Къде се намирам:
Риболов
Подводен раздел
Подводен риболов
Подводен риболов
naRiba.com

Форум

СЕЗОН 2014 - ПОХВАЛЕТЕ СЕ СЪС СВОЯ УЛОВ
Модератор: nkolev66
Re: СЕЗОН 2014 - ПОХВАЛЕТЕ СЕ СЪС СВОЯ УЛОВ
Туй от днес, много ме е яд , изтървах огромен кефал.
- Прикачени файлове
-
- 060620141010.jpg (1.79 MiB) Преглеждано 1849 пъти
Пашата обича смелите.
- rikitikitavi
- разбира нещата
Яяяяя чакай малко! Покажи оная средната рибка по-добре.
Е-книгата "Черноморски риболов"
http://knigite.bg/book.php?pid=268" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;
http://knigite.bg/book.php?pid=268" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;
- С.Върбанов
- учете се от него
- Обратна връзка:

Горчивината от лошото качество остава дълго след , като е преминало краткото удоволствие от ниската цена!
https://www.facebook.com/groups/227639040739150/" onclick="window.open(this.href);return false;
https://www.facebook.com/groups/227639040739150/" onclick="window.open(this.href);return false;
Браво Златко,направил си си густото
.И аз се позагледах в 4-тата рибка от дясно на ляво преди да прочета какво си отстрелял,даже и за друга риба я помислих 

-
- разбира нещата
Valyo68 написа:На 02 юни в Лозенец, мина покрай мен забързано ей този твоя рибок и аз му викам: Да носиш поздрави на Тольо, а той: кой, кой Тольо, ааа викам не се тревожи той ще те намери. Та те такаПоздравления за улова, да ви е сладко!
Бе баш те си ме намериха-бяха 15-инаа риби,от този размер.ПЛАТЕРИНАТА ,която водеше ятото беше доста по-масивна(предполагам женска), и в момента в които мина върху мен сърцето ми спря-буквално.
Е в такива момента съжалявам че не съм"пораснал" за фото
Поздрави младежи и дерзайте
Spear го каза в един друг форум:От вас зависи кога ще спрете и ще се задоволите с постигнатото, но едно е сигурно -
пътят е безкраен а бариерите си ги слагаме сами вървейки по него.
Браво Тольо! Добър токмак си добил. Все така да ги намираш! Аз сума ти и време ги търсих и само някакви такива ми излизат

-
- разбира нещата
Аз сума ти и време ги търсих и само някакви такива ми излизат
Аууууу,че и скромен:)
Пп:Чакаме си пътеписа
Аууууу,че и скромен:)
Пп:Чакаме си пътеписа
Spear го каза в един друг форум:От вас зависи кога ще спрете и ще се задоволите с постигнатото, но едно е сигурно -
Нямаш грешка Юрка, страхотен улов сте направили в Мексико. Поздравления.
Пашата обича смелите.
- Valyo68
- вече хвърля и на тежко
- Обратна връзка:
Поздравления Юри. Прибрахте ли се? Гласи доклада. 
Ето от мен, когато няма риба в морето, какво правя:
https://vimeo.com/98117473" onclick="window.open(this.href);return false;

Ето от мен, когато няма риба в морето, какво правя:
https://vimeo.com/98117473" onclick="window.open(this.href);return false;
Благодаря момчета! Прибрахме се. Тялом. Духом съм там все още. Аре още една фотка

- live_game999999999
- новобранец
Красота за окото и наслада за душата са тез риби и невероятно синьо дълбини 

хвани, пусни, дари живот,......... и те така
Еха Юри големи красоти си напускал тука, що тъй и аз ти завидях незнам 
Валка много релаксиращо видео, продължавай да ни радваш

Валка много релаксиращо видео, продължавай да ни радваш

-
- ще става разбирач
Малко съм пропуснал тук нещата.
Анатоли страхотна риба, радвам се че продължаваш да се забавляваш и да ни радваш! Пожелавам ти най-вече здраве и винаги във всичко да ти върви!
Претора е отличник зимата прави струва слип тип ето за какво било, които има добра подготовка в къщи после се представя, като отличник и всички благородно му се радваме. Пожелавам му да се труди и да сполучи в това, което прави!
Колега Аунт пиши по всички форуми, хората трябва да знаят, че опасността ни дебне от всякъде и най вече да си извлечем поука и да сме ХОРА.
Пожелавам ти да намериш ХОРАТА, които са ти помогнала. После да напишеш имената им да ги знаем и винаги да ги поздравяваме и им се покланяме, когато ги видим.
Анатоли страхотна риба, радвам се че продължаваш да се забавляваш и да ни радваш! Пожелавам ти най-вече здраве и винаги във всичко да ти върви!
Претора е отличник зимата прави струва слип тип ето за какво било, които има добра подготовка в къщи после се представя, като отличник и всички благородно му се радваме. Пожелавам му да се труди и да сполучи в това, което прави!
Колега Аунт пиши по всички форуми, хората трябва да знаят, че опасността ни дебне от всякъде и най вече да си извлечем поука и да сме ХОРА.
Пожелавам ти да намериш ХОРАТА, които са ти помогнала. После да напишеш имената им да ги знаем и винаги да ги поздравяваме и им се покланяме, когато ги видим.
-
- ще става разбирач
Цяла зима четох и препрочитах стари теми по форумите, вадех статистики писах, смятах, пих и ядох доста. Та като дойде сезонът бях качил както нови знания така и килограми. Това ми донесе много изненади. Разликата в килограмите беше 14. Всяка сутрин правя упражнения за кръста около 5 минути след събуждане и всяка сутрин се тегля. Та миналото лято една сутрин видях цифрата 69. Тази зима стигнах 82,5 и така, както и ходенето без потник да се правя на мъж ми донесе една стара позната болка в кръста. Няколко инжекции повече глезене и пропускане на началото на сезона.
Първите ми излети нямах голяма апнея, не намирах и рибите просто разчитах на старият опит, но той не правеше нещата сам.
При един от излетите бях на подходящото място в подходящото време-миграция.
Братовчед ми беше преди мен там имаше цели три хубави риби, но бил с 5ца и излезе рано.
Почти бях готов с приготовленията и пристигна още един познат, които има доста добри познания за времето, местата и навици на рибите и от време на време споделя частта от тях.
Бях облечен, но изчаках да се облече. Така при наблюдения на екипировката и начина на обличане могат да се видят неща, които под водата ни убягват. Този път ми направи впечатление, че си слага чорапите под неопрена. Аз винаги съм ги слагал отгоре. Та като се замислех така и съпротивлението е с частица по- малко при гмуркане. Видях и как е подредено всичко и ми се прииска и аз да съм така организиран и подреден някои ден. Знаех къде обича да заляга колегата и за това отидох в обратната посока, но там риби не минаваха. И щото нямам време да я чакам малко по малко почнах да се приближавам до колегата. А той стреля и уцелва като, гледам от държанието. Братовчед ми и той от скалите ми подсказва, но аз съм неспокоен. Крих се по дупки и хралупи стоях мирно и не дишах и нищо и нищо не виждах. Казах му, че митницата е голяма и да пуска малко и към мен след като тотално се обезкуражих се отдалечих извадих си миди и рапани и се прибрах с наведен нос. Та и колегата излезе имаше хубави риби а аз огледах отново оборудването. Харпунът ми е по-къс от неговият стрелата ми е лъскава а неговата тъмна и имаше тежести за крака. Останалото в общи линии е същото, но той беше и без буй, а аз със бодиборд.
Изводи
къс харпун – рибата минава по-близо,
лъскава стрела плаши рибата повече от тъмна при миграция,
Тежести на краката-не се трака с плавниците и се стои по тихо, но при плуване и преходи измарят.
Буй ако не е добре поставен кара рибата да го заобикаля от далеч и не я виждаме-рибата усеща и вибрациите от въжето.
Всички тези неща могат да се елиминират и да не ни пречат при правилна настройка и поведение. Мислите ни трябва да са изчистени а при мен не бяха.
Имах и няколко влизания в плиткото, но не видях много риби имаше много медузи, просто водата беше едно желе и може би копривните клетки да карат рибите да минават по-на дълбоко и в по-чисти води. Въпреки, че съм виждал дребни сафридчета да се крият под шапките на белодробни медузи.
Направиш и влизане с колега , с които се запознахме в един форум. Та той има хубаво оборудване и му трябва съвсем малко късмет и опит да навлезе в нещата. Показах му едно место, където съм ги намирал предишни сезони сега той ги намери преди мен. Аз ги търсех на плиткото а той малко по-навътре. Проверих и аз там минаваха, но много мътно а рибата се изсипва от горе и нищо не уцелих, но поне бях видял, че още минават. Държаха се малко странно забързано и нервно. След два дни получих инфо, че в района са изкарали доста лефер.
Просто не съм бил подготвен въпреки, че съм бил на правилното място.
След 06.06.2014 спрях цигарити за месец, но още не ми е дошло времето и от две седмищи пак ги почнах, просто престанах да мисля за това как ми си пуши знам, че е зле и пречи на апнеата и на мен.
Повечето ми влизания са рано сутрин от 6 до 10ч.
Така ми остава повече свободно време през деня.