Риболов във Варненска Област? Рибарници, язовири, реки?

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
YAROSHKH
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Re: Риболов във Варненска Област? Рибарници, язовири, реки?

Мнение от YAROSHKH »

Т.к. това наистина е голям проблем с информацията кой язовир какъв е , и каква риба държи, мисля че коментара на колегата преди мен е много резонен. И, явно е , че самите собственици и техните Управители нямат инициатива да си отварят собствени теми които да поддържат редовно , имам предложение.
Да се оторизират 2ма, 3-ма колеги, които са по-запознати , или пък това им е работа (с някое магазинче, или нещо подобно), и да съставят такъв списък, със съответни теми . А в темите да има описано ориентировъчен размер, риба, такси, къмпингуване, брой хора, нощен риболов, снимки ..все неща които ни интересуват. Разбира се, това струва пари, разходи , свободно време, и трябва да бъде платено. И, кой друг да го плати, ако не самите ние - които ще ползваме тази информация ? Вече тук може да се помисли как да се съберат съответните суми, кой да бъде касиер, кой изпълнител... Но, това е само идея, която яз лично бих подкрепил , т.к. ще я ползвам. Аз самият виждам , че има много язовири в Региона, но не смея да мина 100-200 км, и да установя че е платен, или че няма риба, или че не пускат в не знам си кой период...предпочитам да платя такава такса, примерно 20-30-40 лв, не знам колко би излязло такова начинание, и да знам кой язовир какви възможности поддържа. За да знам според времето си , нагласата за риболов, къде да се насоча. Защото искам да обиколя всичките, но как да го направя, като не ги знам какви са !? И дори е по-евтино да съставим такъм списък , срещу някаква сума, отколкото да ги обикаляме , губим време.... Сигурен съм, че много хора, които не са активни рибари, но обичат излетите са в моето положение, и ще подкрепят идеята.
Аватар
Bear1
новобранец
новобранец

Мнение от Bear1 »

YAROSHKH написа:Т.к. това наистина е голям проблем с информацията кой язовир какъв е , и каква риба държи, мисля че коментара на колегата преди мен е много резонен. И, явно е , че самите собственици и техните Управители нямат инициатива да си отварят собствени теми които да поддържат редовно , имам предложение.
Да се оторизират 2ма, 3-ма колеги, които са по-запознати , или пък това им е работа (с някое магазинче, или нещо подобно), и да съставят такъв списък, със съответни теми . А в темите да има описано ориентировъчен размер, риба, такси, къмпингуване, брой хора, нощен риболов, снимки ..все неща които ни интересуват. Разбира се, това струва пари, разходи , свободно време, и трябва да бъде платено. И, кой друг да го плати, ако не самите ние - които ще ползваме тази информация ? Вече тук може да се помисли как да се съберат съответните суми, кой да бъде касиер, кой изпълнител... Но, това е само идея, която яз лично бих подкрепил , т.к. ще я ползвам. Аз самият виждам , че има много язовири в Региона, но не смея да мина 100-200 км, и да установя че е платен, или че няма риба, или че не пускат в не знам си кой период...предпочитам да платя такава такса, примерно 20-30-40 лв, не знам колко би излязло такова начинание, и да знам кой язовир какви възможности поддържа. За да знам според времето си , нагласата за риболов, къде да се насоча. Защото искам да обиколя всичките, но как да го направя, като не ги знам какви са !? И дори е по-евтино да съставим такъм списък , срещу някаква сума, отколкото да ги обикаляме , губим време.... Сигурен съм, че много хора, които не са активни рибари, но обичат излетите са в моето положение, и ще подкрепят идеята.
Много добра идея колега. Особенно за такива като мен, които нямат много свободно време и в последния момент решават къде ще идат. Въпроса идва то там, че повечето няма да искат да дадат пари и информация на който и да е. Имам чувството, че в този форум много малко хора споделят информация и всеки чака на готово. Другата седмица мисля да ида на риболов през седмицата. Някой да даде информация къде има смисъл да ида?
Аватар
pasator
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от pasator »

Bear1 написа:
YAROSHKH написа:Т.к. това наистина е голям проблем с информацията кой язовир какъв е , и каква риба държи, мисля че коментара на колегата преди мен е много резонен. И, явно е , че самите собственици и техните Управители нямат инициатива да си отварят собствени теми които да поддържат редовно , имам предложение.
Много добра идея колега. Особенно за такива като мен, които нямат много свободно време и в последния момент решават къде ще идат. Въпроса идва то там, че повечето няма да искат да дадат пари и информация на който и да е. Имам чувството, че в този форум много малко хора споделят информация и всеки чака на готово. Другата седмица мисля да ида на риболов през седмицата. Някой да даде информация къде има смисъл да ида?
На мен пък поста на колегатаYAROSHKH ми е доста неясен.Язовир Ботево си има тема от собственика,има си и официален сайт с информация.Еко парк Венелин също си има официален сайт.За Тръстиково е ясно-не всеки може да ходи там,макар,че и те си имат тема.Николаевка няма какво да го коментирам-пълен е язовира с раци,а те точно раците забраняват да вземаш и това с каква цел-за да може рака да ти сваля стръвта и да не хванеш някой от 100-те пуснати шарана в язовира(ако са останали вече де),защото няма ли регламент за улова-може и да не са останали и 10 шарана вече.И в тоя ред на мисли,каква информация за ориентировъчен размер на риба и за количество очакваш специално на язовир Николаевка колега YAROSHKH след като дори и 1000 шарана да пуснат и да зарибят,след една седмица точно може да има само 5 останали докато отидеш.Важното е да се пуснат клипчетата със зарибяването и да отидат за една седмица 1000 човека,да оставят по 15 лева и......това е играта колега
Chenko93
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Chenko93 »

Днес се отидох на ботево към 7 часа, но калта беше много и не можах да стигна до язовира.Отидох пеша да проверя положението имаше само едни колеги на целия язовир. Чудих се къде да ходя, за да мога да стигна с колата и се метнах на Николаевка там платих си 15 лв и си останах с капото. Язовира иначе имаше доста хора. Единствено колегите до мен изкараха на подвижна плувка едно шаранче около 1 кг и това беше нито удър нито нищо. Лових на бял, торен, царевица ягода, протеинови Скопекс, домашно направени, ананас с банан, и плаващи с портикал но никакъв удър нямах. Надявам се ако решите да го посещавате да имате наслука, аз го отписвам този язовир.
Изображение
valio5
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от valio5 »

[quote="YAROSHKH"]Т.к. това наистина е голям проблем
Тази идея има обаче един голям недостатък.На язовира който дава най много едра и качествена риба ще се изсипят 300 човека от цяла Варненска област на язовир 50 декара и на третия ден риба няма.Тогава ще започнем да плюем разузнавачите а в крайна сметка е виновно стадото.Едно време нямаше форум и хората хващаха.Всеки който практикува това хоби знае че е скъпо удоволствие така че прежалвайте парите и отивайте сред природата край някой язовир:и не се оплаквайте :D
Аватар
dim-dim
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от dim-dim »

valio5 написа:
YAROSHKH написа:Т.к. това наистина е голям проблем
Тази идея има обаче един голям недостатък.На язовира който дава най много едра и качествена риба ще се изсипят 300 човека от цяла Варненска област на язовир 50 декара и на третия ден риба няма.Тогава ще започнем да плюем разузнавачите а в крайна сметка е виновно стадото.Едно време нямаше форум и хората хващаха.Всеки който практикува това хоби знае че е скъпо удоволствие така че прежалвайте парите и отивайте сред природата край някой язовир:и не се оплаквайте :D
300 души по 15лв такса = 4500лв
1кг шарани по около 100гр струват около 5 лева +/- И с тези 4500лв преспокойно може да си купи собственика още
300кг. шарани по около 100гр струват около 1500лв и 2000лв да са вие си направете сметката дали ще изкара 1г. или не :lol: Ако не пускат мрежи де...... !?
Получих инфо. днеска че Левски (който по моя информация не е бил пускан с цел любителски риболов а само за развъждане)е прелял и рибата е в Николаевка "по непотвърдена информация(потвърдена е когато е от два независими източника!)" Даже хората от Суворово са ходили и са хващали кой с кепове,вили голи ръце . това преди 2-3 дена големите дъждове. Аз лично съм се ориентирал към Николаевка само чакам да се оправи времето 1-2 дена :drinkers:
Последно промяна от dim-dim на Нед Юни 01, 2014 8:54 pm, променено общо 1 път.
Аватар
dim-dim
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от dim-dim »

Това до всички АРЕНДАТОРИ :) Според мен най важното за един язовир е пътя,сега както вали 1 месец и го дават да вали още 10-15 дена ние си стоим в нас а вие губите пари (друго нещо е забраната) добри условия са 15-20лв такса но и нощния риболов да е разрешен но да си има някакъв контрол!!!? Все пак за това има пазачи и охрана а и може и паркинг да се направи примерно и т.н. също бесетки,пеики,маси,WC а не да бягаме из храстите защото на някой язовири и храсти няма ни дървета :D
Минимално допустимите размери за улов на риби Шаран 30 см и риба до 3кг. от 3кг на горе обратно в язовира и т.н. както е по закон !!! Има си закони затова си купуваме риболовни билети не може да има нагли хора който от една страна искат хем да печелят от риболовците и в същото време да мрежосват целия язовир и от друга страна да има риболовци който прибират шаранчета по 0,200-0,400гр защото нямало друго. Може би просто мисленето е сбъркано не знам...
Аватар
dim-dim
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от dim-dim »

Някой ако има инфо за Николаевка нека сподели. Говоря за Николаевка 7 развъдник на за големия!
Още малко ифо и за Арендаторите а и за нас :) Последно вече обещавам :)
Продавам Зарибител бяла хищна риба сулка от 5 до 8 сантиметара Цена 0, 20 стотинки за бройка - 5000бр. х 0,20ст = 1000лв
Продавам отлично качество зарибителен материал - шаран от 50 до 150гр на цена 3.50! - 1000кг. х 3,50лв. = 3.500лв
Продавам каракуда по 100-200 гр.бройката.Цена 800 лв/тон
И така нататък :)
Арендаторите си зарибяват но мрежите не спират да играят!
Аватар
rado25
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от rado25 »

pasator написа:Николаевка няма какво да го коментирам-пълен е язовира с раци,а те точно раците забраняват да вземаш и това с каква цел-за да може рака да ти сваля стръвта
Когато рака се активизира е голяма напаст, на моменти имам чувството, че дъното на язовира е постлано с тях. Преди 10-тина дена бях там, тая напаст ми нагриза даже и силиконовата царевица. Едното зърно е толкова надъвкано че не личи какво е, а от другото даже има и отхапано.

п.п Това е за Николаевка големия
dim-dim написа:Получих инфо. днеска че Левски (който по моя информация не е бил пускан с цел любителски риболов а само за развъждане)е прелял и рибата е в Николаевка

Ако това е вярно, да поясня. Рибата е влязла в Николаевка малкия или като го знаят повечето 7-ия развъдник, а не в големия. Казвам го за да не се юрнете сега на големия и да останете разочаровани :lol:
написа:Обърни си шапката с козирката назад. Шарана си мисли, че си тръгваш и започва да кълве.
Аватар
rado25
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от rado25 »

pasator написа:Николаевка няма какво да го коментирам-пълен е язовира с раци,а те точно раците забраняват да вземаш и това с каква цел-за да може рака да ти сваля стръвта
Когато рака се активизира е голяма напаст, на моменти имам чувството, че дъното на язовира е постлано с тях. Преди 10-тина дена бях там, тая напаст ми нагриза даже и силиконовата царевица. Едното зърно е толкова надъвкано че не личи какво е, а от другото даже има и отхапано.

п.п Това е за Николаевка големия
dim-dim написа:Получих инфо. днеска че Левски (който по моя информация не е бил пускан с цел любителски риболов а само за развъждане)е прелял и рибата е в Николаевка

Ако това е вярно, да поясня. Рибата е влязла в Николаевка малкия или както го знаят повечето 7-ия развъдник, а не в големия. Казвам го за да не се юрнете сега на големия и да останете разочаровани :lol:
написа:Обърни си шапката с козирката назад. Шарана си мисли, че си тръгваш и започва да кълве.
limon_84
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от limon_84 »

Ехееее никой ли не е ходил за риба скоро?
Всяко хоби е за удоволствие :)
Аватар
Kodjito75
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Kodjito75 »

Ходят обаче се скатават,да не им хванем рибата.
Doncho69
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Doncho69 »

Не колега, ходят ама пред компа и само душат кой какво е хванал и се почва той бил касапин и какво ли още не.Затова хората си ходят и си правят кефа независимо къде и не споделят заради такива МАЙСТОРИ РИБАРИ слухтящи пред компа,които само това чакат и се почва......
Аватар
Kodjito75
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Kodjito75 »

Прав си колега :roll:
limon_84
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от limon_84 »

Аз си мисля тази седмица нещо за яз. Тича с нощувка. Ако не се провалят нещата ще драсна някой ред пък и е в друг район и няма да има такива МАЙСТОРИ РИБАРИ слухтящи пред компа,които само това чакат :)
Всяко хоби е за удоволствие :)
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”