Язовир Йовковци

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
iid
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Re: Язовир Йовковци

Мнение от iid »

maranzika написа:
begleca_sv написа: за това е номер едно този язовир ,природата е невероятна !
С това замърсяване което правят тия с палатките ,скоро може язовира само на снимки да го гледате....Сложили сме табели да не се замърсява на 20-тина места по язовира.И на 5 м. от табелката е КОЧИНА....Това българите сме страшно тъпо племе.Да отидеш на такъв хубав язовир,да ядеш и пиеш 2-3 дена и да си оставиш боклука в чувал там като си тръгваш...И да си мислиш ,че някой е длъжен да ти изчисти после събраният боклук...Пък накрая шепа хора ,които даже не ходим с преспиване на язовира да се борим да не го забранят за риболов,че да може тия с палатките пак да ходят и да цапат....Сигурно не повече от 20% от ходещите там си чистят..Останалите са ....БОКЛУЦИ. :axe: :axe: :axe: :axe:
Горното написано не е към никой конкретно.Да не вземе сега някой тука пък да се припознае и да се караме... :D
Напълно си прав.И на мен ми писна да събирам чужди боклуци,но явно толкова им е културата,но като го забранят само ще сънуват хубавата природа там.
Аватар
BaMnup
новобранец
новобранец

Мнение от BaMnup »

Как е положението на язовира, паднаха ли водораслите. А водата спаднала ли е много, че сигурно месец не съм стъпвал. А студеното време повлия ли по някакъв начин на хищните риби, че нещо ми е мъгла де да се насоча за събота.
Красимир Атанасов написа: В момента изглеждаш като куче,което го сърби цвайтера и със задни крака зад ушите препуска през мегданя.
Аватар
maranzika
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от maranzika »

Поне при мене ,а и при моите познати които обикаляме почти постоянно по язовира се ловят само щукички в порядъка 25-35см.Риби над 50см. почти липсват от месец насам.Не знам каква е причината.... :roll: :roll: :roll: Иначе язовирът бавно си спада,а водораслите са все по-малко ,но ги има навсякъде...Та така...В събота може да се засечем по язовира.... :wink: :wink: :wink:
Аватар
eroucma
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от eroucma »

maranzika написа:Поне при мене ,а и при моите познати които обикаляме почти постоянно по язовира се ловят само щукички в порядъка 25-35см.Риби над 50см. почти липсват от месец насам.Не знам каква е причината.... :roll: :roll: :roll: Иначе язовирът бавно си спада,а водораслите са все по-малко ,но ги има навсякъде...Та така...В събота може да се засечем по язовира.... :wink: :wink: :wink:
Илиянски къде ще сте защото ако успея да се измъкна по навреме от банкета на тъста в събота вечерта. Демек ако не ме напият на мотика и успея да стана преди обяд може в неделя да доведа Пифко да види Йовковци. Е и ако Пифко слуша де :wink:
Изображение Изображение
Първата щука и първата кака винаги се помнят, независимо колко са големи и какви зъби имат
Аватар
maranzika
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от maranzika »

Ами аз съм навсякъде и никъде... :lol: Звънни ми ако идвате и ще ти кажа.Иначе ще съм си на къщата и ще ходя за по 2-3 часа до язовира сутрин и вечер..
Аватар
майсторчето страхил
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от майсторчето страхил »

Днес по изключение не бях ангажиран с битови проблеми и си направих едно излетче до я.Йовковци.По информация от колеги знаех че рибата не е активна особено ,но бях решил да ходя и това е. :D Направих едно мини походче от 600-700 метра пресечен терен с раница на гърба и почти пълно бойно снаряжение,включващо въдици и кофа с дребни рибки ,ама поне край мен беше абсолютна тишина :tourist: .Времето прекрасно с малко силен вятър ,но това не плаши душите наши ;) Лошото е че хищника беше слабо активен ,но все пак имах 8 костурчета от които единия беше към 0.500 кг.Рибата се улови само на дъно ,на жива рибка със спининга ,силиконите и воблерите не направиха нищо :oops: Утре обаче мисля да забъркам от тях една от "прочутите" ми рибени чорби :hehe: :D

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение
НЕ БОЙТЕ СЕ,ТОВА СЪМ АЗИзображение
Аватар
maranzika
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от maranzika »

Тази събота (15.03.) ще се проведе акция по Почистването на язовир Йовковци.Нека всеки който милее за този язовир да дойде в 09,00ч. на Вълчевският ръкав.Ще осигурим чували,а който желае да си носи ръкавици.
Аватар
MiTKo_Fisher
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от MiTKo_Fisher »

Привет колеги. С приятели си наехме къща в с.Шилковци и мислим да отскочим и до язовира ;). Ще съм благодарен на всяко едно инфо което споделите. Ще ловим основно на фидер,мач и спининг. Мерси предварително :)
Не тръгвай с голяма кошница за гъби
Аватар
maranzika
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от maranzika »

Фидера го забрави.Толкова много водорасли има,че не виждам къде ще метнеш.На спининг рано сутрин и късно вечер можеш да търсиш щуки.На мача на сладка царевица-каракуда и едри перки.
Поздрави и наслука.
Аватар
MiTKo_Fisher
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от MiTKo_Fisher »

Мерси за инфото :)
Не тръгвай с голяма кошница за гъби
Аватар
eroucma
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от eroucma »

Как е язовира младежи, защото подочух че тази нощ и днес е имало масово посещение на "Нептуновци" ( хора с вили и тризъбци) и там подобни Аборигени под стената и много е кълвяла рибата на вила, мотика или просто тояга в главата. Утре като отида на работа ще поразбера повече. Само знам че, не един и двама от Търновските " велики рибари" са били и те там и те са мятали вилите и те са газили с бухалките в ръка да бият тостолопите по главите.
Вие се знаете кои сте- внимавайте само да не ви приседне някоя голяма кост на лакомите гърла.
Последно промяна от eroucma на Пет Юни 20, 2014 7:44 pm, променено общо 1 път.
Изображение Изображение
Първата щука и първата кака винаги се помнят, независимо колко са големи и какви зъби имат
Аватар
panddov
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от panddov »

:shock:
eroucma написа:Как е язовира младежи, защото подочух че тази нощ и днес е имало масово посещение да "Нептуновци" ( хора с вили и тризъбци) и там подобни Аборигени под стената и много е кълвяла рибата на вила, мотика или просто тояга в главата. Утре като отида на работа ще поразбера повече. Само знам че, не един и двама от Търновските " велики рибари" са били и те там и те са мятали вилите и те са газили с бухалките в ръка да бият тостолопите по главите.
Вие се знаете кои сте- внимавайте само да не ви приседне някоя голяма кост на лакомите гърла.
:shock: :shock: :shock:
Аватар
maranzika
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от maranzika »

Пламка,няма смисъл брат....Тея ТЪПАНАРИ винаги са там където има риба.Ловят и продават...Педераси мръсни...И не го правят от глад,защото имат пари...Просто да се доказват какви рибари са със снимки после....
Аватар
eroucma
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от eroucma »

maranzika написа:Пламка,няма смисъл брат....Тея ТЪПАНАРИ винаги са там където има риба.Ловят и продават...Педераси мръсни...И не го правят от глад,защото имат пари...Просто да се доказват какви рибари са със снимки после....
Да им таковам и снимките - то от километър се виждат кървящите риби с дупки и размазани глави. Ще се докажат много повече ако направят както теб едно клипче ( онова с кефалчетата ) да се вижда чалъма на ловене и подбор на местата и примамките - е това е да научиш някой, който да почерпи от твоя опит.
То голямо геройство да ловиш замяна риба паднала от 30 метровата стена и от не с въдица ами да я ръгаш с вили и колове.
Изображение Изображение
djingiz
новобранец
новобранец

Мнение от djingiz »

maranzika по-полека обиждайте и двамата от един град сме и се знаем кои
е браконер кой не е особено брата на maranzika.
нищо лично но рибите са повече умрели от колкото да са живи.
по добре да ги вземат хората от колкото да се разплуят.
друг е въпроса,че някой вземат по 30;40;50;100 риби по 10;20;30;40кг.
и правят търговия с тях.
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”