Гащеризон Behr?!

Модератори: Павел Иванов, sestrata

BBoev
новобранец
новобранец

Гащеризон Behr?!

Мнение от BBoev »

Здравейте,моля ако някой е ползвал въпросния гащеризон http://www.vidrax-fishing.com/catalog/p ... ts_id=4395" onclick="window.open(this.href);return false;,да сподели мнение.Интересува ме дали спарва порядъчно или е достатъчно комфортен през лятото?Предварително благодаря и наслука!
S_Dakov
новобранец
новобранец

Re: Гащеризон Behr?!

Мнение от S_Dakov »

Здравей колега, понеже на препратката която си дал към магазина артикула го няма, ще ти кажа за гащеризона от 119 лв. Имам го от 1,5 - 2 мес. и съм го ползвал 5-6 пъти. Температури на въздуха 19 - 25 градуса. Като го облека съм с него 4-5 часа. Като го сваля дрехите под него са влажни от конденза, но колегата с който ходя за риба си купи наскоро дишащ гащеризон и обувки на Айрфло / 350 + 140лв /. Като съблече неговия гащеризон и той е също толкова мокър. Така че за топлото време каквато и дреха да облечеш си е дреха. Така че аз съм доволен от гащеризона . За парите си е супер. Единствения недостатък за мен е че не мога да се навеждам до земята и немога много да клякам. Аз съм 1,80 и просто няма как да му се отпуснат презрамките а те дърпат целия гащеризон нагоре и от там проблема с клякането. Ако си по-нисък или срежеш презрамките и после ги наставиш с по дълги предполагам ще се реши проблема
BBoev
новобранец
новобранец

Мнение от BBoev »

Благодаря колега S_Dakov,явно ще отида да го премеря на място за да видя,как ще съм с подвижноста.Само дето аз съм 190 и явно няма да стане работата.Така или иначе трябва да се похарчат 100-тина лв.че жена ми ме изненада приятно с 2 ваучера(да е жива и здрава).

П.П.Странно,вчера линка работеше.
Аватар
Стонин МаХенд
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от Стонин МаХенд »

тези неща не са ли направени за студените дни през по- хладните сезони: есен-зима, зима- пролет?
Аватар
Vid
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Vid »

Стонин МаХенд написа:тези неща не са ли направени за студените дни през по- хладните сезони: есен-зима, зима- пролет?
Всичко е много относително-според човека, водоема, начина на риболов и пр... И вСе тия продукти са направени за хора, въпроса е кой кВо го кефи и колко пара може да отдели.
Лично, още споминам едни китайски ботуши до чатала за риболов по Марица, кои изкараха 3г. и дадоха фира, ама за 27 лв. толкоз.... Ни трънаци, ни камънаци ги късаха, ама изгоряха от слънцето....
Мисълта ми е, че кога човек се облече с гащеризон или високи ботуши спарване няма (в оня смисъл де- то лятото и дълъг панталон да се облече, човек пак се спарва), щото го регулира с нагазване във водата. Ама, конденза си е конденз, няма как да се избегне, да не споменавам, че в студеното конденза примесен с потта е важно условие за топлина под неопрена.
Та, и дишаши гащеризони съм пробвал и пак се мокря, плюса при тях е че са много тънки, удобни, леки, позволяващи движения и пр... Несъмнено са по добри, но искат и много пазене...

п.п. На питащия колега BBoev, бих казал да помисли за едни ботуши до чатала за през лятото, щото човек не гази толкоз дълбоко по нашите реки, а и мъдите са проветряват как си требва :lol:
‎Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
BBoev
новобранец
новобранец

Мнение от BBoev »

Точно това направих колега Vid,миналата събота си заприходих едни китайци до чатала :D и ги натопих в Панега.Самата река е тудно достъпна от към брега та идеята ми беше да се придвижвам по коритото с гащеризона,че си е дълбока ама и така стана приятна разходка,като изключим комарите.За сега ми се случва рядко да ходя на излети,така че с ботушите ще е идеално,освен че смърдят яко на Китаец се представиха що годе добре за преход около 5-6км.
Аватар
Vid
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Vid »

BBoev написа:освен че смърдят яко на Китаец се представиха що годе добре за преход около 5-6км.
Ти па, гледай да не се разсмърдят на полу-разложен труп. За тази цел, кога ги ползваш лятото, винаги трябва да си нагазил във водата- да ти се охлаждат нозете :lol:
За комарите, без да коментирам тук- има прекрасни репеленти, че комар няма да приближи на 2-ва метра до теб...
Сенека
Аватар
Д.Граховски
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Д.Граховски »

vid какви са тия китайки за 27 левчета дет държат, аз си взех едни Osaco и вече след 7-8 излета им се протри шева, а на единия имам 4 малки дупчици над коляното от капинак.
Tell people there’s an invisible man in the sky who
created the universe, and the vast majority believe you.
Tell them the paint is wet, and they have to touch it to be sure.

Изображение

[url]http://maximo.bg/url]
Аватар
pampasa
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от pampasa »

http://fishingshop-pike.com/index.php?r ... uct_id=617" onclick="window.open(this.href);return false; :wink:
Един ден , ще накарам България да се гордее с мен .......
BBoev
новобранец
новобранец

Мнение от BBoev »

Репелента беше Аутан стик но не помогна много много,помогнаха Моските на pampasa,които ми вдигнаха адреналина на два пъти та забравих за комарите.....
BBoev
новобранец
новобранец

Мнение от BBoev »

Заприходих си ги от него преди време и съм много доволен.
Поздрави!
Аватар
ynovi
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от ynovi »

Използвам ботуши до чатала в едно 50-60 % от излетите, че се обуват лесно, пъддържът се също лестно и може да се навият до коленета при жега... :) Но при останалите ми излети е по-добре и ползвам панталон за газене. Зависи най-вече от големината и пълноводието на реката. С панталана няколко пъти съм си спасявал ценни примамки, които ако бях с ботуши надали щях да спася. :lol:
Аватар
Vid
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Vid »

Д.Граховски написа:vid какви са тия китайки за 27 левчета дет държат
Не мога да ти отговоря, щото ги купих от един магазин който фалира преди година.... В нета няма такива..
Сенека
Аватар
webfusion
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Обратна връзка:

Мнение от webfusion »

Д.Граховски написа:vid какви са тия китайки за 27 левчета дет държат, аз си взех едни Osaco и вече след 7-8 излета им се протри шева, а на единия имам 4 малки дупчици над коляното от капинак.
Колега и на мен същото ми се случи, взех едни филстар до четала за 45лв мисля че бяха, точно на 5-6 риболова с активно ходене се протриха на шевовете в областта на сгъвката на коляното. Везех и едни които изглеждат като
едновремешните груба дебела гума за 25лв. обаче от долу с някакви кичета се водеха е кичетата паднаха на вторият излет :) Тия на филстар ги излекувах с лепило за гума и вътрешна гума на колело режеш по дължина гумата на ленти и залепяш върху целят шев и готово!
Публикувай отговор

Обратно към “Спинингов риболов”