Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Стръв и захранка
naRiba.com

Форум

Малко Помощ
Модератор: Paublo_Eskobar
Малко Помощ
Здравейте колеги днес ходих на един див водоем на който има каракуди,шарани,амури,и всякакви зверове :Д...Отидох с директния телескоп с който бях хванал на цел каракудите..Във водоема има доста каракуди ,но не са никак лесни...Както и да е ...Отидох предната вечер и захраних мястото с един пакет СЕНСАС 3000 КЛУБ Carassin..Добавих половин кутия царевица и около 1 шепа жито със прибавено степче ягода...На другия ден(Днес)...Отидох но вчера така не съм си преценил добре дистанцията на която да храня и не можех да хвърлям добре поради причини че зад мен имаше дървета...Храна нямах никаква ...Стрелях само жито и царевица с прашката..Хванах 5 малки каракудки по около 100-тина грама..Които си плуват в водоемчето.. на около 1 метър вдясно от мен има редки шавари и мисля че там имаше каракуди...Дълбочината беше около 1.10-1.20м...Аз се бях скрил добре в тревите така че да не ме виждат...Но ми се искаше да хвана повече каракуди...Там има хора които хващат по една кофа каракуди.“А забравих да кажа ,водоема е на около 680-700м надморска височина и мисля че още водата е доста студена...Пък и днес духаше един много студен северо-източен вятър...Сега рибките ги хванах на бял червей ,но има и едни много малки приличат на кефалчета ,но не са...Нещо като плевелки са,Дето само бъзикат стръвта..Опитах да ловя на царевица и жито ,но не искаше да пипне...Мисля по-натам да се стопли малко времето да отида пак...Кажете някоя добра рецепта за каракуди ...И как да преодолея досадниците:) Мислех пак да взема СЕНСАС КАрасин и да е смеся с малко шоколадова бисквита..Или да взема Кеч на ВДЕ...СуперФИИД ?? Незнам кажете ?
Re: Малко Помощ
Не разбрах само с каква цел си си изхабил захранката предната вечер? Пробвай другия път в началото на риболова с няколко топки и дохранвай регулярно в зависимост от кълването. Също за плевелната риба опитай да стегнеш захранката повече и аз лично за каракуда бих пробвал торен червей. Другото, което бих пробвал е да групирам утежнението да пропада повода до дъното по-бързо. И още нещо щом казваш, че водоема е на голяма надморска височина е възможно рибата все още да не е хвърлила изцяло хайвера си. В такъв случай бих пробвал в близост до растителността.
-
- научил се да хвърля
Колега, храни преди риболова.За да изолираш "кефалчетата" използвай жито или царевица.Така според мен ще избегнеш дребосъка.Следващия път смени мястото.На всеки водоем има по дашни места и такива на които кълве по слабо.
- hshopov
- разбира нещата
+1 ама си вземи и торен червей и не храни от предния ден! п.п. колега s.garnoev виж си личните бе братчеs.garnoev написа:Колега, храни преди риболова.За да изолираш "кефалчетата" използвай жито или царевица.Така според мен ще избегнеш дребосъка.Следващия път смени мястото.На всеки водоем има по дашни места и такива на които кълве по слабо.

Malemi написа:коркоман принципно са хубава марка , вярвам им
Мерси колеги...Ще пробвам така...Както казвате
-
- ще става разбирач
Колега казваш че водоема е див може да се плаши от хранителното петно,пробвай по-просто само със стрелба на зърно може и някакви пелети
Що не пробваш да ги ловиш на тези малки рибки ? Шаранът и каракудата често стават хищници особенно ако има изобилие от малки рибки във водоема - това са си протеини....