Къде се намирам:
Внимание
Бракониери !
naRiba.com

Форум

малко преди изгрев слънце
Модератор: bobopeli
-
- вече хвърля и на тежко
малко преди изгрев слънце
http://www.ekip7.bg/index.php?option=co ... &Itemid=31" onclick="window.open(this.href);return false;
малко преди изгрев слънце в понеделник на брега на Дунав край село Нова Черна. Звънчето на въдицата се обадило в 4.50 часа сутринта, а водата в реката завряла
това *малко преди изгрев слънце* ми звучи някак извън закона,поправете ме ако греша. иначе браво за улова
малко преди изгрев слънце в понеделник на брега на Дунав край село Нова Черна. Звънчето на въдицата се обадило в 4.50 часа сутринта, а водата в реката завряла
това *малко преди изгрев слънце* ми звучи някак извън закона,поправете ме ако греша. иначе браво за улова
-
- сериозен играч
Re: малко преди изгрев слънце
Много кисело туй грозде колега. 

То от завис друго няма какво да измислите ... Ако вземат всички в този форум да ви наемат за служители на ИАРА ... България у риба ще се види !!!mishkata_mp написа:http://www.ekip7.bg/index.php?option=co ... &Itemid=31

-
- научил се да хвърля
Улова е добър но мишката е прав.Тази година все още няма заповед за разрешените водоеми за нощен риболов.
-
- научил се да хвърля
То от токаджий , бомбаджий и мрежари не можем да се опазим , а ти за тях се хвана !
Извинявам се предварително , но на кой не му се е случвало да откара до тъмно на гьола или да отиде по тъмно и да хвърли стръвта във водата ?
Не казвам , че е правилно , но се случва !
Извинявам се предварително , но на кой не му се е случвало да откара до тъмно на гьола или да отиде по тъмно и да хвърли стръвта във водата ?
Не казвам , че е правилно , но се случва !
и каква е логика нощният риболов да е забранен, когато някой риби се ловят по добре нощно време.
...и като няма заповед какво?Вие още ли се надявате ,че ще има?Ръководството на ИАРА вече е различно и най-вероятно няма да има изобщо.Много е писано за нощния риболов(с въдици),ама чак пък да е бракониерство...Стига сте търсили само интриги.Законите са такива-който не е съгласен с тях-не ги спазва ,това е....и разбира се може да си позволи санкцията за нарушението.
С написаното си искам да кажа,че и аз не съм съгласен със забраната за нощен риболов с въдици.Не,че съм за нарушаването на всички закони
С написаното си искам да кажа,че и аз не съм съгласен със забраната за нощен риболов с въдици.Не,че съм за нарушаването на всички закони
- MITKO70
- кандидат преподавател
Много добре написано колегаchlen написа:...и като няма заповед какво?Вие още ли се надявате ,че ще има?Ръководството на ИАРА вече е различно и най-вероятно няма да има изобщо.Много е писано за нощния риболов(с въдици),ама чак пък да е бракониерство...Стига сте търсили само интриги.Законите са такива-който не е съгласен с тях-не ги спазва ,това е....и разбира се може да си позволи санкцията за нарушението.

Всичко може,но не всеки го можe.

-
- вече хвърля и на тежко
виж колега, аз не трупам актив. просто съм го споделил за да им видите грозните муцуни на БРАКОНИЕРИТЕ и като ги видите да им теглите по една ......MITKO70 написа:Много добре написано колегаchlen написа:...и като няма заповед какво?Вие още ли се надявате ,че ще има?Ръководството на ИАРА вече е различно и най-вероятно няма да има изобщо.Много е писано за нощния риболов(с въдици),ама чак пък да е бракониерство...Стига сте търсили само интриги.Законите са такива-който не е съгласен с тях-не ги спазва ,това е....и разбира се може да си позволи санкцията за нарушението.
С написаното си искам да кажа,че и аз не съм съгласен със забраната за нощен риболов с въдици.Не,че съм за нарушаването на всички закониА относно темата,поредната писаница ,да се трупа актив ли ,какво ,не знам
Поредния "моралист" в риболова,то е ясно ,че закона е сгрешен в тази част,но както каза колегата ,ръководството на ИАРА е друго и няма да си мръднат пръста по въпроса,друго ги интересува.Така ,че всеки си преценява сам,кое ,как и какво да лови.
благодаря за спама
- ribarq
- сериозен играч
Ако ме видиш някъде в 4:30ч. сутринта с разпънати въдици не забравяй да ми теглиш една ......mishkata_mp написа:виж колега, аз не трупам актив. просто съм го споделил за да им видите грозните муцуни на БРАКОНИЕРИТЕ и като ги видите да им теглите по една ......MITKO70 написа:Много добре написано колегаchlen написа:...и като няма заповед какво?Вие още ли се надявате ,че ще има?Ръководството на ИАРА вече е различно и най-вероятно няма да има изобщо.Много е писано за нощния риболов(с въдици),ама чак пък да е бракониерство...Стига сте търсили само интриги.Законите са такива-който не е съгласен с тях-не ги спазва ,това е....и разбира се може да си позволи санкцията за нарушението.
С написаното си искам да кажа,че и аз не съм съгласен със забраната за нощен риболов с въдици.Не,че съм за нарушаването на всички закониА относно темата,поредната писаница ,да се трупа актив ли ,какво ,не знам
Поредния "м
оралист" в риболова,то е ясно ,че закона е сгрешен в тази част,но както каза колегата ,ръководството на ИАРА е друго и няма да си мръднат пръста по въпроса,друго ги интересува.Така ,че всеки си преценява сам,кое ,как и какво да лови.
благодаря за спама

- Efimov
- вече хвърля и на тежко
Когато съм за шаран ловя с 4 въдици с по една кука, като монтажите са такива,че при евентуално късане рибата да се откачи безопасно. Въдиците през нощта не ги изкарвам. Когато хвана риба по най бързия начин се откача, понякога без дори да я изкарвам от водата. Рибата се изкарва на сухо само ако трябва да се направят една две бързи снимки и отново във водата. Шаран в къщи само от магазина се носи. Имам Риболовен Билет. Давам и пари за зарибяване и сам зарибявам(това също е незаконно), защото от ИАРА откак се помня не са пуснали и една рибка на водоемите на които ловя, а най лошото е че са разрешени целогодишно за риболов и съвестните риболовци прибират малките шаранчета пуснати от нас бракониерите, като се оправдават, че са ги помислили за каракуди. Хващат на пружини и капани, които директно кормят рибата. но............ По силата на българското законодателство и аз съм бракониер и ще продължавам да бъда освен ако не се промени нещо в закона така че и на мен може спокойно да ми теглите една
По Дунав рибарите с лодки и мрежи не се спират цяла нощ и прибират всичко, което докопат, а въдиците не се вадят от ранна пролет чак до зимата.
Риболовът в тъмната част на денонощието според българските закони е бракониерство. Всичко останало е морални принципи!
Сомът обича смелите!
-
- разбира нещата
колега ,5без 10,тъмно ли е ,я си навий часовника и стани да видиш.и къде пише че ,риболова през ноща се равнява на бракониерство.това може да си е някаква форма на нарушение .все едно като превишиш с 20-30 и да те водят престъпник.е то ако е така ,болшинството сме престъпници,аморалистите трябва да ни построят затвори ,че не можем да се съберем в сегашните.проблема е в това ,че никой не иска да вникне в дълбочина за който и да е закон ,а се говори повърхносно.забраняваме нощният и опазваме от бракониери;намаляваме скороста и опазваме от катастрофи,ДА ама НЕ.oldman написа:Риболовът в тъмната част на денонощието според българските закони е бракониерство. Всичко останало е морални принципи!
ВАСИЛ ЛЕВСКИ: "...Ако допуснете утре, когато сте вече свободни да ви управляват днешните турски мекерета и разните му лихвари и чорбаджии, които и днес ви грабят най-безжалостно, то по-добре да си останем под сянката на султана....."
К'ви 5 без десет, къде съм писал такова нещо! Съгласен съм , че законът е калпав, но това не ни дава право да не го спазваме. Няма малко или много бракониер - щом ловиш риба с непозволени средства си бракониер. Все едно да кажеш "малко бременна"!
.................(3) (Изм. - ДВ, бр. 59 от 2012 г.) Който извършва любителски риболов в нарушение на чл. 24, ал. 5, се наказва с глоба от 400 до 650 лв..........
Бракониерствоот Уикипедия, свободната енциклопедия
Направо към: навигация, търсене Бракониерството е незаконен лов или риболов, често за удоволствие или материал, като кожа или бивни. Бракониерите биват наказвани според закона на съответната страна.
В България ловът или риболовът е незаконен (нелегален), когато:
се практикува без да се „притежава редовно заверен билет за лов или с билет за лов, но без писмено разрешително за ловуване“ (Закон за лова и опазването на дивеча, чл. 84, ал. 1)
се практикува извън разрешените за лов места
се практикува извън разрешеното време
не отговаря на обектите за лов вписани в разрешителното за ловуване (например застрашени видове в „Червената книга на България)“
.................(3) (Изм. - ДВ, бр. 59 от 2012 г.) Който извършва любителски риболов в нарушение на чл. 24, ал. 5, се наказва с глоба от 400 до 650 лв..........
Бракониерствоот Уикипедия, свободната енциклопедия
Направо към: навигация, търсене Бракониерството е незаконен лов или риболов, често за удоволствие или материал, като кожа или бивни. Бракониерите биват наказвани според закона на съответната страна.
В България ловът или риболовът е незаконен (нелегален), когато:
се практикува без да се „притежава редовно заверен билет за лов или с билет за лов, но без писмено разрешително за ловуване“ (Закон за лова и опазването на дивеча, чл. 84, ал. 1)
се практикува извън разрешените за лов места
се практикува извън разрешеното време
не отговаря на обектите за лов вписани в разрешителното за ловуване (например застрашени видове в „Червената книга на България)“
Сомът обича смелите!