Спининг въдици на достъпна цена

Модератори: Павел Иванов, sestrata

Публикувай отговор
naskokrumov
новобранец
новобранец

Re: Спининг въдици на достъпна цена

Мнение от naskokrumov »

Гледай да съобразиш линия и примамки според теста на пръчките. Другото е късмет и ходене:)
Аватар
Мрак
новобранец
новобранец

Мнение от Мрак »

Uriel написа:Здравейте,

начинаещ рибар съм и бих искал да Ви попитам за съвет. Насочил съм се към mid-light въдички: Okuma Black Rock (2.13 м, 4-21 гр.) и Okuma Inspira Jig във вариант (2.10 м, 4-18 гр.).

Коя ще е по-добра за спининг на средно-големи водоеми?

Мерси.
Здравей колега,

Хубаво си решил за Тиката,хубава макаричка е и ще ти върши работа.И изобщо Тиките са много прилични макари за прилични пари!Имал съм няколко макари на Тика и към нито една от тях нямам забележки.

Относно пръчките Окума,към които си се насочил,не съм ги виждал и вероятно са прилични и ще ти вършат работа.
На мен не ми харесват визуално и това е достатъчна причина да не обърна внимание на останалите им качества.
В този ценови клас има и други прилични въдици,например тази
http://www.filstar.com/bg/6054/Clarus.Bass.Travel.Spin/" onclick="window.open(this.href);return false;
Бих ти предложил и Шимано Компре във стария му вариант,но вероятно няма да го намериш налично в Бг.Последно го открих налично в румънски сайт.

Има и други хубави въдици за парите които си предвидил.

Поздрави
luka
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от luka »

Мрак написа:Бих ти предложил и Шимано Компре във стария му вариант,но вероятно няма да го намериш налично в Бг.Последно го открих налично в румънски сайт.
Лео ,привет ,новото Компре не е ли читаво :?: и ако не какви са разликите :?:

и кажи нещо за тоя Кларус ..

чуденката ми е за една от двете ,за джиг от лодка ,от брега и с по леки воблери евентуално как са ....по принцип харесвам бързи пръчки ,параболици и увиснали локуми по далече...

:wink:
Аватар
Мрак
новобранец
новобранец

Мнение от Мрак »

luka написа:
Мрак написа:Бих ти предложил и Шимано Компре във стария му вариант,но вероятно няма да го намериш налично в Бг.Последно го открих налично в румънски сайт.
Лео ,привет ,новото Компре не е ли читаво :?: и ако не какви са разликите :?:

и кажи нещо за тоя Кларус ..

чуденката ми е за една от двете ,за джиг от лодка ,от брега и с по леки воблери евентуално как са ....по принцип харесвам бързи пръчки ,параболици и увиснали локуми по далече...

:wink:
Здравей колега,

Не съм виждал новото Компре,вероятно също е добра въдица.Не я посочих на колегата,защото е по-скъпа.Основните разлики които виждам са разнесената дръжка и карбона-IM8 старото и IM9 новото.И разлика от около 50лв в цената!

Кларуса в стария вариант също ми харесва,но не съм ловил с него.Разликите с новия модел са в дръжката и карбона - IM7 стария и IM8 новия.Не знам доколко,това би могло да се тълкува като ъпгрейд,но при еднаквата им цена бих предпочел новия.
Компрето и Кларуса в старите им варианти са далеч от локуми,шкембета ......и т.н. синоними на сопол и биха ти свършили работа за джиг и дребни примамки.Особено в някои дължини и тестове.
Доста добри отзиви и за двете въдици има в руско езичните форуми.
Предполагам,новите варианти не отстъпват по качества на старите.

Поздрави
Аватар
ESOXPIKE
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от ESOXPIKE »

Лео посъветвай ме специално за Дунав за распер 2,70 или 3 метра.
Специално за распер харесал съм роънска Barracuda имам и човек кои да ми я купи от там.
имат Baracuda unaube ,Baracuda warlock,Baracuda vampire,baracuda expert spin ако питаш мен не бих взел голяма акция а по скоро 10 - 30 грама с твърдост и жилавина ама ай не са толкоз твърди и жилави.
Аватар
eroucma
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от eroucma »

ESOXPIKE написа:Лео посъветвай ме специално за Дунав за распер 2,70 или 3 метра.
Специално за распер харесал съм роънска Barracuda имам и човек кои да ми я купи от там.
имат Baracuda unaube ,Baracuda warlock,Baracuda vampire,baracuda expert spin ако питаш мен не бих взел голяма акция а по скоро 10 - 30 грама с твърдост и жилавина ама ай не са толкоз твърди и жилави.
Бе ти какъв човек си, че като ти се пише и е разбираш- Богдан ( Вампира) ти каза перфектната пръчка за твоите нужди ти пак. И сам пишеш, че 10- 30 ти идва мека ама иначе пак към такава си се насочил. Малко вземи разбери какво ти се говори защото както виждаш вече почти никой не ти отговаря на питанията точно заради това, че някой ти обеснява нещо, а ти ти знаеш твоето. Като вече си решил защо питаш тука - да трупаш менения ли само?
За Дунав ти трябва по твърда пръчка с дължина поне 2.70 ПОНЕ, желателно е и по дълга, за да постигаш дистанция. Търси нещо от 20 долна граница нагоре.
Изображение Изображение
Първата щука и първата кака винаги се помнят, независимо колко са големи и какви зъби имат
Аватар
ESOXPIKE
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от ESOXPIKE »

Таман се отървах от нещо с акция от 30 - 60 сега пак трябва да търся такова !!!
Аватар
eroucma
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от eroucma »

ESOXPIKE написа:Таман се отървах от нещо с акция от 30 - 60 сега пак трябва да търся такова !!!
Виж тогава тази- https://www.fishing-market.com/shop/pro ... 0-270.html
Като я тръсках в магазина и ми се стори много стегната с бърза върхова акция ( демек няма да ти се криви до дръжката в течението) ще ти засича рибите, но няма да ти мори сама рибите и ще трябва да играеш и с макарата.
А и с тази върхова акция ще компенсираш по късата дължина при изхвърляне на примамките.
Изображение Изображение
Първата щука и първата кака винаги се помнят, независимо колко са големи и какви зъби имат
Osi
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Osi »

Миналата седмица успях да видя на живо Compre Travel Spinning CPS70M2C и да я сравня с Clarus CSS70ML2A - стария модел. Разликата е в материала при Компрето е IM-9 Graphite, а при Кларуса IM-7 Graphite. Двуделната дръжка ня Компрето е дълга, колкото едноделната дръжка на Кларуса. Предполагам дължината на дръжката на новото и на старото Компре е една и съща. Компрето е с бланка с по-малък диаметър в основата си от тази на Кларуса, може би за това Кларуса на тръскане е с по-върхова акция (по-дървен) от Компрето. И двете въдици се водят басови. Не знам каква ще е разликата в чувствителността при двете въдици обусловена от разликата в материала им, но 50лв. отгоре за нещо, което я се усети я не според мен не си струва. Според мен въдиците от този клас на Шимано са доста груби, да не кажа недодялани и не се различават от въдиците от всички останали марки от този ценови клас.
Аватар
m65
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от m65 »

Osi написа:Миналата седмица успях да видя на живо Compre Travel Spinning CPS70M2C и да я сравня с Clarus CSS70ML2A - стария модел. Разликата е в материала при Компрето е IM-9 Graphite, а при Кларуса IM-7 Graphite. Двуделната дръжка ня Компрето е дълга, колкото едноделната дръжка на Кларуса. Предполагам дължината на дръжката на новото и на старото Компре е една и съща. Компрето е с бланка с по-малък диаметър в основата си от тази на Кларуса, може би за това Кларуса на тръскане е с по-върхова акция (по-дървен) от Компрето. И двете въдици се водят басови. Не знам каква ще е разликата в чувствителността при двете въдици обусловена от разликата в материала им, но 50лв. отгоре за нещо, което я се усети я не според мен не си струва. Според мен въдиците от този клас на Шимано са доста груби, да не кажа недодялани и не се различават от въдиците от всички останали марки от този ценови клас.
Абсолютно съм съгласен с мнението по-горе.
Не е нужно само заради това, че е по-нов модел и заради марката Shimano да се наливат излишни пари, пък били те и колкото за един кубик дърва.
"Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова дълго време, че сме се квалифицирали да правим всичко от нищо." К. Иричек
Аватар
Vid
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Vid »

И Я съм съгласен с мненията по горе. Компрето много ми хареса, като една не много избарана, но прилична пръчка за риболов на средни риби по нашите водоеми и си заслужава- само 126 лв. Обаче навсякъде се изчерпала, новия внос вече гони 200 те лева...
Да, ама за тези пари мога да си взема Спортекс, изпитана и с реална гаранция в същите параметри???
Така, че да си ги продават Филстара.... :lol:
‎Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Uriel
новобранец
новобранец

Мнение от Uriel »

Благодаря на naskokrumov и Мрак за отзивчивостта.

Искаше ми се да сподели и някой притежавал или виждал някоя от въдиците, но ще го преживея :) След като колегата Vid спомена Спортекс се разчетох и си харесах - Black Arrow, 210 см., 5-14 гр. Гаранция от 10 години е определено примамваща! Някой има ли впечатления от това пръчле? Да разбирам ли, че ще може да извади и някоя трофейна щука или да я отчета само за пъстърви и кленове?
ventork
новобранец
новобранец

Мнение от ventork »

Uriel написа:След като колегата Vid спомена Спортекс се разчетох и си харесах - Black Arrow, 210 см., 5-14 гр. Гаранция от 10 години е определено примамваща! Някой има ли впечатления от това пръчле? Да разбирам ли, че ще може да извади и някоя трофейна щука или да я отчета само за пъстърви и кленове?
Здравей, колега!
Това е от друг форум, но може да те ориентира в избора.
http://forum.fishing-mania.com/viewtopi ... 59&t=63201" onclick="window.open(this.href);return false;

АЗ имам Carboflex на 2,70 35-50, здрава въдица, не е с върхова акция, мята добре воблери около 10 гр., а с по-тежките примамки, е още по-добре. За дължината на 2,10 м, г-н Костов (вносител на Sportex за България), спомена че е по-стегната от другите дължини. Загледай и нея. Ако искаш му звънни, за да ти обясни по-подробно за твоите нужди, коя ще ти подхожда (много е отзивчив).
Поздрави и успех с избора.
Аватар
JIRO
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от JIRO »

Питах по рано ама никой нищо не каза за тези пръчки Dragon X-treme Spinn...Изглежда са доста редки, но май ще рискувам да си взема една от тях.
Osi
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Osi »

JIRO написа:Питах по рано ама никой нищо не каза за тези пръчки Dragon X-treme Spinn...Изглежда са доста редки, но май ще рискувам да си взема една от тях.
Колега, тези пръчки не видях да ги продава някой в Бг така, че не очаквай някой да има впечатления от тях и да ги сподели.
Пръчките са с XF строй и вероятно са добри джиговици и за туичване на воблери. Бланките им Торай, са произведени в Корея, което не означава, че са лоши. Ако бланките бяха Японски тези въдички биха били поне три пъти по скъпи. Водачите и макародържачите им са евтино Фуджи. Поляците си ги хвалят. Според мен за 200-250лв. са хубави пръчки, доста по-добри от разни Шимана, Дайви и т.н. от същия ценови диапазон.
Аз ползвам за джиг друг модел на Драгон, също с XF строй, който според мен конкурира успешно St.Croix Avid AVS86MF2 особенно като визия и качество на изработка, а е наполовина по-евтин.
Публикувай отговор

Обратно към “Спинингов риболов”