Какво кълве на яз.Цонево ?

Тук можете да споделяте къде и каква риба кълве в момента.

Модератор: Paublo_Eskobar

Публикувай отговор
Аватар
jibira
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Re: Какво кълве на яз.Цонево ?

Мнение от jibira »

lishev_64 написа:Браво Явка! :smt038 :smt038 :smt038 Добри риби. Съжалявам, че не дойдох, но и аз добра работа свърших :wink:
Ще се готвим за по-сериозен риболов! :drinkers:
Браво и на Тодорин !
Живей докато си жив, понеже след това твърде дълго ще бъдеш мъртъв!
Аватар
RAAZIEL
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от RAAZIEL »

Златев написа:Че много добре, ве! Със седмица няма ли да става или има пояс от водорасли?
Който ловеше със седмак там се капотира лошо...Ние с осмиците едвам прескачахме пояса от водосрали :lol:
ПАЗЕТЕ ЧИСТОТА НА ВОДОЕМИТЕ
Аватар
Златев
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Златев »

Лошо! :D
Аматьорски Спининг Клуб "С Брат ми"
Аватар
GogoBuboleto
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от GogoBuboleto »

Предната седмица на същото място (Ченге) хванах доста баби събота и още толкова платики в неделя на фидер, но ловех на около 30м дистанция след водораслите и при засечка вдигах въдицата с рибите и ги измъквах със здраво въртене. Платиките излизаха лесно, но едрите баби и по-едрите платики минаваха през стената от водорасли и се вадеха, но с мъка.
Ето снимки от рибата от двата дена:

От неделята (заших и една едра каракуда):
Изображение

От съботата - само баби с 1-2 платики само:
Изображение

Интересно, че хващах баби с храна за платика, а в неделя прибавих червеноперска храна и имаше само платики :)
Аватар
lishev_64
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от lishev_64 »

jibira написа:
lishev_64 написа:Браво Явка! :smt038 :smt038 :smt038 Добри риби. Съжалявам, че не дойдох, но и аз добра работа свърших :wink:
Ще се готвим за по-сериозен риболов! :drinkers:
Браво и на Тодорин !
Да, Браво и на Тошето! :D :smt038 Даже, като гледам резултатите, - май по-браво за него! Ма те и двамата са си майстори! :prayer: :smt023
НА СЛУКА... И НЕКА БЪДЕМ ЧОВЕЦИ !!!
Аватар
Златев
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Златев »

Прицелил съм се за следващия път в сипеите над Ченге, тъй като там водораслите май "изтъняват" и ще мога да се оправям със седмичката. Друг е въпросът дали ще има "игра" там.
Аватар
Златев
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Златев »

Получи се противоречив риболов пред и над водораслите. Седмиците бяха на практика безсмислени, наистина, но пък шестиците бяха идеални. Излизаха от дребни до хубави бабушки, както и дребни и средни платички. Сутринта излизаха бебета платички, които дори не навестиха живарника. Последва тегава пауза с капризни кълванета. Рибата започна да взима като хората едва след обяд. Това може да се дължи на задвъдичните устройства... Стръв - основно бял, пинки и кастери. На царевица - само една баба, но дебела. На торен и комбинации с него - почти нищо. Избрахме си няколко риби да ни прави компания на световното, останалите ги очакваме пак на следващото.
Стрелбата с бял даваше резултати.
Водата - висока и бистра.

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение
Аватар
RAAZIEL
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от RAAZIEL »

Много,много добре бре...може би избистрянето и установяването на нивото е изкарало рибата пред тревите.Когато бяхме ние няколко човека се мъчиха пред тревите и след това си тръгнаха......рано :lol: :lol: :lol:
Мале,мале с лекия шестак тея риби си е кеф отвсякъде...
ПАЗЕТЕ ЧИСТОТА НА ВОДОЕМИТЕ
Аватар
Златев
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Златев »

Идеално стана като се задържаха рибите! Дори нямаше нужда да си на дъното или да задържаш. А когато някоя от плувките запълзеше клатушкайки се нагоре, двамата с баща ми забравяхме за всичко наоколо и хипнотизирано гледахме танца на "Полегнала е Тудора", с трепетното очакване на повеждането след това... И кеп, независимо от калибъра на рибите.
писията
новобранец
новобранец

Мнение от писията »

Място-пред преливника.Оръжие осмица.Стръв-жито и царевица.Резултат около 5 кг. бабушка.Накрая-обратно с малки изключения.
Прикачени файлове
IMGA0232.JPG
IMGA0232.JPG (117.77 KiB) Преглеждано 1200 пъти
Аватар
Bear1
новобранец
новобранец

Мнение от Bear1 »

Някой има ли информация какво излиза в района на комплекс Дебелец ? има ли смисъл да си мъкна шаранджийските въдици?
Аватар
Златев
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Златев »

Дебелец - в залива, откъм комплекса има много трева по дъното. Откъм срещуположната страна, под гората, има удобни позиции за плувка, но при това ниво на язовира не знам дали са достъпни. От външанта страна на залива, при "яката", излизат бабушки на плувка, водораслите са от 4-5 метра пред брга до около 20-ина метра навътре. Инфо - отпреди седмица. На дъно рядко ловя и не мога да кажа какво е положението с риболова на този метод. Но за шаран на Цонево не съм чувал от години... Но това пак не е съвсем меродавно впечатление.

Колега писията добро представяне!
Аватар
Bear1
новобранец
новобранец

Мнение от Bear1 »

Златев написа:Дебелец - в залива, откъм комплекса има много трева по дъното. Откъм срещуположната страна, под гората, има удобни позиции за плувка, но при това ниво на язовира не знам дали са достъпни. От външанта страна на залива, при "яката", излизат бабушки на плувка, водораслите са от 4-5 метра пред брга до около 20-ина метра навътре. Инфо - отпреди седмица. На дъно рядко ловя и не мога да кажа какво е положението с риболова на този метод. Но за шаран на Цонево не съм чувал от години... Но това пак не е съвсем меродавно впечатление.

Колега писията добро представяне!
Благодаря за информацията колега, значи няма смисъл да мъкна стойки, въдици и маса храни за 2 дена. Поне на плувка ще си направим кефа :)
Аватар
Златев
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Златев »

Налсука и да споделиш после! ;)
bantumi
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от bantumi »

Bear1 написа:Някой има ли информация какво излиза в района на комплекс Дебелец ? има ли смисъл да си мъкна шаранджийските въдици?
Внимавай с мрежите на сервитьорчето...
Вчера кълвеше,днеска не ще!
Публикувай отговор

Обратно към “Къде и какво кълве в момента.”