Къде се намирам:
Направи си сам
Как да си поправя или направя...?
naRiba.com

Форум

Воблери
Модератор: emo vasilev
Re: Воблери
Днес боядисах 21 воблера от балсово дърво тракащи и различни форми плаващи.
Остават още две ръце лак два ,три дни и лепя очичките.
Следващата серия ще е от златен металик.
Нещо като златната рибка ...
И ще и заръчвам желания...

Остават още две ръце лак два ,три дни и лепя очичките.
Следващата серия ще е от златен металик.
Нещо като златната рибка ...

И ще и заръчвам желания...

От няколко седмици и аз съм доста запален по ''воблеростоенето'' и то изцяло по ваша вина
.
Днес успях да завърша ПЪРВИТЕ СИ ВОБЛЕРИ, и нямах търпение да споделя с вас крайния резултат.
В общи линии ..... преди малко се усетих, че трябваше да сложа хартиено тиксо на лопатките, но съвсем бях изключил за тази подробност и лопатките се омазаха доста ( ще се радвам ако получа някой жокер как да махна боята от лопатките максимално безполезнено за останалата част от воблера
), но пък всички минаха тест в аквариума и плуват добре...., но истинския тест, ще е на реката.
Ето и първите ''корморани'':

Много, ще се радвам, ако получа и малко съвети, как да подобря следващите воблери
ПС: Първия и втория са с ''тракалки''

Днес успях да завърша ПЪРВИТЕ СИ ВОБЛЕРИ, и нямах търпение да споделя с вас крайния резултат.
В общи линии ..... преди малко се усетих, че трябваше да сложа хартиено тиксо на лопатките, но съвсем бях изключил за тази подробност и лопатките се омазаха доста ( ще се радвам ако получа някой жокер как да махна боята от лопатките максимално безполезнено за останалата част от воблера

Ето и първите ''корморани'':

Много, ще се радвам, ако получа и малко съвети, как да подобря следващите воблери

ПС: Първия и втория са с ''тракалки''

колега Nippon ....според мен ....един воблеростройтел преви такива воблери ,каквито трябват според това каква риба иска да лови с тях,къде и особености на водоема където ще лови,от там идва експериментите с големина,форми и т.н.с формите мисля че си се справил..като гледам около5-6 см.,пробвай малко по отсечени (при мен много добре ми играят)-това като съвет.лопатките.....с разредител преди да ги лакираш но много внимателно..да не стане фал..и зависи от какво са да не ги разяде.пробвай на парче първо.аз много бих се радвал ако колегите ..споделяхме къде ,какво се лови с нашите бойци. 

Материали -балсово дърво, епоксидна смола,зъболекарска тел,олово лепила,лакове и др.
Сложих им дзъркелите да се оглеждат за хищници по Марица!

Сложих им дзъркелите да се оглеждат за хищници по Марица!
Още три преди началото на сезона от балсово дърво и кантал за реотани за по тънко...
На слука на всички!

На слука на всички!

Здравейте Колеги, ето последните ми играчки

Успех на всички и На Слука!!!

Успех на всички и На Слука!!!

Колега Hills, правиш ли някаква защита на дървесината преди да я оцветяваш? Би ли споделил, ако не е тайна, все пак?
Ще се радвам да не ги правиш за в бъдеще с кантал, колкото и да е трудно огъването на стоматологичната или иноксовата (неръждаема тел за телоподаващо у/во) тел за арматура...
Продаваш ли и имам ли шанс да си закупя някой Убавец от твоите?
Успех и
бъдете здрави!
Ще се радвам да не ги правиш за в бъдеще с кантал, колкото и да е трудно огъването на стоматологичната или иноксовата (неръждаема тел за телоподаващо у/во) тел за арматура...
Продаваш ли и имам ли шанс да си закупя някой Убавец от твоите?
Успех и
бъдете здрави!
- muerter
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Ще споделиш ли с невежите ,какво против имаш кантала ??Mix02 написа:Ще се радвам да не ги правиш за в бъдеще с кантал
Аз сьщо го ползвам ,та затва питам !!
На някои хора не им е нужен акт за раждане , а писмено извинение от производителя на контрацептиви !!

телоподаващи и кламери. Кантала е еднородна смес и не ръждясва!
Телоподавщото при проба в акварум ръждяса за седмица под вода добре че воблерите се
лакират.Напоследък всички правят едни и същи воблери "минноу", затова реших да направя
ВОБЛЕР модел -ДЖЕРК ПЕНСЪЛ ДАЙМАНТ!
Необходими материяли въже молив и диаманти 4броя!
Модела е повърхностен плаващ в процес на разработка може и да се наостри с острилка и
да се пише улова в рибарската книжка -две в едно!Острилка нямам за сега...
Воблерите са от по твърда балса сива импрегнирам с кит за дърво и лак на водна основа след
това боя, лак-спрей ацитонов 1ден и лакиране с яхтен лак 2-3 дена.За перца имам по светла БАЛСА тя е по мека и златиста а сивата е твърда и пресована още в БРАЗИЛИЯ.
ЕТО го и "ДИАМАНТЕНИЯТ МОЛИВ ПРИМАМКА"- още нямам патент ама ще рискувам!!!
Предимства става бързо с няколко рибарски възли...

Колега Hills модела ДЖЕРК ПЕНСЪЛ ДАЙМАНТ е потресаващ! Моля когато го завършиш- т.е. подостриш, да качиш още една негова снимка!
Hills написа:...Радвам се че ти харесва мога да ти го пратя да ми го подостриш че ме мързи нещо...![]()
![]()
![]()
![]()
![]()

Щом са възхищаваш ето ти едни от първите ми креативно-кретенски воблери и примамки най
малката примамка поперо-стример най трудно стана.

За сега измислям модели имам ололо 200 различни модели!
Вече имам пълен набор инструменти ,АЕРОГРАФ и на практика ако реша да имитирам воблер
ще е от марката "HEDDON" понеже са от миналият век и имат СТОЙНОСТ - КРЕАТИВНОСТ в тях.
По аукционите ги има понякога достигат няколко хиляди долара бройката!
Разбира се на мен ми е лесно да творя щото рисувам а другите копирайте има схеми на определени форми в интернет много с грамажи и наклони на лопатките.Всички примамки
са тествани в река МАРИЦА и имат интересна игра .
малката примамка поперо-стример най трудно стана.
За сега измислям модели имам ололо 200 различни модели!
Вече имам пълен набор инструменти ,АЕРОГРАФ и на практика ако реша да имитирам воблер
ще е от марката "HEDDON" понеже са от миналият век и имат СТОЙНОСТ - КРЕАТИВНОСТ в тях.
По аукционите ги има понякога достигат няколко хиляди долара бройката!
Разбира се на мен ми е лесно да творя щото рисувам а другите копирайте има схеми на определени форми в интернет много с грамажи и наклони на лопатките.Всички примамки
са тествани в река МАРИЦА и имат интересна игра .