набелязал с цел разузнаване.

Първата река:

Изображение

Изображение

На пръв поглед изглежда като да е пъстървова... водата студена... всики признаци са на лице, освен рибите :)
Походих и похвърлях малко, но уви... А места уникални:

Изображение

Изображение

Преместих се. Втората рекичка беше доста по-малка от предишната.
Това обаче не я прави по-малко уникална и красива:

Изображение

Изображение

Изображение

Имах си и компания:

Изображение

Отново се преместих... Третата рекичка също беше прекрасна. Не направих снимки и аз незнам защо?! Предполагам ще я посетя отново, защото си мисля, че видях риба в едно от вирчетата. От там се преместих на четвърта река. Нея вече съм я посещавал и друг път. Помятах малко и на едно от местата въдицата изтряска. Една прилична риба реши да захапе черен мепс втори номер с единична кука без контри:

Изображение

Изображение

Две бързи снимки и отплува без да успея да заснема видеото с пускането като хората.
Тъкмо натиснах REC и рибата избяга :)
starlight
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от starlight »

Понякога една риба и една снимка е достатъчна...

Изображение

Аватар
Баш Щукар
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Баш Щукар »

Страхотна балканка! Поздравления!
Публикувай отговор

Обратно към “Клуб Балканка”