Риболова около Русе

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
Николай-Русе
сериозен играч
сериозен играч

Re: Риболова около Русе

Мнение от Николай-Русе »

kasabinho написа:
Николай-Русе написа:Аз пък ходих на Янтра на Ценово,направих много приятен риболов на плувка,предимно облез,морунаж,бабушка и някоя друга таранка.
Колега можеш ли да споделиш точната дата, че аз ходих покрай откриването за каракуда но беше голямо мъртвило покрай Ботров и Ценово. Дори облеза не вземаше. Всички колеги се оплакваха, за капотата които бяха навъртяли.
26.05.2014 ,водата беше малко висока,но пък беше бистра и идеална за риболов.Не знам как ще е тези дни ако вали !
Давай на душата каквото иска,че ще дойде време нищо да не ще!!
plamen_88
новобранец
новобранец

Мнение от plamen_88 »

ORadev написа:Много са открили на Текето но не ПИШАТ :drinkers: :drinkers: :drinkers:
Сега прегледах темата. Аз бях на Текето на откриването. От предната вечер отидохме с татко да си запазим място, там, където бяхме имаше боклуци поне 2 метра навътре с една дълга сопа ги дърпах да си изчистя. Сутринта на рано един шаран над кило и няколко таранки и се прибрахме заради слабото кълване. Вечерта се върнах заради приятели бяха ме викнали. Таранка над кило и още много около шепа, няколко платики излязоха. Лових на бял и торен. Да отбележа само, че с тия които бях почти не им бута а бяхме един до друг и стръвта еднаква. :)
По настрани от нас имаше други хора на около половин един час вадеха таранки около кило и една бяла риба също имаха.
Това е от мене, както един човек от селото ми каза да ловиш там си има и чалъми. :)
Ако някой има по прясно инфо да сподели ще съм благодарен.
murade
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Мнение от murade »

Благодаря
fisherrs
новобранец
новобранец

Мнение от fisherrs »

Днес ходих до текето беше пълно с рибари и хора все едно има панаир.Като видях какви пишман рибари има за билет надали са чували,и какви маломерни риби прибират се запитах ИАРА каде спат.Става въпрос за малкото езеро :axe: :axe: :axe: :axe:
Аватар
kaminero65
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от kaminero65 »

Споко колега.От 17 юни и малкото става с пари и доста от тия "рибари" няма да ги има
Team Milo - feel the difference
Аватар
elbosi
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от elbosi »

kaminero65 написа:Споко колега.От 17 юни и малкото става с пари и доста от тия "рибари" няма да ги има
Малииий колега ама кво ще правят сега горките.Есента с ококорени очи гледах как един човечец на малкото до лодките обслужваше цели 9 въдици и два телевизора с учудвашта лекота за шейсе и няколкото му години.При въпроса ми,защо не пусне бялата рибка ,една педя, която се беше заплела в телевизора му ми сподели че става много хубава чорбица.
Имаш ли някаква информация кой ще събира таксата.Да не е някой местен,че да сме с връзки. :D
Не си мисли,че ония работи висят по дърветата и само трябва да протегнеш врат и да ги лапнеш.
fisherrs
новобранец
новобранец

Мнение от fisherrs »

Всичката риба от текето е с хайвер.Нетрябваше риболова да е разрешен от толкова рано. :x
Аватар
трапера
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от трапера »

Да попитам, какво се плаща на Текето? Ясно е, че билета е задължителен. Може ли човек да направи един спортен риболов? Питам за Текето, защото е близо до града, а Дунав още е висок, отпуската ми свършва и още не съм топил въдица. Сведенията за различни селски водоемчета са много противоречиви! Но ако има някой "секретен" гьол, с по-едри риби,с които човек да си направи удоволствието на фидер или на плувка... Говоря за платен водоем, хвани-снимай-пусни. Риба не ми трябва да прибирам, освен облез, може би! :smt017
лягам си star
събуждам се super star

Alt ist man erst...wenn die Kerzen mehr kosten als die Geburtstagstorte!
Аватар
potrebitel_666
новобранец
новобранец

Мнение от potrebitel_666 »

трапера написа:Да попитам, какво се плаща на Текето? Ясно е, че билета е задължителен. Може ли човек да направи един спортен риболов? Питам за Текето, защото е близо до града, а Дунав още е висок, отпуската ми свършва и още не съм топил въдица. Сведенията за различни селски водоемчета са много противоречиви! Но ако има някой "секретен" гьол, с по-едри риби,с които човек да си направи удоволствието на фидер или на плувка... Говоря за платен водоем, хвани-снимай-пусни. Риба не ми трябва да прибирам, освен облез, може би! :smt017
На 35 км от русе е Яз. Цар Калоян. Става въпрос за този на входа на града от към Русе. Плаща се 5 лв. на човек. Има шаранчета до около 2-те кила. Рибата се плаща - 5,50 лв/кг. На Текето се плаща 3 лв. на пръчка. Рибата не се плаща. Излизат добри каракуди - 700 - 800 грама.
Аватар
трапера
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от трапера »

Благодаря за бързия отговор!

Май там ще е дестинацията. И веднага няколко въпроса :lol:
-Искат ли рибите някаква специална стръв?
-Разрешено ли е да се релийзват хванатите риби?
-За водоема вляво на баира /като се идва от Русе/ или за малките с къщичката става въпрос?
-От колко часа може да се риболува?

Поздрави!
лягам си star
събуждам се super star

murade
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Мнение от murade »

пробвай на кошарна.Водема вече не е платен излизат добри таранки на плувка, а понякога и на дъно,ако имаш по-вече късмет някое шаранче или амурче около 2 кг. Дочух че имало и сомове.
Аватар
SBANKOV
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от SBANKOV »

трапера написа:Благодаря за бързия отговор!

-За водоема вляво на баира /като се идва от Русе/ или за малките с къщичката става въпрос?

Поздрави!
Званарци също не е лош вариант, но там риболова е различен всеки ден. Има шарани, амур и каракуда с размер около 200грама, на плувка каракудата няма да те остави на мира. По горе сме писали с Кутинчев за условията там.
Детето в мен продълажва да си играе с кибрит, но – странно – вече иска и пура, и Chivas...
Аватар
potrebitel_666
новобранец
новобранец

Мнение от potrebitel_666 »

трапера написа:Благодаря за бързия отговор!

Поздрави!
*За стръвта - аз бях с 2 фидера. Отначало вземаше само на торен, но след като сложих бял в захранката започна да взима и на бял.
*За релийзването - абсолютно никакъв проблем да я откачиш от куката и да я пуснеш веднага (след снимка разбира се). :D
*За водоема с къщичката става въпрос. Те са 2 един след друг. Преди да влезеш в града от ляво на пътя.
*За час не мога да ти дам точен отговор. Но не мисля че ще е проблем да отидеш рано и да метнеш, а като дойдат момчетата да ти приберат 5-те левчета.
Аватар
трапера
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от трапера »

На Звънарци съм ходил преди мноого време. На Черешово имаме нещо като "вила" та съм прескачал до там.:wink: Шаран не съм хващал, само таранка, някои наистина бяха доста големи. Но това беше отдавна!

Със сигурност ще преслушам Царя. Може да проверя и Звънарци, тъй като се канех да пробвам да си опуша няколко скумрии и някоя свинска мръвка на Вилата :lol:

Във всеки случай ще дам отчет със снимки, където и да отида!
лягам си star
събуждам се super star

Аватар
kutinchev
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от kutinchev »

От Царя ще останеш по-доволен :)

Аз благородно Ви завиждам на всички, които ходите за риба.
В момента личните ангажименти не ми позволят да открия.
Моето откриване ще е в юли месец. ДОтогава НАСЛУКА от мен!
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”